Naumac . Snel groeiende Telecomadviseur vergroot schaalbaarheid met cloudoplossing

Office 365 is zeer flexibel. We kunnen nu eenvoudig onze huidige consultants toevoegen, en nieuwe terwijl we groeien.

Kenmerken

Bedrijf:
Naumac
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Wortell
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
Cloud computing
Office 365
Thema's:
Communicatie & samenwerken
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Kosteneffectieve oplossing 
 • Consistente IT-toepassing 
 • Centrale plaats voor delen van informatie
 • Ondersteuning voor mobiele apparaten

Voordelen

 • Bespaart jaarlijks €37.000 
 • Wint jaarlijks €90.000 opera-tio¬nele productiviteit terug 
 • 99% gegarandeerde beschik-baar¬heid voor mobiele werkers 
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit

Naumac wilde het groeiende team van consultants consistente, eenvoudig te gebruiken IT-oplossingen bieden die de productiviteit en flexibiliteit bevorderen. De onderneming overwoog een interne infrastructuur, maar wilde de bijkomende kosten voor onderhoud en personeel vermijden. Office 365 sluit aan bij hun behoeften doordat het de productiviteit bevordert en de schaalbaarheid levert waar de organisatie naar op zoek was.

Situatie
Adviesbureau Naumac richt zich op klanten in Telecom, IT en Utilities en ondersteunt deze bij het bieden van een hoogwaardige klantenservice die zorgt voor trouwe en tevreden klanten. Klanten van de onderneming zagen de klanttevredenheidspercentages stijgen met 20 procent en de productiviteit tot wel 50 procent toenemen.  Dankzij deze prestaties is Naumac nu een van de snelst groeiende kleine ondernemingen in Nederland—waarvoor de onderneming door het Financieel Dagblad werd onderscheiden met een Gouden FD Gazelle Award voor substantiële groei over een periode van drie jaar.
 
Om deze continue groei te ondersteunen, zocht Naumac naar een kosteneffectieve oplossing waarmee de 20 deskundige consultants—die klanten op locatie adviseren—over consistente IT-toepassingen beschikken. Deze consultants gebruikten ieder verschillende versies van Microsoft-productiviteitsprogramma's en -toepassingen. Er ontbrak ook een centrale plaats om informatie te delen, waardoor er sprake was van veel e-mailverkeer over en weer.

“We hadden een oplossing nodig die onze consultants zou ondersteunen—en die geen dure servers of IT-personeel vereiste voor beheer en onderhoud,” zegt Tjeerd Nauta, partner bij Naumac. “Daarnaast hadden we schaalbaarheid nodig, omdat we in de komende twee jaar naar verwachting in omvang zullen verdubbelen.”
 
De consultants werkten veel op afstand en maakten gebruik van mobiele apparaten, zoals iPads. Hoewel ze hiermee vanuit iedere locatie toegang hadden tot internet, vonden consultants het lastig om bijvoorbeeld belangrijke bestanden te uploaden, openen en bewerken. Nauta: “Mobiliteit is voor ons erg belangrijk, maar deze apparaten sluiten niet altijd goed aan bij de toepassingen die we nodig hebben. Erg frustrerend en nadelig voor de productiviteit.”
 
Oplossing
Naumac wendde zich tot Microsoft Gold Certified Partner Wortell, die Microsoft Office 365 adviseerde, vanwege de schaalbaarheid en eenvoudig te gebruiken cloudgebaseerde managementtoepassingen.
 
“Office 365 is zeer flexibel,” zegt hij. “We kunnen nu eenvoudig onze huidige consultants toevoegen, en nieuwe als we gaan groeien. We hoeven gebruikers alleen te voorzien van inloggegevens en binnen enkele minuten kunnen ze aan de slag.”
De cloud helpt de organisatie ook jaarlijks duizenden euro’s te besparen. Nauta: “Interne servers zijn absoluut goed. Voor ons waren ze gewoon niet de juiste keuze, omdat er extra personeel nodig is voor de installatie en het onderhoud.  Office 365 geeft ons de kracht van een server, zonder de kosten.”

Voordelen
Omdat Office 365 Naumac alle benodigde IT-mogelijkheden biedt zonder de kosten die gepaard gaan met een interne infrastructuur, verwacht Nauta aanzienlijke besparingen. “Office 365 maakt het eenvoudiger om overal samen te werken en meer te doen in minder tijd. Bovendien is het extreem kosteneffectief,” zegt hij. “Hoe meer we groeien, hoe meer we zullen besparen.” Naumac-consultants kunnen altijd en overal documenten openen, delen en bewerken dankzij SharePoint Online.
 
Nauta: “Het is eenvoudiger om in contact te blijven met Office 365. En we hebben geen eindeloze e-mailsessies nodig via een afzonderlijke service om vast te stellen wanneer iedereen beschikbaar is. Hierdoor stijgt de productiviteit. In totaal zullen we jaarlijks 900 uur besparen, wat overeenkomt met €90.000 aan teruggewonnen productiviteit."

Gerelateerde referenties

 • Uniserver IT-infrastructuur als cloudservice: “Het beste van twee werelden”
  Lees verder »

 • IDG Nederland Gastredactie produceert Computer!Totaal met behulp van Microsoft Office 2010
  Lees verder »

 • &Samhoud maakt het Nieuwe Werken efficiënt met Microsoft BPOS
  Lees verder »