Koninklijke Boogaerdt Groep . Koninklijke Boogaerdt Groep vertrouwt op Microsoft Gold Certified Partner

“We zijn zeer tevreden over ABP Dynamics. Ze weten gewoon hoe de houtbranche werkt. Dat een IT-partner die kennis heeft is voor ons van groot belang.”

Kenmerken

Bedrijf:
Koninklijke Boogaerdt Groep
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
ABP Dynamics
Branche:
Groothandel
Product:
Dynamics NAV
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • uitfaseren zelfontwikkelde software
   
 • standaard IT-oplossing met branchespecifieke kenmerken
   
 • eind maken aan cijfers doorspitten

Voordelen

 • voorraadbeheer is gestroomlijnd
   
 • offertes worden automatisch orders
   
 • management heeft helder inzicht in gegevens
   
 • tijdbesparing, minder fouten

De gerenommeerde Koninklijke Boogaerdt Groep was toe aan een nieuwe bedrijfsoplossing. Enige haast was wel geboden: het oude systeem – dat jaren geleden zelf was gebouwd – bevatte een ‘bug’ die het bedrijf  zou kunnen platleggen. Na een gedegen oriëntatiefase kwam de Boogaerdt Groep uit bij Microsoft Gold Certified Partner ABP Dynamics. Volgens Cees Boogaerdt, DGA van de Boogaerdt Groep, heeft ABP Dynamics opvallend veel kennis van de houtbranche.

 

SITUATIE
“In ons bedrijf spelen zich complexe processen af. Zo zagen, schaven, bewerken en drogen we het hout zelf. Inkomende artikelen kunnen wel drie keer van hoedanigheid veranderen. Elk artikel is bovendien uniek en dat maakt het voorraadbeheer ingewikkeld. Bij nadere kennismaking met partner ABP Dynamics bleek dat men uitstekend over al deze processen kon meepraten,” aldus Boogaerdt. “ABP kon daarbij leunen op de jarenlange ervaring van het Duitse Acadon. Die professionaliteit en de uitgebreide houtkennis zorgden dat we een klik voelden met deze partner.”

OPLOSSING
In januari 2010 werd ABP Hout Professional in gebruik genomen, een half jaar na de introductie van het pakket, dat is gebaseerd op de ERP-software van Microsoft: Dynamics NAV. De oplossing automatiseert het gehele bedrijfsproces, van inkoop tot verkoop en alles daartussen. De voordelen zijn evident: het voorraadbeheer is gestroomlijnd, offertes worden automatisch omgezet in orders, factureren wordt automatisch afgehandeld en – zeker niet onbelangrijk – het management heeft helder inzicht in gegevens.

Boogaerdt: “Voor het drukbezette management is de zogenaamde ‘cockpit’ een uitkomst. Het is niet langer nodig om alle cijfers en activiteiten handmatig door te spitten. Met deze nieuwe oplossing krijgen we alleen uitzonderingen en afwijkingen te zien. Dat scheelt heel wat tijd en voorkomt fouten.”

Over de relatie met ABP Dynamics is Boogaerdt goed te spreken. Er was een uitgebreide analysefase, waarna werd gekozen voor een gefaseerde invoering. Deels had dit te maken met de geboden haast, maar ook werd de tijd genomen om draagvlak bij de gebruikers te creëren. Volgens Boogaerdt wist ABP
uitstekend in te spelen op de hier en daar levende weerstand. De implementatie is in goede samenwerking grotendeels zelf uitgevoerd. Boogaerdt: “We zijn zeer tevreden over ABP. Ze weten gewoon hoe de houtbranche werkt. Die kennis bij een partner is voor ons van groot belang. Als je dat allemaal moet uitleggen...”

Gerelateerde referenties

 • Microsoft Dynamics NAV in de praktijk: Pall Mall Clothing Company
  Lees verder »

 • Land van Horne Organisatiebrede informatisering in de praktijk
  Lees verder »

 • Lintelo Nekovri Dynamics is van de branche, voor de branche
  Lees verder »