ABN AMRO . ABN Amro klanten krijgen inzicht in hun financiële situatie met de overzichten en grafieken van het Financieel Dagboek, een volledig geïntegreerde .NET-webapplicatie

Het bijzondere van deze case was, dat hij niet door de IT-afdeling was bedacht, maar dat hij uit de business kwam en door méérdere BU's gedragen werd

Kenmerken

Bedrijf:
ABN AMRO
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Partner:
Figlo
Branche:
Financiële dienstverlening
Producten:
SQL Server
Visual Studio
Thema's:
Applicatieplatform
Cloud computing
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • platform om starre it-omgeving snel te voorzien van moderne webapplicaties
   
 • flexibel en kostenefficiënt platform
   
 • goede ondersteuning vanuit partner

Voordelen

 •  automatisch rubriceren van de uitgaven
   
 • grafische weergave van inkomsten en uitgaven
   
 • vergelijken met anderen
   
 • andere banken toevoegen aan het financieel dagboek
   
 • budgetteren per maand of langer 

Financieel Dagboek is een stukje extra dienstverlening aan de klant, die daarmee o.a. zijn bestedingspatroon in grafiekvorm kan zien. En zijn uitgaven kan vastleggen in vooraf begrote budgetten. ABN AMRO besloot het Financieel Dagboek niet te bouwen in haar bestaande IT-omgeving, maar koos voor een Microsoft .NET applicatie, die zich volledig laat integreren in de internetbankieren-omgeving van de bank.

Met het aloude telebankieren programma kon de klant transacties rubriceren, uitgaven uitsplitsen naar huishouden, autokosten etc. en daar overzichten van maken. Sidney Huiskamp: "Met internetbankieren kon dat niet en veel van onze klanten ervaren dat als een gemis. Vanuit onze businessafdeling Marketing kregen we dan ook het verzoek om voor onze klanten een platform te creëren, waarop deze functionaliteit weer aanwezig is, zodat onze klanten meer inzicht krijgen in hun financiën. Om het helemaal mooi te maken, wilde Marketing ook een visuele presentatie van het uitgavenpatroon, zodat de klant met grafieken een betere kijk krijgt op zijn financiële situatie."
 
Tijdens de zoektocht naar een geschikt product stuitte ABN AMRO op tal van mooie applicaties, die allemaal op het Microsoft .NET platform ontwikkeld waren. Sidney Huiskamp: "Voor ABN AMRO was .NET onbekend terrein. Heel veel andere organisaties en bedrijven daarentegen werken er al jaren mee en dat was een argument om het management te overtuigen om voor een oplossing op basis van .NET te kiezen. Bovendien bleken er voor het JAVA-platform geen bestaande oplossingen te zijn en voor .NET wél. Ik kon ons management en de projectteamleden van de diverse BU's al schermen laten zien en zelfs een werkend programma, ook al was dat nog niet in de ABN AMRO look-and-feel. Door wat te 'spelen' met de overzichten en de grafieken kregen ze al een idee van hoe het zou worden en dat kweekt enthousiasme!" Dat programma heette ViewOnCash en draaide op de website van Figlo, een Microsoft Certified Partner.
 
De voorbeeldapplicatie die Sidney zijn management had laten zien hoefde slechts op detailniveau aangepast te worden. Sidney: "ViewOnCash was het uitgangspunt. In feite hoefden we alleen de schermen aan te passen aan de look-and-feel van ABN AMRO, simpel door er wat banners en enkele andere huisstijlkenmerken om heen te plakken."
 
Wat Sidney Huiskamp vooral bevalt is dat de klanten zich nu meer tijd gunnen om de bankzaken door te nemen: "Tot voor kort zag je altijd een piek tijdens de lunch. Even snel inloggen, overschrijvingen doen en binnen 5 minuten weer uitloggen. Nu zie je dat er veel meer 's avonds, na het eten en in het weekend wordt gebankierd. Bezoeken van 10 tot 30 minuten zijn niet ongebruikelijk. Klanten hebben nu de mogelijkheid om te zien hoe ze er financieel voorstaan en nemen daar echt de tijd voor. En dat is ook precies de bedoeling van het Financieel Dagboek."

Gerelateerde referenties

 • BizTalk Server 2009 verlaagt werkdruk op de KPN-servers met 70%
  Lees verder »

 • Raad voor de rechtspraak Raad voor de rechtspraak realiseert met SharePoint Server de allereerste overheidssite met het 'Waarmerk drempelvrij.nl'
  Lees verder »

 • Carinova HRM en salarisverwerking: altijd up-to-date en transparant
  Lees verder »