Stek.nu. STEK.NU gebruikt Microsoft BPOS als oplossing voor samenwerken in een virtuele organisatie

Kenmerken

Bedrijf:
Stek.nu
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Consult IT
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
BPOS
Cloud computing
Thema's:
Cloud computing
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Snel op te zetten samenwerkingsplatform
   
 • Geen grote investeringen vooraf
   
 • Weinig IT-ondersteuning vereist

Voordelen

 • Lagere, voorspelbare maandelijkse kosten
   
 • Nieuwste technologie voor e-mail en delen documenten
   
 • Snel kunnen toevoegen van gebruikers

Bij STEK.NU werken diverse teams en professionals in een virtuele organisatie aan verschillende vastgoedprojecten. Voor een goede samenwerking en communicatie tussen teamleden wordt de Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS) ingezet. STEK.NU beschikt nu over een complete, voordelige oplossing, die verder nauwelijks IT-ondersteuning nodig heeft.

Situatie
STEK.NU is een coöperatie voor vastgoedontwikkeling, opgericht door woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen. STEK.NU is een virtuele organisatie van verschillende professionals die samenwerken aan niet-commerciële vastgoedprojecten, bijvoorbeeld voor zorginstellingen en woningcorporaties.

“Bij STEK.NU hebben we geen mensen in vaste dienst”, zegt Jurgen Creemers, adviseur ICT van STEK.NU. “Bij ons zijn nu 23 mensen aan het werk voor verschillende projecten. Sommigen worden gedetacheerd vanuit de leden, anderen worden tijdelijk ingehuurd, voornamelijk zelfstandige professionals. Al die mensen moeten goed kunnen samenwerken, ook al hebben zij geen gezamenlijk plek.”

Om die samenwerking soepel te laten verlopen, wil STEK.NU beschikken over dezelfde oplossingen voor samenwerken en communiceren die de meeste medewerkers al kennen van hun opdrachtgevers: Microsoft Exchange Server en Office SharePoint Server.
Altijd bereikbaar

“We willen dat iedereen van STEK.NU altijd goed bereikbaar is, waar onze mensen zich op dat moment ook bevinden. Aangezien ze gewend zijn aan Outlook voor e-mail en contacten, lag een Exchange omgeving voor de hand”, zegt Creemers.
Verder wil STEK.NU haar mensen de mogelijkheid bieden gemakkelijk documenten – zoals tekeningen, berekeningen, plannen - met elkaar te delen. Op een centrale, uniforme manier, zodat “er niet allerlei versies van hetzelfde document op verschillende laptops staan”. Bovendien moet het eenvoudig zijn om nieuwe mensen aan te sluiten op het virtuele netwerk.

Oplossing
STEK.NU bekeek samen met vaste IT-partner consult-it naar de mogelijkheden: een eigen Microsoft Small Business Server, een gehoste SharePoint omgeving, of iets geheel nieuws: de Microsoft Business Productivity Online Suite, een complete oplossing voor samenwerken en communiceren uit de cloud.

Gerelateerde referenties

 • IDG Nederland Gastredactie produceert Computer!Totaal met behulp van Microsoft Office 2010
  Lees verder »

 • Douma de Wit & Partners (DDW&P) Consultants stroomlijnen samenwerking en reduceren IT-kosten door cloudgebaseerde documentuitwisseling
  Lees verder »

 • Gemeente Pijnacker-Nootdorp Gemeente Pijnacker-Nootdorp realiseert Digitale Leestafel met BPOS
  Lees verder »