Bouwmaat Nederland . Bouwmaat ontwikkelt succesvolle groothandel-/retailformule met hoge servicegraad op basis van Microsoft Dynamics NAV

"Microsoft Dynamics NAV stelt Bouwmaat in staat de business verder te ontwikkelen en de klanttevredenheid verder te verhogen"

Kenmerken

Bedrijf:
Bouwmaat Nederland
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
K3 Business Solutions
Branche:
Groothandel
Product:
Dynamics NAV
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • groothandel- én retailfunctionaliteit
   
 • betrouwbare kassaoplossing
   
 • decentrale verkoop op 45 vestigingen
   
 • centrale inkoop

Voordelen

 • geïntegreerd ERP systeem
   
 • pen en flexibel systeem dat de belangrijkste bedrijfsprocessen ondersteunt
   
 • stabiele kassaoplossing via add-on
   
 • efficiënt inkoop- en voorraadbeheer via voorraadoptimalisatie add-on 

Bouwmaat zocht een oplossing die paste bij de structuur van een centrale organisatie met 'retail'-vestigingen. Een oplossing die rekening houdt met zowel de behoeften van een centraal kantoor als met de behoeften van de ’winkels’ waar de klanten komen.

Martin Galle: "We stelden als eis dat ons nieuwe ERP-pakket voor onze 45 vestigingen zowel groothandel- als retailfunctionaliteit zou bieden én we zochten een goede kassaoplossing."

Martin Galle van Bouwmaat: "Dynamics NAV onderscheidt zich van de meeste andere ERP-systemen. Die zijn vaak dermate star dat je de bedrijfsprocessen volledig zou moeten aanpassen aan de software, maar dat biedt onvoldoende flexibiliteit. De software moet daar waar nodig aan te passen zijn aan de bedrijfsvoering en dat is met Dynamics NAV uitstekend mogelijk."
"Met de module voor voorraadoptimalisatie en de daarop volgende optimalisaties hebben ertoe geleid dat de voorraadbetrouwbaarheidd van de 10.000 voorraadartikelen inmiddels op 99% ligt. Strategisch is dat heel belangrijk voor Bouwmaat, wij zijn immers een afhaalgroothandel. Zeker zo belangrijk is dat de continuïteit van onze kassasystemen voor 99,999% gegarandeerd is."

Dynamics NAV stelt Bouwmaat in staat de Business verder te ontwikkelen. Martin Galle: "Wij kunnen nu beter inspelen op de wensen van onze klanten waardoor we de klanttevredenheid verder kunnen verhogen. Tegelijkertijd kunnen we met Dynamics NAV als basis werken aan het verder verbeteren van de efficiency in onze bedrijfsprocessen." Hij licht toe: "We zijn bijvoorbeeld aan het onderzoeken hoe we onze webshop kunnen integreren. Onze klanten kunnen al wel online bestellen, maar het artikel (nog) niet afrekenen en laten bezorgen. Met Dynamics NAV is het basisfundament voor een geïntegreerde webshop gelegd, daar kunnen we nu op voortbouwen. Alle 10.000 artikelen zijn al digitaal in onze systemen vastgelegd, compleet met foto en specificaties. De uitdaging is gelegen in de logistiek. Zo is het bezorgen van een pallet met houten balken en gipsplaten in relatie tot de waarde van die artikelen vrij kostbaar. Logistiek gezien zijn er nog enkele hobbels te nemen, administratief zijn er oplossingen dankzij Dynamics NAV."

Gerelateerde referenties

 • Fagro Consultancy B.V. Snelle implementatie van Microsoft Dynamics NAV brengt controle, inzicht en overzicht
  Lees verder »

 • Heembouw Met Microsoft Dynamics NAV heeft Heembouw altijd een compleet en actueel inzicht in haar bouwprojecten
  Lees verder »

 • Koninklijke Boogaerdt Groep Koninklijke Boogaerdt Groep vertrouwt op Microsoft Gold Certified Partner
  Lees verder »

 • Windows Intune Cloud-based oplossing voor pc-beheer en eindpuntbescherming

  Meer informatie »

 • Eneco Groep over Windows 8 »

 • Bouwmaat Nederland Bouwmaat ontwikkelt succesvolle groothandel-/retailformule met hoge servicegraad op basis van Microsoft Dynamics NAV

  Lees verder »