Truckland . Bedrijfswagendealer verlicht IT-werklast met cloudgebaseerde oplossing

Nu we zijn overgestapt op Office 365 verwachten we een stabieler e-mailverkeer en minder telefoontjes naar onze IT-afdeling.

Kenmerken

Bedrijf:
Truckland
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Wortell
Branche:
Transport & distributie
Producten:
Cloud computing
Office 365
Thema's:
Beheer
Communicatie & samenwerken
Het Nieuwe Werken
Mobiel werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • werklast IT afdeling verminderen 
 • stabiele e-mail client 
 • hoge uptime van e-maildiensten

Voordelen

 • 20% minder telefonische ondersteuning 
 • 10% betere uptime 
 • €21.000 bespaard op hardware dankzij cloudoplossing

Bedrijfswagendealer Truckland is een groeiende onderneming met groeiende IT-behoeften. De kleine IT-afdeling wilde het e-mail-verkeer verplaatsen naar een betrouwbare, cloudgebaseerde service, en Microsoft Office 365 bood de onderneming een 99,9 procent gegarandeerde beschikbaarheid. Bovendien heeft het voordelen voor de eindgebruikers van de onderneming, in de vorm van een grotere mailbox en toegang vanaf hun mobiele apparaten, zodat ze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Situatie
Truckland is er trots op om klanten te kunnen helpen de oplossing te vinden die aansluit bij hun behoeften. De Nederlandse autodealer verkoopt en onderhoudt vrijwel ieder type voertuig, van kleine bestelwagens die eenvoudig door smalle straten manoeuvreren tot enorme trucks. Voor ieder type voertuig dat Truckland aanbiedt, levert de onderneming ook een groot aantal merken, zodat klanten altijd precies krijgen wat ze zoeken.
 
Een keerzijde aan het groeiende succes van de onderneming zijn de groeiende IT-behoeften. Er is slechts één kleine, centrale IT-afdeling voor de drie zustermaatschappijen en in totaal 11 locaties. Geen wonder dat de afdeling maar met moeite alle aanvragen op het gebied van e-maildiensten en ondersteuning kan afhandelen. De medewerkers van de onderneming zijn voor zowel hun interne als externe communicatie in grote mate afhankelijk van e-mail. Uptime is daarom essentieel voor de hoogwaardige klantenservice die Truckland wil bieden.
 
“Onze IT-afdeling is vrij klein,” zegt Fredo Lekkerkerker, ICT Manager bij Truckland. “De ondersteuning van onze e-maildiensten wordt steeds lastiger naarmate we verder groeien, vooral wanneer we zouden kiezen voor een interne infrastructuur."
 
Truckland overwoog vanwege de snel ontwikkelende technologie en een groeiende behoefte aan e-mailopslag de IT uit te besteden aan een datacenter, maar besloot dat de IT-afdeling dan nog te veel zou moeten beheren. In plaats daarvan koos Truckland ervoor de diensten over te hevelen naar de cloud, om zo de algehele werklast voor het IT-personeel te verlichten.
 
Truckland had een oplossing nodig met een sterk e-mailplatform en een uitzonderlijke betrouwbaarheid, plus eenvoudige toegang op afstand. De oplossing zelf moest weinig tot geen beheer vereisen van het kleine IT-team. Daarnaast moest de cloudgebaseerde service ook voordelen opleveren voor de eindgebruikers van de onderneming, de Truckland-medewerkers.

Oplossing
Omdat Truckland weet hoe belangrijk het is om de juiste oplossing te zoeken—iets dat de onderneming iedere dag voor haar klanten doet—deed het IT-personeel grondig onderzoek en vergeleek cloudgebaseerde services. IT-dienstverlener Wortell stelde Microsoft Office 365 voor, een oplossing voor e-mail, planning, samenwerking en vergaderingen, plus webgebaseerde versies van de populaire Microsoft Office-programma’s.
 
De IT-afdeling was opgelucht het beheer van het e-mailverkeer over te dragen aan Office 365, dat een beschikbaarheid van 99,9 procent garandeert. Bovendien beschikt Office 365 over hoogwaardige, altijd up-to-date antivirus- en antispam-oplossingen, voor uitzonderlijke veiligheid zonder extra werk voor IT.
 
Voordelen
Office 365 heeft de werklast voor de IT-afdeling van Truckland verlicht, de uptime met 10 procent verbeterd en biedt nog meer voordelen voor de eindgebruikers. Bovendien zijn de IT-kosten beter voorspelbaar. Voordat er gebruik werd gemaakt van Office 365 kon de IT-afdeling e-mail niet op alle mobiele apparaten van medewerkers ondersteunen. Nu kunnen ze toegrijpen op e-mail, contacten en agenda’s, en biedt Microsoft SharePoint Online snelle toegang tot documenten vanaf vrijwel ieder apparaat, zoals Windows Phone, iPhone, Android, en BlackBerry.

Gerelateerde referenties

 • Moderne cloud-oplossing stuwt Martinair naar grote hoogte
  Lees verder »

 • Een uniforme mailomgeving voor De Zorggroep
  Lees verder »

 • Orthopedisch Centrum Annatommie bespaart jaarlijks € 43.000 op IT-kosten met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »