VNU media . VNU Media realiseert Kantoor van de toekomst met BPOS

"Onze gebruikers zijn vooral enthousiast over de aanwezigheidsindicator. Je kunt daarmee in één oogopslag zien, of men beschikbaar is"

Kenmerken

Bedrijf:
VNU media
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
Inter Access
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Cloud computing
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

Wens van management:

 • allermodernste ICT-omgeving 
   
 • gereed voor de toekomst

Wensen van de medewerkers: 

 • centrale opslag van informatie 

 • gemakkelijke bereikbaarheid van informatie

 • naadloze integratie met Word en Excel

Wens van IT-afdeling: 

 • flexibiliteit qua licenties 
   
 • zelfredzaamheid van gebruikers

Voordelen

 • BPOS is eenvoudig te integreren met Microsoft Office 
   
 • functionaliteiten van SharePoint Online gaan veel verder dan van de concurrent 
   
 • laagdrempelige toegangekelijkheid 
   
 • medewerkers kunnen sneller en eenvoudiger informatie delen en daardoor efficiënter samenwerken 
   
 • teamleden kunnen zelf hun eigen site maken en onderhouden 
   
 • altijd één versie van een document, de meest actuele

Tegelijk met de verhuizing naar een splinternieuw kantoor wilde het management ook de ICT-omgeving moderniseren. Hoewel de wens voor vernieuwing vanuit de directie kwam, was de eerste stap die VNU Media naar de nieuwe ICT-omgeving zette een interview onder de gebruikers. Joris Sweens: "We wilden weten wat onze gebruikers van een nieuwe ICT-omgeving verwachten en hoe zij in de huidige situatie met e-mail en file-shares omgingen. Op dat moment draaiden we nog met een niet-Microsoft team productivity tool die echter alleen voor e-mail gebruikt werd. We hebben hier acht teams waarvan de leden dagelijks informatie met elkaar moeten delen, maar daarvoor de verkeerde tool gebruikten. Ze deden namelijk alles via e-mail: postvakken werden gebruikt als archief voor interne documenten, elke nieuwe versie van een document werd als bijlage meegezonden met e-mails, er was geen duidelijk versiebeheer, van sommige documenten waren tientallen versies in omloop enz."

VNU Media heeft goed geluisterd naar haar medewerkers. Uit het ondezoek kwam naar voren dat de ICT-omgeving efficiënter moest worden en flexibeler. Joris Sweens: "Er was al een trend gaande om bedrijfskritische applicaties in the cloud te draaien: CRM, facturering, Human Resources en diverse andere waren al voorgegaan, dus was het logisch om ook voor de team productvity tool ook een online oplossing te zoeken. Je komt dan al gauw uit bij Google en Microsoft."

Sweens hoorde en las goede verhalen over de Microsoft Online Services, maar evenzo waren er ook mensen die enthousiast waren over Google Live. Joris Sweens: "Om een goede keuze te maken zijn we toen beide omgevingen gaan uitproberen met trial versies. In de praktijk bleek dat SharePoint Online Services heel mooi integreerde met Excel en Word, twee applicaties die binnen VNU Media zeer intensief worden gebruikt. Ook dat werkgroepen voor hun projecten een eigen site kunnen bouwen in de SharePoint omgeving sprak enorm aan."

VNU Media heeft SharePoint Online en Office Communicator nu een paar maanden in gebruik. Joris Sweens over Office Coomunicator. "Onze gebruikers zijn vooral enthousiast over de aanwezigheidsindicator. Je kunt daarmee in één oogopslag zien, of degene die je wilt contacteren beschikbaar is en – als die persoon inderdaad beschikbaar is – kun je met één muisklik contact maken. Hoewel we dat niet in geld kunnen uitdrukken is dat een enorm voordeel: het spaart tijd en dat komt de efficiency ten goede."
Ook de sales afdeling van VNU Media profiteert van de mogelijkheden van Office Communicator. Joris Sweens: "Nieuwe salesmedewerkers worden intern getraind door onze opleiders. Die luisteren dan mee met de telefoongesprekken en geven instructies en aanwijzingen,. Vroger deden ze dat met gebaren en briefjes, nu kunnen ze gemakkelijk vanaf hun eigen bureau meeluisteren, het gesprek begeleiden en zelfs meechatten. Als hulpmiddel tijdens de trainingen heeft Office Communicator zijn waarde dan ook al ruimschoots bewezen."

Ook SharePoint Online Services wordt hoog gewaardeerd door de medewerkers die er al volop gebruik van maken. Als een team al haar informatie op SharePoint heeft staan, kunnen alle leden van dat team die informatie gebruiken. Zowel op kantoor als thuis. Er is altijd maar één versie van een document, namelijk de meest recente, dat schept duidelijkheid en voorkomt zoeken en fouten.

Via een soort interne mond-op-mond reclame sporen de teams elkaar aan om hun eerste stapoen te maken. Soms komen ze bij me en vragen ze me om een pagina of een site voor ze aan te maken, of om iets te veranderen. Ik laat ze dan zien dat ze dat gemakkelijk zelf kunnen. We sturen onze mensen niet op cursus, geleidelijk zie je toch wel dat ze op eigen kracht steeds meer weten te bereiken. Dat je alles zelf kunt doen en dus niet afhankelijk bent van een IT-afdeling, dat spreekt de teams hier enorm aan."

Gerelateerde referenties

 • GITP HRD-adviesbureau verbetert productiviteit met oplossing in de cloud
  Lees verder »

 • GOED BV goed op weg met het Nieuwe Werken
  Lees verder »

 • Strukton Civiel zet snel bouw projectsites op met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »

 • Windows 7 Enterprise Windows 7 Enterprise is het nieuwe besturingssysteem dat werken voor bedrijveneen voudiger maakt.

  Meer informatie »

 • KPN over System Center »

 • Oasen maximaliseert prestaties van haar gevirtualiseerde serveromgeving met 800%

  Lees verder »