Devo Holding . Dynamics Zand & Grind™ biedt Devo Holding alle functionaliteit die nodig is

“De bouwgrondstoffenhandel is heel specifiek. Het is mooi als bedrijven je uiteindelijk de credits geven die je als branchespecialist verdient.”

Kenmerken

Bedrijf:
Devo Holding
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
HBSoftware
Branche:
Productie
Product:
Dynamics NAV
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Branchespecifieke functionaliteit
   
 • Een volledig geïntegreerd systeem, één centrale database 
   
 • Koppeling met weegbrugsoftware 
   
 • Snelle, heldere en leesbare management informatie

Voordelen

 

 • Groepsbrede, uniforme en volledig
   
 • Geïntegreerde functionaliteit 
   
 • Grip op orders, voorraden en transportbewegingen 
   
 • Snelle facturatie, realtime inzicht in transactiemarges 
   
 • Inzicht in afspraken met leveranciers en klanten
   
 • Realtime informatie voor de juiste besluitvorming

Na implementatie van een nieuw systeem bij Devo Holding bleek het toch onvoldoende aan te sluiten bij de bedrijfsprocessen. De zoektocht begon opnieuw, nu naar een systeem dat wél specifiek voor de handel en het transport van bouwgrondstoffen was toegerust. Dynamics Zand & Grind™ van HBSoftware voldeed aan alle eisen. Het kon bovendien in korte tijd - slechts drie maanden  geïmplementeerd worden. Sindsdien is de administratieve organisatie weer op orde en levert het nieuwe systeem een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten op.

NIEUW SYSTEEM MET TE WEINIG FUNCTIONALITEIT
Devo Holding kampte tot voor kort met een administratieve organisatie die niet optimaal functioneerde. “Bij mijn aantreden trof ik een systeem aan dat - hoewel pas recentelijk geïmplementeerd - toch te weinig functionaliteit bood om de specifieke bedrijfsprocessen van de bedrijven uit de groep goed te ondersteunen,” vertelt Martien den Boer, groepscontroller bij Devo Holding. “Dat leidde tot stagnatie, met name bij de orderverwerking en de verschillende loswallocaties. Hierdoor liep de administratie niet meer synchroon met de operationele activiteiten. Verder waren de mensen die met het systeem moesten werken teleurgesteld en gefrustreerd door de gang van zaken.”

BRANCHEGERICHTE PARTNER EN OPLOSSING
Devo Holding wilde de processen van de verschillende bedrijven binnen de groep zo efficiënt mogelijk integreren en optimaliseren. Het bedrijf kent een aantal belangrijke aandachtspunten zoals veel varianten van het orderproces, het beheer van afspraken met klanten en leveranciers, loswallen op diverse locaties en verschillende activiteiten zoals handel en winning, maar ook rivieronderhoud.
 
Den Boer: “Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat HBSoftware ruime ervaring heeft in onze branche en dat Dynamics Zand & Grind™ een goede basis zou zijn om onze doelstellingen alsnog te realiseren.” Dynamics Zand & Grind™ is gebaseerd op de hoogwaardige technologie van Microsoft Dynamics, aangevuld met oplossingen die specifiek voor de winning, overslag, verkoop en het transport van bouwstoffen zijn ontwikkeld. “De functionaliteit van het systeem is op onze activiteiten afgestemd. Standaard ook, dat bespaart lange en kostbare implementatietrajecten. Eventueel aanvullende functionaliteit zou ook niet als maatwerk geleverd worden, maar als goed afgebakende modules die naast het standaardpakket in het versiebeheer zouden worden meegenomen. Omdat HBSoftware de handel in bouwgrondstoffen kent én een snelle implementatie kon garanderen, kwamen we al snel tot afspraken.”
 
SNELLE IMPLEMENTATIE MET STRAKKE VERDELING VAN TAKEN
Bij opdracht werd een leveringstermijn van drie maanden afgesproken met een strakke deadline. “De Microsoft Sure Step implementatie methodiek heeft zijn dienst bewezen,” constateert Den Boer. “Er was een duidelijke indeling in projectfasen met heldere mijlpalen en een strakke verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Dit vergde ook van onze organisatie het nodige, maar met die projectdiscipline werd de gezamenlijke deadline uiteindelijk wel bereikt. Voordeel van deze betrokkenheid is dat je binnen de eigen organisatie ook draagvlak voor het nieuwe systeem creëert. En gezien de ervaringen met onze vorige leverancier was dat hard nodig.”
 
VOORDELEN
Over de voordelen van Dynamics Zand & Grind™ voor Devo Holding zegt Den Boer: “We kunnen alle leveringen vanuit de verschillende loswallen dagelijks inlezen en vervolgens direct factureren. Hiervoor is een koppeling met de weegbrugsoftware gerealiseerd, waardoor we ook meer grip op de voorraden hebben. Alle gegevens over leveringen zitten overzichtelijk bij elkaar in dossiers. Hiermee hebben we direct inzicht in alle prijsafspraken, vrachtkosten, toeslagen en nog te verwachten inkoopfacturen. We weten op elk moment precies welke marge gerealiseerd wordt. Centrale registratie maakt bovendien het digitaal fiatteren van inkoopfacturen mogelijk. De procedure is eenvoudig en effectief. En het resultaat nagenoeg foutloos. Verder hebben we het werken met eenheden zoals tonnen en vaste en losse m3 met extra eenheden uitgebreid. Hierdoor kunnen we de aanvullende diensten, zoals de verhuur van schepen, op dezelfde wijze vastleggen als bijvoorbeeld de levering van 1000 ton grind 16-32 vanuit een van onze laadplaatsen.” Tot slot vertelt Den Boer dat de real time management informatie een uitkomst is voor de afdeling verkoop en voor de directie. “Met de koppeling tussen Microsoft Excel en de Dynamics database kunnen we elke gewenste rapportage zelf maken, ook ad hoc overzichten. Dat is ideaal.”
 
TOEKOMST
Den Boer: “We zijn nu een aantal maanden operationeel en alles loopt naar behoren. We maken meer en meer gebruik van de mogelijkheden van het systeem en onze organisatie wordt steeds efficiënter. Het is nu al duidelijk dat Dynamics Zand & Grind™ Devo een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten gaat opleveren. Waarschijnlijk hebben we de kosten binnen een jaar al terugverdiend. Nu kunnen we de focus weer richten op onze handel; we kunnen weer vooruit. Daarbij weten we ons gesteund door een ter zake kundige automatiseringspartner. Wat dat betreft zijn we klaar voor de toekomst.”

TIP VAN DEVO HOLDING
“Een partner die uw markt en uw specifieke bedrijfsprocessen kent, is de beste keuze. Laat u niet afleiden door oplossingen die ‘een eind in de goede richting komen’. Daar loopt u uiteindelijk mee vast.”

Gerelateerde referenties

 • Heembouw Met Microsoft Dynamics NAV heeft Heembouw altijd een compleet en actueel inzicht in haar bouwprojecten
  Lees verder »

 • Microsoft Dynamics NAV in de praktijk: Pall Mall Clothing Company
  Lees verder »

 • Fagro Consultancy B.V. Snelle implementatie van Microsoft Dynamics NAV brengt controle, inzicht en overzicht
  Lees verder »