&Samhoud. &Samhoud maakt het Nieuwe Werken efficiënt met Microsoft BPOS

Kenmerken

Bedrijf:
&Samhoud
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
e-office
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
BPOS
Cloud computing
Thema's:
Cloud computing
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Kort IT-traject

 • Geen technische expertise vereist

 • Gebruiksvriendelijk

   

Voordelen

 • Altijd de laatste technologie, gehost door Microsoft
   
 • Vaste prijs per medewerker per maand
   
 • Oplossing die kan meegroeien met organisatie
   
 • Geen grote IT-investeringen vereist

Bij adviesbureau &Samhoud werken ze volgens de visie van het Nieuwe Werken. Maar door de snelle groei van de organisatie, was een nieuwe oplossing nodig om het Nieuwe Werken efficiënter te laten verlopen. Met de Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS) heeft &Samhoud geen omkijken naar IT, controle over de kosten, en is het delen van kennis veel eenvoudiger geworden.

Situatie
&Samhoud is een adviesbureau uit Utrecht dat organisaties helpt bij grote verandertrajecten. Een “gewoon ongewoon adviesbureau”, vertelt Petra Vos, projectmanager bij &Samhoud. “We werken alleen met klanten als er een klik is. We gaan voor een langdurige samenwerking en proberen samen een verandering in de organisatie tot stand te brengen met een helemaal geïntegreerde aanpak: van top tot werkvloer, van visie en strategie tot executie.”
Kennis kunnen delen

&Samhoud werkt voor organisaties als Icare, Achmea en Rijkswaterstaat en breidt steeds verder uit in het buitenland met vestigingen in onder meer Duitsland en Spanje. “We zijn erg snel gegroeid”, zegt Vos. “In het begin wist iedereen de informatie op locale schijven en de collega’s in het gebouw nog gemakkelijk te vinden, maar dat werd steeds ingewikkelder. We produceren veel kennis, maar konden het niet meer goed delen. ”

&Samhoud zocht een oplossing om het delen van kennis te vereenvoudigen, maar ook om hun manier van werken als geheel beter te ondersteunen. “Er is een boekje van Roland Hameeteman getiteld 49 recepten voor het Nieuwe Werken. 47 Recepten hebben we al jaren geleden ingevoerd: flexibele werktijden, flexibele werkomgeving, open kalenders, tussen werk door naar de voorstelling van kinderen - de cultuur van het Nieuwe Werken was er dus al. We hadden alleen nog de technologie nodig.”

Oplossing
De nieuwe oplossing moest het Nieuwe Werken bij &Samhoud efficiënt maken. Zodat medewerkers - waar en wanneer ook - eenvoudig marktinformatie kunnen delen, samenwerken aan documenten, of met elkaar kunnen discussiëren. Alles viel op zijn plaats toen &Samhoud kennismaakte met de oplossingen voor samenwerken en communiceren van Microsoft.

“We hebben geen focus op IT in onze organisatie”, zegt Vos. “Dat willen we ook niet. We willen niets zelf bouwen, geen expertise in huis, en we wilden zeker niet in de val trappen van een ellenlang IT-traject.” Een oplossing uit de cloud lag hierdoor voor de hand. &Samhoud koos uiteindelijk voor de Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS).

Gerelateerde referenties

 • Mycall kiest voor gemak en voorspelbare kosten van Microsoft BPOS
  Lees verder »

 • Priva over de uitbesteding van haar licentiebeleid: “Samenwerken op basis van partnership”
  Lees verder »

 • Helvoet kan makkelijker communiceren en samenwerken met vestigingen in België en India door Online Diensten
  Lees verder »

 • System Center Data Protection Manager Voor het maken van disk-based backups en het snel terugzetten van data bij calamiteiten.

  Meer informatie »

 • Rabobank over Office system »

 • SanomaMedia, Grontmij, Marel, Corio, Colbond, Royal HaskoningDHV Zes toonaangevende organisaties geven aan waarom zij voor Lync telefonie gekozen hebben

  Lees verder »