iBlue . iBlue bouwt op het Microsoft platform een voor iedereen toegankelijke portal met informatie die voorheen alleen voor makelaars bestemd was

“Op onze website kunnen klanten en makelaars alle informatie vinden. We willen een transparante aanbieder zijn en dat kan met onze portal”

Kenmerken

Bedrijf:
iBlue
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
Ordina
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
BizTalk Server
Dynamics CRM
SharePoint
SQL Server
Thema:
CRM
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • toegankelijke website voor klanten, makelaars en andere partijen 
   
 • transparante informatievoorziening 
   
 • extra functionaliteit voor onderscheid in de markt

Voordelen

 • snel, stabiel, gebruiksvriendelijk 
   
 • betrouwbaar en flexibel 
   
 • bredere informatievoorziening 
   
 • gemakkelijk aan te passen 
   
 • klantsituaties monitoren en sturen 
   
 • handmatige administratieve en controlefuncties zijn overbodig geworden

Wie tegenwoordig via een makelaar een woning aan- of verkoopt, wil intensief bij dit proces betrokken zijn. "Klanten willen weten waar ze aan toe zijn en wat de makelaar doet voor zijn geld. Daarom willen we onze klanten actueler en beter informeren en de woning nóg completer en uitgebreider tonen”, aldus iBlue, een van de grootste makelaars van Nederland.

Alex ten Voorde van iBlue: “Dynamics CRM heeft voor ons alleen pluspunten. Het is snel, stabiel, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te passen en in te richten naar onze wens. Ook van onze medewerkers hoor ik dat het gemakkelijk is om mee te werken. Vergeleken met de functionaliteit van de Outlook-agenda zou de CRM-agenda misschien wat sterker kunnen, maar bovenal is het een zeer betrouwbaar en flexibel relatiebeheersysteem.”
Alle informatie en functionaliteit wordt nu aangeboden op de portal, die volledig met SharePoint Server is gerealiseerd. De iBlue Makelaars hebben toegang tot de portal, evenals hun klanten.
 
Alex ten Voorde: "Via de portal biedt iBlue Makelaars haar klanten gratis toegang tot informatie die voorheen alleen aan makelaars was voorbehouden. Doordat we met BizTalk een naadloze koppeling hebben gemaakt met de databases van de NVM, kunnen we zeer uitgebreide huizeninformatie beschikbaar stellen. Daarmee kunnen onze klanten zeer gedetailleerde zoekopdrachten geven, bijvoorbeeld op beschikbaar budget, wijk, tuinligging of open haard. Van elk huis zijn ook de prijsaanpassingen in te zien en hoe lang de woning al te koop staat. Daarmee biedt de SharePoint portal veel meer inzicht en overzicht, zowel tijdens de oriëntatiefase als tijdens aan- en verkoop."
 
De klant bepaalt bij de verkoop van zijn huis zelf hoe intensief de makelaar wordt ingezet. Huizenverkopers kunnen hun huis zelf op de site opvoeren met foto’s en video’s en de vraagprijs aanpassen. Ze kunnen ook de foto kiezen, die op Funda getoond moet worden. Alex ten Voorde: "Met de nieuwe Microsoft oplossing kan iBlue Makelaars haar klanten een stukje meerwaarde bieden, waarmee we ons onderscheiden in de markt. Zo kan de klant met de 'Concurrentiecheck' bekijken welke concurrentie er in de buurt is, voordat het eigen huis in de verkoop wordt gezet. De klant kan zijn prijs en verkoopstrategie daardoor beter bepalen en de voordelen van zijn eigen huis benadrukken.” Andere functies zijn de gratis ‘Vraagprijstaxatie’, het beheer van bezichtigingen en de mogelijkheid om vragen van kandidaat-kopers online te beantwoorden.
 
Alex ten Voorde: "We willen een transparante organisatie zijn. Als een klant of een makelaar iets aanpast, moet dat direct beschikbaar zijn voor klanten. Met het Microsoft-platform kan dat, zonder dat het ons als makelaars moeite kost. Konden we vroeger onze servicelevels niet nakomen, nu bieden we hoogwaardige kwaliteit met een hoge klanttevredenheid."

 

Gerelateerde referenties

 • Deltion College bewijst dat werken on premises én in de cloud echt kan
  Lees verder »

 • ProRail verhoogt klanttevredenheid met 20%
  Lees verder »

 • AD Benelux in bedrijf met Office 365 en SharePoint
  Lees verder »