Enza Zaden . Enza Zaden over de uitbesteding van haar softwarelicentiebeleid: “Nu zijn we flexibel en compliant”

“Eindelijk hebben we het inzicht en overzicht waar we naar op zoek waren. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Agile Software."

Kenmerken

Bedrijf:
Enza Zaden
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
Agile Software
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Cloud computing
Thema:
Licenties
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • licentiebeleid op orde brengen

 

Voordelen

 • ontzorgd
 • besparingen
 • marktconforme prijzen
 • goede service

Na vele jaren gewerkt te hebben met een veelheid aan softwareversies en de bijbehorende licenties, bleek het voor Enza Zaden uit Enkhuizen een onmogelijke opgave om het overzicht te bewaren. Daarop werd besloten de hulp in te roepen van Agile Software. “Een verademing om onze softwarelicenties nu goed op een rijtje te hebben,” zegt inkoper Monique Struijs.

VASTE CONTACTPERSOON
Monique houdt zich bezig met de inkoop van alle denkbare ondersteunende zaken voor Enza Zaden. “Dat varieert van auto’s tot kantoorartikelen en van verpakkingen tot hard- en software. Om ons licentievraagstuk aan te pakken, hebben wij intern een team samengesteld en zijn we op zoek gegaan naar een ervaren partner. We hebben met diverse partijen gesproken, maar met Agile Software hadden we direct een klik; een goed verhaal, duidelijk verteld en marktconforme prijzen. Ook het feit dat we met één vaste contactpersoon werken ervaren wij als een groot voordeel. Vooral omdat hij complexe materie voor ons weet te vertalen in jip-en-janneketaal!”

AANZIENLIJKE BESPARINGEN
“Wij hebben er bewust voor gekozen om eerst te kijken naar de Nederlandse situatie. Zodra we in Nederland alle zaken op orde hebben, gaan we het licentievraagstuk ook in onze buitenlandse vestigingen optimaliseren.
Om inzicht te krijgen in alle software die gebruikt wordt binnen Enza Zaden heeft Agile Software een effectieve onderzoekstool geïnstalleerd. De resultaten van de uitgevoerde licentiescan waren opzienbarend. Zo bleek dat we betaalden voor vele ongebruikte licenties. Alleen al hierop hebben we aanzienlijke besparingen gerealiseerd.”

FLEXIBEL EN COMPLIANT
“Bij Enza Zaden gebruiken we naast specifieke licenties voor R&D, voornamelijk Microsoft producten. Agile Software heeft ons dan ook een meerjarige Microsoft Enterprise Agreement geadviseerd. Hiermee hebben we alle vrijheid om onze server- en desktopautomatisering optimaal in te richten. Het aantal werkplekken en de bijbehorende licenties kunnen we flexibel naar behoefte laten groeien.
Een keer per jaar tellen we het aantal licenties en rekenen we af op basis van vooraf vastgestelde prijzen. Deze zijn voor een periode van drie jaar afgesproken, dus weten we precies waar we aan toe zijn. Deze manier van werken maakt ons zeer flexibel en zorgt dat we altijd compliant zijn!
Een geruststellende gedachte.”

Gerelateerde referenties

 • Orthopedisch Centrum Annatommie bespaart jaarlijks € 43.000 op IT-kosten met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »

 • VNU media VNU Media realiseert Kantoor van de toekomst met BPOS
  Lees verder »

 • Douma de Wit & Partners (DDW&P) Consultants stroomlijnen samenwerking en reduceren IT-kosten door cloudgebaseerde documentuitwisseling
  Lees verder »