Achmea . Microsoft Excellence Programma – kans voor bevlogen IT'ers om hun ondernemerschap, kennis en communicatieve vaardigheden te verrijken

"Via MXP worden wij ontwikkeld tot 'change agents': wij moeten voor belangrijke veranderingen gaan zorgen binnen onze organisatie."

Kenmerken

Bedrijf:
Achmea
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Financiële dienstverlening
Product:
Excellence Programma
Thema:
Excellence Programma
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Leiderschap
   
 • Communicatieve vaardigheden
   
 • Organisatorisch inzicht
   
 • Strategisch inzicht
   
 • Brede technologische kennis
   
 • Diepgaande technologische kennis van het Microsoft platform.

Voordelen

 • Beter leiderschap
   
 • Betere communicatieve vaardigheden
   
 • Beter organisatorisch inzicht
   
 • Meer strategisch inzicht
   
 • Bredere technologische kennis
   
 • Diepgaander technologische kennis van het Microsoft platform.

Achmea is voortdurend op zoek naar ondernemende mensen, die weten hoe je technologie in dienst stelt van de organisatie, die aan een paar woorden genoeg hebben om vervolgens een heel proces vorm te geven.

Het vinden van de juiste mensen is vandaag de dag een hele opgave. Daarom heeft Microsoft samen met Achmea een aantal initiatieven ontwikkeld, die het werken bij Achmea voor IT'ers heel aantrekkelijk en spannend maken. Een van die initiatieven is het Microsoft Excellence Programma (MXP).

Achmea is een meer dan interessante werkgever voor iedere IT-ontwikkelaar en systeembeheerder. Door de schaalgrootte, de diversiteit aan platforms maar vooral vanwege het MXP-programma. Dit programma biedt ruime mogelijkheden om je eigen competenties verder te ontwikkelen, zoals je technologische kennis, leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Deelnemers aan het MXP-programma worden begeleid door professionals van Microsoft. Alex Thissen, Remco Hulshoff en Phons Stokkermans zijn drie van de deelnemers. Alex Thissen: "Samen met de Microsoft professionals maak je eerst je Persoonlijke Ontwikkelplan: een 'agenda' van trainingen, coaching, discussies, Microsoft University opleidingen, etc. De twee competenties waarmee voor jou de meeste winst te behalen is, worden het eerst uitgelicht, daar ga je harder aan werken. Bij mij zijn dat leiderschap en strategisch inzicht, maar ook de andere competenties geef je aandacht."
 
Remco Hulshoff: "Via MXP worden wij ontwikkeld tot 'change agents': wij moeten voor belangrijke veranderingen gaan zorgen binnen onze organisatie. Dat doen we niet primair vanuit de IT of vanuit de technologie, maar vooral door contact te zoeken met de business, door te luisteren naar de mensen en hun verwachtingen van de IT. Het MXP-programma leert je hoe je dat aanpakt, hoe je optimaal met de mensen van de business communiceert, teneinde hun behoeftes om te kunnen zetten naar technologische oplossingen."

Phons Stokkermans: "Het MXP-programma heeft me geleerd dat IT meer is dan techniek alleen: People, Proces én Technology."
 
Achmea ervaart dat het MXP-programma de passie voor technologie bij haar interne Microsoft community vergroot. Tegelijkertijd draagt het bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van de Achmea IT organisatie in de markt. Daardoor wordt Achmea aantrekkelijker voor IT'ers, die een carrièrestap willen maken naar een organisatie met duizenden medewerkers en IT'ers, miljoenen klanten én de grootste Microsoft-ontwikkelafdeling van Nederland.

Gerelateerde referenties

 • Fagro Consultancy B.V. Snelle implementatie van Microsoft Dynamics NAV brengt controle, inzicht en overzicht
  Lees verder »

 • ING Bank verlaagt de kosten en verbetert IT Agility met Private Cloud en Server Upgrade
  Lees verder »

 • Achmea Microsoft Excellence Programma – kans voor bevlogen IT'ers om hun ondernemerschap, kennis en communicatieve vaardigheden te verrijken
  Lees verder »