Schiphol Airport Retail . Microsoft Windows 7 Touch helpt Schiphol-reizigers bij hun See-Buy-Fly aankopen

“Het mooie van Windows 7 Touch is dat het zo intuïtief is, je hoeft een klant niets uit te leggen, het werkt zeer gebruiksvriendelijk.”

Kenmerken

Bedrijf:
Schiphol Airport Retail
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Headcandy
Branche:
Retail
Product:
Windows 7
Thema:
Applicatieplatform
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • werkende oplossing binnen 5 werkdagen
   
 • taakontlasting voor winkelpersoneel
   
 • snelle zoekresultaten
   
 • up-to-date informatieverstrekking
   
 • te gebruiken door winkelpersoneel én passagiers 
 

Voordelen

 • snel gerealiseerd dankzij Windows 7 Touch platform
   
 • gebruiksvriendelijke applicatie
   
 • mogelijkheden voor uitbreiding
   
 • heldere communicatie met klanten  

 

Schiphol Airport Retail (SAR) is verantwoordelijk voor de exploitatie van 14 winkels die na de paspoortcontrole o.a. drank en tabak verkopen volgens de See Buy Fly formule.
Hoevéél de reiziger daarvan mag meenemen naar het land van zijn bestemming– de zogeheten duty allowance - is per land verschillend. Winkelpersoneel kan dit voor hen opzoeken in een boekje, waarin de duty allowances per land vermeld staan. “Zo'n papieren boekje werkt onhandig en informatie opzoeken kost veel tijd, vooral als je dat een paar maal per dag moet doen," zegt Ilya Aragoni, projectleider bij Schiphol Airport Retail.

Om het winkelpersoneel te ontlasten en de serviceverlening richting klant te verbeteren is vanuit het management van SAR de wens uitgesproken om de informatie over duty allowance te digitaliseren.
 
Gedacht werd aan een systeem zonder fysiek toetsenbord, dus een touchscreen. Voor de software zocht SAR contact met Headcandy uit Utrecht. Headcandy is specialist in ‘user experience’ oplossingen met een focus op innovatieve interactieve media en natural user interfaces (multitouch). Jasper Vis van Headcandy: "Wij ontwikkelen onder andere applicaties voor o.a. Microsoft Surface, Windows 7 Touch, Windows Phone 7 en Apple."
 
Over het SAR-project zegt Jasper Vis: "We werden woensdagmiddag gebriefd en maandagochtend vóór 12u00 moest er een touchscreen hangen mét applicatie, want dan zou de nieuwe winkel openen. Ik denk dat wij een van de weinige partijen in Nederland zijn die in staat zijn zo'n opdracht in zo’n korte tijd te realiseren. Dat is mede te danken aan de kracht en eenvoud van Windows 7 Touch."
 
Waarom gekozen voor Windows, Headcandy ontwikkelt toch ook voor Apple? Jasper Vis: "Voor ons was de keuze voor het Microsoft ontwikkelplatform de meest logische; we hebben er veel ervaring mee en het biedt ons alle vrijheid. Als tijd in een project de meest beperkende factor is, speelt dat mee in de afweging die we maken. We zijn in staat om voor Windows 7 sneller te ontwikkelen dan voor het i-platform. Ook qua hardware biedt Apple in deze context niet datgene wat we nodig hebben. Voor de populaire media iPhone en iPad kunnen we stellen dat het i-platform vrij gesloten is: Apple bepaalt of jouw applicatie wordt toegelaten tot hun appstore, het Microsoft-platform kent zulke beperkingen niet en is veel vrijer.”

Ilya Aragoni bevestigt dat: "Headcandy maakte duidelijk dat Windows 7 Touch voor ons de beste oplossing was. Windows 7 Touch biedt een platform waarop je heel snel goede zakelijke apps bouwt.”
 
Ilya Aragoni is meer dan tevreden: "Onze winkelmedewerkers zijn razend enthousiast over de Windows 7 Touch oplossing. Zij gebruiken de oplossing zelf of samen met de klant, maar het zijn vooral de klanten die nu geheel zelfstandig informatie opzoeken. Dat gaat heel gemakkelijk. Vanuit een overzichtelijk menu is alle gewenste informatie snel te vinden. De applicatie werkt zeer intuïtief, uitleg is nauwelijks nodig."
In de winkel is een groot 23 inch touchscreen opgesteld met ingebouwde pc, een zogenaamde all-in-one. Het apparaat draait volledig zelfstandig en heeft alleen een internetverbinding.
Ilya Aragoni: "Onze klanten hoeven geen personeelsleden meer te storen, dat bespaart het winkelpersoneel veel tijd. Ook hoeven onze klanten niet meer te wachten. We hebben ons doel bereikt, kortom, ik ben zeer tevreden over onze Windows 7 Touch oplossing.”

Gerelateerde referenties

 • Universitair Medisch Centrum Utrecht Medisch centrum verbetert zorgproces met real-time toegang tot patiëntinformatie
  Lees verder »

 • Dienstverlenend bedrijf Nedic bespaart jaarlijks meer dan 500 uur met Windows 7
  Lees verder »

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »

 • Windows 7 Windows 7 is het nieuwste besturingssysteem dat het werken op pc's eenvoudiger maakt.

  Meer informatie »

 • KPN over System Center »

 • Schiphol Airport Retail Microsoft Windows 7 Touch helpt Schiphol-reizigers bij hun See-Buy-Fly aankopen

  Lees verder »