Oasen. CAO à la Carte - Door werknemers uitgevoerde mutaties in de arbeidsvoorwaarden verschijnen automatisch op de salarisstrook via Dynamics AX

"Door info uit Excel sheets weg te nemen, en naar Dynamics AX te brengen, hoef je alles maar één keer in te voeren en kun je heel veel winnen."

Kenmerken

Bedrijf:
Oasen
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
FourVision HR Plus
Branche:
Overig
Product:
Dynamics AX
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • geen subadministraties in Excel, alles geïntegreerd in Dynamics AX
   

 • mutaties in arbeidsvoorwaarden moeten bijgehouden worden in ERP-omgeving
   
 • werknemers moeten hun voorkeuren zelf kunnen opgeven via portal, waarna de gekozen mutaties automatisch worden verwerkt in de personeels- en HRM-administratie

Voordelen

 • in recordtijd van zes maanden tijd de eerste fase van project opgeleverd 
   
 • medewerkers waarderen het dat ze nu via de webportal inzicht hebben in de opbouw van hun 'benefits' 
   
 • door integrale koppeling van Dynamics AX met SharePoint intranetportal hoeft er relatief weinig geprogrammeerd te worden

Tijdens CAO-onderhandelingen komt tegenwoordig steeds vaker het 'cafetariamodel' aan de orde. Binnen dat model moeten werknemers flexibel kunnen schuiven met hun vakantiedagen, eindejaarsuitkering, pensioengelden, levensloopregeling, spaarloon etc. Veel bedrijven houden zulke mutaties in de arbeidsvoorwaarden bij in Excel-sheets, maar mooier is een oplossing, die de veranderingen automatisch integreert in de salaris- en HRM-administratie. FourVision HR Plus kreeg dat voor elkaar bij waterleidingbedrijf Oasen en creëerde de Employee Benefits Shop, een nieuwe module binnen het ERP-systeem van Oasen, Microsoft Dynamics AX.

De deadline was 15 januari jongstleden. Herman van Noorloos: "We hebben de nieuwe oplossing voor het eerst zien werken, toen we de salarissen voor januari moesten uitkeren. Dat was heel spannend."
 
De Benefit Shop is ingericht voor alle 250 medewerkers van Oasen. Naast het ontwikkeltraject van de software heeft Oasen ook geïnvesteerd in het instrueren van de medewerkers over wat FAB inhoudt. Herman van Noorloos van Oasen: "Die aanpak is succesvol gebleken, want in de eerste maand heeft 65% er al meteen gebruik van gemaakt en vooral geschoven met verlofdagen. Onze medewerkers hebben nu via de webportal inzicht in de opbouw van hun FAB. We hebben hier mensen die zoveel van hun werk houden, dat ze zelden vrijaf nemen en dan stapelen de verlofdagen zich op. Nu zien ze op het scherm wat ze opgebouwd hebben, ze zien hun saldi, hun rechten en ook wat ze opgenomen hebben."
 
Bert Stegeman van FourVision HR Plus: "Afgelopen januari kwamen de HRM-managers van alle waterleidingbedrijven weer bijeen. Tijdens die bijeenkomst bleek dat Oasen de competitie 'gewonnen' had. Geen enkel waterleidingbedrijf heeft EBS op dit moment zo mooi draaien als Oasen."
 
Bert Stegeman stelt dat het mede te danken is aan het Microsoft platform, dat de deadline gehaald is: "De integrale kracht van Dynamics AX en SharePoint Server 2010 is heel sterk: bij het aan- of verkopen van verlofdagen via de intranetportaal, krijg je direct een terugkoppeling die meldt welke gevolgen de mutatie heeft voor je saldo. Was voor zo'n koppeling vroeger nog veel geknutsel nodig, met de nieuwste softwareversies is er echt sprake van een naadloze koppeling."
Hij geeft een voorbeeld hoe gemakkelijk je ook als gebruiker van deze integratiekracht gebruik kunt maken: "In de nieuwste versie van Dynamics AX 2012 kun je heel veel schermen direct naar een website overbrengen, simpel rechtsklikken en het scherm is webbased. De klant kan dat gemakkelijk zelf. Je hoeft veel minder te programmeren, dat spaart tijd, waardoor de nieuwste versie van Dynamics AX effectief voordeliger is voor de klant.

Gerelateerde referenties

 • Dynamics AX als spil in internationale informatievoorziening van Priva
  Lees verder »

 • Eiffel weet met de nieuwe SharePoint samenwerkomgeving in te spelen op de behoefte van haar klanten
  Lees verder »

 • The Always be Mobile Company The Alwaysbemobile Company realiseert complete ketenintegratie met Microsoft Dynamics AX
  Lees verder »