EversPartners . Besparing van 30 to 50% op communicatiekosten voor EversPartners dankzij Online Diensten van Microsoft

"Rekening houdend met alle kostenaspecten en voordelen levert BPOS ons een besparing van 30 tot 50% op telefoniekosten"

Kenmerken

Bedrijf:
EversPartners
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
Cad & Company
Branche:
Bouw & installatie
Product:
BPOS
Thema's:
Cloud computing
Communicatie & samenwerken
Het Nieuwe Werken
IT-infrastructuur
Mobiel werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • pc, laptop en mobiel moeten door elkaar gebruikt kunnen worden
   
 • agenda inzien op elke werkplek en thuis
   
 • kosten omlaag door uitfaseren van eigen communicatieserver en –onderhoud

Voordelen

 • medewerkers kunnen slagvaardiger handelen 
   
 • stabiele e-mail- en agenda-omgeving 
   
 • werkomgeving niet meer plaatsgebonden, werknemers kunnen ook thuis en onderweg hun mail en agenda raadplegen 
   
 • geen investeringen in hardware en software 
   
 •  onderhoud en beheer van de software uitbesteed
   
 • lagere kosten

Edgar Westerhoven is kwaliteit/ICT-manager bij EversPartners: "Binnen onze orga¬nisatie zijn we onlangs begonnen met het Nieuwe Werken in te voeren. Dat gaat verder dan een kantoor zonder vaste werkplekken. Zo kregen we te maken met het feit, dat steeds meer mensen thuis of op afstand gingen werken. Daarnaast nemen onze ingenieurs geregeld deel aan een overleg op locatie, terwijl ze veel gemakkelijker online zouden kunnen vergaderen. Zolang wij hun die moge¬lijk¬heid niet bieden, gebruiken ze nog veel papier: immers, weg van kantoor kunnen ze hun mail, agenda en andere informatie niet kunnen bereiken, dus nemen ze die 'op papier' mee naar de vergadering. Ook de steeds internationaler wordende markt noopt ons anders na te denken over communicatie . Wij willen voor zowel klanten als personeel een breed inzetbare toepassing hebben."

Na bij verschillende aanbieders inlichtingen te hebben ingewonnen, kiest EversPartners ervoor dit jaar een pilot te starten met de Microsoft Business Productivity Online Suite. Edgar Westerhoven: “We hebben diverse oplossingen bekeken, waaronder ook de online diensten van andere aanbieders. De een bleek echter niet gekoppeld te kunnen worden met onze bestaande IT-omgeving, terwijl een ander te sterk op communicatie gericht was en daardoor ook afviel. In overleg met Microsoft Certified Partner CAD & Company uit Amsterdam kwam naar voren dat BPOS zowel de IT-kant als de communicatiekant goed ondersteunt, dus viel de keuze op de Microsoft oplossing.”
 
Het Nieuwe Werken doet bij EversPartners inmiddels gefaseerd zijn intrede. CAD & Company zorgt daarbij voor de nodige ondersteuning. Edgar Westerhoven: "Inmiddels kent ons kantoor geen vaste werkplekken meer. Ook buiten kantoor worden de mogelijkheden verruimd. Nu iedereen overal online zijn agenda en mail kan raadplegen levert dat per saldo een flinke kostenbesparing."
 
Over de aanwezigheidsstatus zegt Edgar Westerhoven: "Met de ingebouwde aanwezigheidsassistent kunnen onze medewerkers vanuit Office, SharePoint en Outlook zien of iemand aanwezig of beschikbaar is. Zelfs als hij of zij thuis is, kan die persoon via BPOS gewoon meewerken met zijn collega's op de zaak. Zo kun je een taak doorzetten naar deze collega. Is hij of zij niet beschikbaar, dan zie je dat meteen en kun je een andere collega benaderen."
 
Over 'bellen', doorschakelen en voice-mail zegt Edgar Westerhoven: "Dat werkt al net zo eenvoudig. Geen toetsen, sterretjes of hekjes, maar gewoon een knopje aanklikken en je hebt meteen verbinding. Ik kan met iedereen telefoneren naar een vaste lijn. Ook heb je tijdens de verbinding toegang tot documenten, e-mail, agenda, contactgegevens etc. Wij verwachten op korte termijn een jaarlijkse besparing van 30 tot 50% op de telefoniekosten."
 
De lage kosten zijn voor EversPartners een belangrijk voordeel van BPOS. Edgar Westerhoven: “De BPOS online dienst wordt aangeboden via een abonnement tegen een vaste prijs per medewerker per maand. Voor het pakket dat wij afnemen is dat 10 euro per gebruiker per maand. Juist omdat je per gebruiker betaalt is BPOS heel flexibel, zeker als je bedrijf groeit of krimpt. De kosten zijn directer. Ook het per maand betalen is een voordeel, we hoeven niet vooruit te betalen zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij een jaarcontract voor softwareonderhoud.”
 
Behalve de voordelen voor de business en de kostenbesparingen ziet Edgar Westerhoven nog meer voordelen van BPOS: “We hoeven geen eigen Exchange Server meer te onderhouden. Zelfs de back-up's worden door Microsoft gemaakt."

Gerelateerde referenties

 • VandeGrijp Buizen (BIEB) VandeGrijp Buizen gaat voor stabiliteit en migreert haar complete e-mail en agendaomgeving naar Microsoft Business Productivity Online
  Lees verder »

 • &Samhoud maakt het Nieuwe Werken efficiĆ«nt met Microsoft BPOS
  Lees verder »

 • Vereniging Wereldkinderen krijgt betere kwaliteit voor minder geld met Microsoft BPOS
  Lees verder »