Dr. Van Haeringen Laboratorium . Overstap naar Microsoft Dynamics CRM levert het Dr. Van Haeringen Laboratorium KPI's en inzicht

“Dankzij Dynamics CRM onderscheiden we ons niet alleen op het gebied van ons ruime onderzoeksaanbod maar ook met een grotere klanttevredenheid "

Kenmerken

Bedrijf:
Dr. Van Haeringen Laboratorium
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
CBS Live
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Dynamics CRM
Thema's:
CRM
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • goede managementrapportages
 • inzicht
 • betere hulpmiddelen voor salesafdeling
 • integratie bedrijfsprocessen

Voordelen

 • inzicht met Key Performance Indicators
 • inzicht in resultaten van nieuwe testmethodes
 • inzicht in marketingstrategie
 • optimalisatie salestraject
 • verbetering van kwaliteit en kwantiteit
 • grotere en meetbare klanttevredenheid

Wat doe je als je 18.000 klantnummers hebt, 250.000 verschillende analyses per jaar uitvoert en ook nog resultaten uit forensisch onderzoek haalt? Dan maak je een database: een verzameling van al deze gegevens inclusief resultaten in één grote digitale kaartenbak. Het nadeel hiervan is dat je snel het overzicht verliest. Dit was voor Dr. Van Haeringen Laboratorium (VHL) het startsein om over te gaan op Microsoft Dynamics CRM. Met deze geïntegreerde oplossing is voortaan efficiënt te werken met de verzameling gegevens, zodat zowel het management als de afdeling Marketing betere handvatten heeft voor de toekomst.

SITUATIE

Wim van Haeringen, Managing Director bij VHL: ”Wij zijn een laboratorium dat met de meest geavanceerde middelen werkt. Echter was het voor ons niet mogelijk om goede managementrapportages en ‘Key Performance Indicators’ (KPI’s) uit de database te halen.”

 

Jaarlijks verricht VHL 250.000 analyses voor haar klanten. In de kaartenbak zitten de gegevens van 18.000 klanten. “Door concurrentie op onderzoek naar diersoorten als honden, katten, varkens, schapen en vogels moeten wij nieuwe klanten pro-actief benaderen. Ons salestraject was evenwel niet optimaal.”

De wens van VHL was om een gebruiksvriendelijk CRM-systeem te koppelen aan de gegevens in de database, dat zorgt voor een helder beeld van alle verkoopprocessen. Medewerkers kunnen hierdoor effectiever en efficiënter werken en dat zal de klant ook gaan merken.

 

OPLOSSING

Met CBS Live als advies- en implementatiepartner koos VHL voor een gecertificeerde Microsoft partner met ervaring en flexibiliteit. “In ons oriëntatie-traject ontvingen we demo’s van meerdere partijen en van evenzoveel CRM pakketten,” aldus Wim van Haeringen. “Maar de echte klik vonden wij alleen bij CBS Live.”

CBS Live vergrootte haar succesfactor bij VHL door een prima voorstel neer te leggen. Edwin Quarles van Ufford, directeur van CBS Live, legt uit: “Het contact met Wim van Haeringen was vanaf het begin erg goed en recht door zee. Zowel vóór als tijdens de implementatie van Microsoft Dynamics CRM hebben we alles perfect met elkaar afgestemd, zodat er geen verrassingen waren en een goede prijs-, kwaliteit- en functionaliteit verhouding is ontstaan. Die hadden zij bij de alternatieve CRM- leveranciers niet gevonden.”

 

Wim van Haeringen: “CBS Live heeft Microsoft Dynamics CRM dusdanig naar onze wensen weten in te richten dat het voor ons geen moeilijke keuze meer was.” Onderdelen van die inrichting zijn onder meer E-mail Marketing, integratie met Office en de toevoeging van Clarity, een module van CBS Live die zorgt voor automatische aanvulling van gegevens.


VOORDELEN

VHL heeft op advies van CBS Live gekozen voor de Online variant van Microsoft Dynamics CRM. Vooral de afdeling Marketing spint hier garen bij. De integratiemogelijkheden zijn technisch op een dusdanige manier ingericht dat segmentatie en bedrijfsinzichten met een paar muisklikken naar voren zijn te halen, zelfs vanuit Microsoft Office. Het in praktijk brengen van de marketingstrategie is vereenvoudigd door goede inzichten in bestaande en nieuwe klanten en het kunnen meten van ‘product performance’. Tot op de dag nauwkeurig kunnen medewerkers controleren of een nieuwe test daadwerkelijk aanslaat en de gewenste resultaten geeft. Zowel kwalitatief (resultaten) als kwantitatief (aantallen) is hierdoor vooruitgang geboekt.

Ron Wallegie, Microsoft Consultant bij CBS Live, heeft naast het geven van advies ook de trainingen verzorgd voor de eindgebruikers. “Vergis je niet in de impact van een dynamisch systeem als je jarenlang met een passief systeem hebt gewerkt,” aldus Ron Wallegie. “Microsoft Dynamics CRM is al een zeer gebruiksvriendelijk product, maar door de medewerkers trainingen te geven hoe ze het systeem optimaal kunnen gebruiken, is er een relatief snelle acceptatie geweest. Hierdoor kon direct een efficiëntieslag gemaakt worden binnen VHL.”

 

Wim van Haeringen: “Ons salestraject was voorheen niet optimaal, maar met behulp van Microsoft Dynamics CRM hebben we nu inzicht gekregen in alle aspecten van het traject ‘suspect, lead, prospect’ tot de uiteindelijke klant. Hierdoor hoeven we ons niet meer alleen te onderscheiden op het gebied van ons ruime onderzoeksaanbod, maar kunnen we dat nu ook met een grotere klanttevredenheid. Het stukje betrokkenheid met de klant, dat je bij de meeste laboratoria mist, hebben wij nu zeker wel.”

Naast het advies, de implementatie, integratie en trainingen levert de Customer Care afdeling van CBS Live ook de support na oplevering. Dr. Van Haeringen Laboratorium en CBS Live bezegelen hiermee een mooi traject, dat bovendien heeft geleid tot een goede relatie tussen beide partijen.

Gerelateerde referenties

 • Maandag Om succesvol te werven en de beste matches te vinden kiest Maandag voor Dynamics CRM
  Lees verder »

 • Nutreco geeft drie tips na het slagen van eigen CRM-traject
  Lees verder »

 • Careon Levensloop waardeert Microsoft Dynamics CRM als een ‘zeer goed zittend confectiepak’
  Lees verder »