Solar Team Twente . Aerodynamische zonne-auto ontworpen met hulp van cloud computing

Onze processorcapaciteit werd met een factor twintig verhoogd.

Kenmerken

Bedrijf:
Solar Team Twente
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
Ansys
Branche:
Bouw & installatie
Producten:
Microsoft Azure
Windows HPC
Thema's:
Applicatieplatform
Cloud computing

Eisen

 

 • Snelle simulatie doorlooptijden
 • Korte time to market
 • Veel rekenkracht eenvoudig beschikbaar

Voordelen

 

 • Direct te gebruiken
 • Optimale benutting computer resources
 • Zo te gebruiken onder standaard simulatie software

Solar Team Twente bouwt iedere twee jaar met een team studenten een aerodynamische zonne-auto voor een 3.000 kilometer lange race dwars door Australië. Voor de race van 2011 bouwden zij een auto met behulp van Windows High Performance Computing (HPC).

Voor het aerodynamische ontwerp van de zonne-auto werden de simulaties in eerste instantie uitgevoerd op een pc. Door de beperkte beschikbaarheid van rekenkracht in één pc, bedroeg de  doorlooptijd enkele dagen. Om meer simulaties van diverse ontwerpen te kunnen doorrekenen was het noodzakelijk om de doorlooptijd te verkorten.

Door het implementeren van Windows High Performance Computing kan de simulatie-software de rekenkracht van tientallen servers en pc’s op het lokale netwerk inzetten. En wordt de doorlooptijd van een simulatie van een ontwerp veel korter.
Met behulp van Windows High Performance Computing kan de software alle lokale computercapaciteit op slimme wijze inzetten en is er de mogelijkheid om een oneindige hoeveelheid rekenkracht in te zetten uit de Cloud van Microsoft in Windows Azure en zo altijd te beschikken over korte doorlooptijden van simulaties.

De video laat zien hoe het Solar Team Twente zijn zonneauto heeft ontwikkeld en de voordelen van Windows HPC heeft benut en hoe zij daarmee tot een ultiem aerodynamisch ontwerp is gekomen.

Gerelateerde referenties

 • RTL Nederland (X factor) De Heatbeat App: mede mogelijk gemaakt door cloud computing
  Lees verder »

 • Gemeente Ridderkerk - Bewegende Beelden Seneca creëert schaalbare webapplicatie in de cloud voor symposium Bewegende Beelden
  Lees verder »

 • NIPO Software rekent de komende 18 maanden op 20 miljoen interviews in de cloud
  Lees verder »