Philips. Business Intelligence oplossing geeft Philips Healthcare nauwkeurig en betrouwbaar inzicht in de status van duizenden medische apparaten

"De Philips Healthcare RADAR oplossing, die gebaseerd is op het Microsoft platform, geeft ons optimaal inzicht in de status van onze apparatuur."

Kenmerken

Bedrijf:
Philips
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Productie
Producten:
Office system
SharePoint
SQL Server
Thema:
Business Intelligence
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • klanten beter en sneller van dienst zijn 
   
 • betrouwbare, nauwkeurige, snelle en goed beveiligde BI-oplossing
   
 • integratie met externe databronnen

Voordelen

 • serviceverlening verbeterd

 • klanten krijgen 1:1 feedback
   
 • integraal Microsoft platform voegt vele extra tools toe
   
 • krachtige ETL analysefuncties en rapportagemogelijkheden

Philips Healthcare verkoopt en onderhoudt MRI scanners, röntgenapparatuur.en andere systemen voor analyse en patiëntbewaking. Deze producten zijn in gebruik bij ziekenhuizen, privéklinieken en medische praktijken in meer dan 60 landen.

Serviceverlening op verkochte apparatuur is voor Philips Healthcare een van de belangrijkste activiteiten. Tijdens hun werkzaamheden verzamelen meer dan 6.000 ingenieurs over de hele wereld enorm veel informatie over het functioneren van de medische apparatuur. Philips Healthcare had behoefte aan een BI-omgeving, waarin de medewerkers gemakkelijk hun rapportages en testprocedures kunnen uitvoeren. Niet alleen als ze bij de klant aan het werk zijn maar ook op afstand vanuit het hoofdkantoor.
 
Philips Healthcare deed uitgebreid onderzoek naar BI-producten van Oracle, Informatica, IBM en Microsoft. De keuze viel op Microsoft, omdat de Microsoft oplossing op een drietal punten beter scoorde dan de concurrentie. "Allereerst laat de BI oplossing van Microsoft zich zeer goed integreren met externe databronnen van andere partijen. Voor ons is dat heel belangrijk, want daardoor hebben we de mogelijkheid om het systeem flexibel aan te passen aan onze specifieke eisen, die o.a. te maken hebben met de koppeling met externe databanken.
Op de tweede plaats viel ons op, dat de BI-applicatie en alle aanverwante applicaties op het Microsoft platform onderling heel goed met elkaar geïntegreerd zijn. Op de derde plaats bieden Microsoft’s krachtige ETL en analysefuncties zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden.”

Philips Healthcare ervaart meerdere voordelen van de Business Intelligence oplossing. De ingenieurs, onderhoudsmonteurs, vertegenwoordigers enzovoort beschikken nu heel gemakkelijk over nauwkeurige informatie betreffende de prestaties van de te analyseren systemen. "Onze Philips Healthcare RADAR solution, met als basis het Microsoft business intelligence platform, geeft ons optimaal inzicht in de informatie over onze apparatuur.”
 
Dankzij de nieuwe BI-omgeving is Philips Healthcare in staat om productiever te zijn. "De heldere en exacte informatie die we tegenwoordig uit onze nieuwe infrastructuur halen, vertelt ons heel veel over hoe onze producten worden gebruikt. Ook bieden ze ons de mogelijkheid om onze klanten meer waarde te bieden, zoals onsite analyse, proactief onderhoud en voldoen aan de regelgeving."

 

Gerelateerde referenties

 • Waterschap Hollandse Delta ondersteunt flexwerken en documentmanagement met Microsoft Office SharePoint Server
  Lees verder »

 • Rabobank omarmt het Nieuwe Werken met Rabo Unplugged
  Lees verder »

 • Dr. Leo Kannerhuis Betere sturing door adequate informatie
  Lees verder »