Meander Zorggroep. MeanderGroep realiseert in no-time en tegen lage kosten 4.500 extra e-mail accounts met Microsoft Online Services

"Microsoft Online Services bleek voor ons de beste oplossing. Er is geen investering nodig in hardware noch in aanvullende software(licenties)."

Kenmerken

Bedrijf:
Meander Zorggroep
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
Open Line
Branche:
Gezondheidszorg
Product:
Cloud computing
Thema's:
Cloud computing
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • snel 4.500 e-mail accounts realiseren
   
 • kostenefficiënt 
   
 • overal beschikbaar

Voordelen

 • voor iedereen een herkenbaar en corporate e-mailadres - sluit naadloos aan bij active directory en de nieuwe verlofadministratie
   
 • veilige en eenvoudige uitbreiding zonder grote investeringen in hardware en licenties. - e-mail en agenda op elke werkplek bereikbaar, ook thuis 
   
 • minimaal beheer

Laurens Faessen, Manager ClientZorgRegistratie & ICT van de MeanderGroep: "Sinds kort is onze IT verrijkt met een nieuwe verlofmodule. Deze is gebaseerd op het aanvragen en goedkeuren van verlofaanvragen via e-mail. Dit betekent dat iedereen dan ook daadwerkelijk een e-mailaccount moet hebben."

Echter, van alle medewerkers hadden er 4.500 geen e-mail account bij Meander. Met het creëren van 4.500 extra e-mailaccounts zag de MeanderGroep een aantal forse investeringen op zich afkomen. Laurens Faessen: "Wilden we dit in eigen beheer regelen, dan moesten we onze Microsoft Exchange Server omgeving uitbreiden. Dat betekent dat we te maken zouden krijgen met forse investeringen in hardware en in softwarelicenties.
 
Laurens Faessen: "Microsoft Online Services bleek voor ons de beste oplossing. Er is geen investering nodig in hardware noch in aanvullende software(licenties). Ook van installaties en configuraties is geen sprake. De diensten zijn gemakkelijk uit te rollen en eventueel uit te breiden."
Microsoft Online Services is een zogenaamde cloud-oplossing. De verzamelnaam 'cloud' wijst op diensten die zich buiten de firewall van een bedrijf of gebruiker afspelen. De oplossing voor de MeanderGroep komt er in het kort op neer dat vanuit een Microsoft datacenter online-diensten worden aangeboden via het internet aan een pc of gebruiker. 

Voor de medewerkers werkt de online-oplossing heel gebruiksvriendelijk. "Gebruikers lezen en beheren hun e-mail via Outlook Web Access. Dat draait gewoon in de internetbrowser, je hoeft dus op de computer van de gebruiker geen e-mailclient te installeren en te onderhouden, zoals bijvoorbeeld Microsoft Office Outlook. Toch ziet Outlook Web Access er wel precies zo uit. Weet je je inlognaam en wachtwoord, dan heb je op een willekeurige computer met webbrowser en internettoegang direct toegang tot je e-mail en je agenda," aldus Laurens Faessen.

De MeanderGroep betaalt maandelijks een bedrag voor het gebruik van de online diensten. Laurens Faessen: "We betalen per maand en per gebruiker, daardoor is wat je betaalt en wat je krijgt altijd in balans. Mede omdat alle onderhoud is inbegrepen en we zelf geen back-up's hoeven te maken, is Microsoft Online Services voor ons een goede en kosteneffectieve oplossing."

 

Gerelateerde referenties

 • BabyBloem Kinderkledingbedrijf vermindert kosten met productiviteitsoplossing via de cloud
  Lees verder »

 • Stek.nu gebruikt Microsoft BPOS als oplossing voor samenwerken in een virtuele organisatie
  Lees verder »

 • Douma de Wit & Partners (DDW&P) Consultants stroomlijnen samenwerking en reduceren IT-kosten door cloudgebaseerde documentuitwisseling
  Lees verder »