The Always be Mobile Company . The Alwaysbemobile Company realiseert complete ketenintegratie met Microsoft Dynamics AX

"De kracht van Microsoft Dynamics is dat het businessprocessen versnelt en ook nog eens de boekhouding doet."

Kenmerken

Bedrijf:
The Always be Mobile Company
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
Edan Nederland
Branche:
Retail
Producten:
Dynamics AX
SharePoint
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 •  geïntegreerde ERP-applicatie voor hoofdkantoor en franchisenemers  - complete ketenintegratie
   
 • centrale inkoop, decentrale verkoop
   
 • bron van informatie voor maken van gunstige prijsafspraken met leveranciers
   
 • eenvoudig in te richten naar eigen businessmodel
   
 • weinig maatwerk  

Voordelen

 • verlaging van administratieve werkdruk bij franchisenemers  - boekhouding altijd op orde

 • business processen worden versneld
   
 • web gebaseerde ERP-omgeving

Sinds de liberalisering in de autobranche is het niet meer noodzakelijk dat de het onderhoud plaatsvindt op hetzelfde adres waar het voertuig is gekocht. De klant kiest zelf waar hij zijn auto wil laten onderhouden. The Alwaysbemobile Company speelt hierop in en biedt de klant in dit nieuwe tijdperk van onafhankelijk onderhoud steeds meer keuzemogelijkheden.

Zo introduceerde The Alwaysbemobile Company de laatste jaren formules als Profile Tyrecenter, Autoglaz, AH Autoschadeherstel en 1,2,3/// AutoService.
 
The Alwaysbemobile Company en de ruim 200 deelnemende retailorganisaties vormen een zogenoemde 'soft franchising structuur'. Om de bedrijfsprocessen bij alle organisaties binnen The Alwaysbemobile Company optimaal te ondersteunen, was het bedrijf op zoek naar een passende IT-oplossing. Projectleider Peter van de Brink: "Er was behoefte aan een ERP-platform dat voorziet in één centrale inkoop en administratie door ons hoofdkantoor én een decentrale verkoop door onze franchisers van banden, schade, onderhoud, glas et cetera. Niet alleen verlichten we daarmee de administratieve druk bij onze franchisers, de centralisatie geeft ons ook beter inzicht in de verkopen. Daarnaast kunnen we betere condities bedingen bij de leveranciers.”
 
Van den Brink: "We hebben gekozen voor Microsoft Dynamics AX 2009. Allereerst omdat de gebruikersinterface van Dynamics AX net zo werkt als Microsoft Office en dat maakt het gebruiksvriendelijk voor onze franchisenemers."
Maar er zijn meer redenen waarom The Alwaysbemobile Company heeft gekozen voor het Microsoft platform. Erik van Mook: "Omdat wij een aantal grote databases nodig hebben, denk je meteen aan Microsoft SQL Server, dat op zijn beurt naadloos aansluit bij Microsoft Dynamics AX 2009." Van den Brink: "Bovendien kun je Dynamics AX zó inrichten dat het volledig bij de organisatie past."
 
Directeur Luc van Bussel: "Dynamics AX is voor ons meer dan een boekhoudpakket. Voor al onze retailformules realiseren we met AX een totale ketenintegratie van fabrikant tot klant. Daarmee heeft Dynamics AX ons ondersteund in de uitbouw van ons business model en met succes, want onze omzet is in een paar jaar tijd gegroeid van 1 miljoen naar 100 miljoen. De kracht van Microsoft Dynamics AX is dat het de complete boekhouding op orde houdt en tegelijk al je business processen versnelt." 

Gerelateerde referenties

 • Rabobank omarmt het Nieuwe Werken met Rabo Unplugged
  Lees verder »

 • Heembouw Met Microsoft Dynamics NAV heeft Heembouw altijd een compleet en actueel inzicht in haar bouwprojecten
  Lees verder »

 • AD Benelux in bedrijf met Office 365 en SharePoint
  Lees verder »