Admitter . Vooruitgang door technologie: overal en altijd kunnen werken

Office 365 is écht plug & play.

Kenmerken

Bedrijf:
Admitter
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Office 365
Thema's:
Het Nieuwe Werken
Mobiel werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Anytime, anywhere e-mail

 • Zelfde functionaliteiten als Outlook

Voordelen

 • Schaalbaarheid 
   
 • Anytime, anywhere werken 
 • Gebruiksgemak
   
 • Outlook op elk device

‘Altijd en overal’ zijn de toverwoorden van de hedendaagse professionele kenniswerker. Volgens Fred Driessen, oprichter en directeur van e-mail marketingbureau Admitter, moet je als bedrijf nu mee met de technologische ontwikkelingen. “Anders raak je echt achterop. Wij hebben onze dienstverlening kwalitatief kunnen verbeteren dankzij geavanceerde technologie, waaronder Office 365.”

Situatie
Ruim vier jaar geleden startte Fred Driessen met Admitter, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het creëren van zakelijk bereik via zogeheten opt-in e-mailadressen. Bewerkelijk, tijdrovend en specialistisch werk waar geavanceerde technologie letterlijk onmisbaar is. Daarvoor werkte hij twaalf jaar voor mediabedrijf IDG. Mede vanuit zijn functie daar als commercieel directeur zag hij dat e-mail heel goed kan werken. “Mits je er maar voor zorgt dat je weet met wie je communiceert. Daarnaast kan deze vorm van marketing alleen maar slagen als de verzonden informatie relevant is voor de ontvanger.”
 
Admitter is exclusief vertegenwoordiger van ruim negentig verschillende zakelijke websites op het gebied van e-mailmarketing. Hiervoor gebruikt de organisatie de e-mailadressen die deze websites  hebben verzameld via nieuwsbrieven of anderszins. Op al deze adressen rust de toestemming, verkregen via opt-in, om de adreseigenaars eens per twee weken commercieel te benaderen. Van hen is het zakelijk profiel duidelijk, omdat ze bij hun aanmelding voor een nieuwsbrief een aantal vragen hebben beantwoord. “Met die gegevens werken wij,” licht Driessen toe.
 
“Voor ieder type dienst en product kunnen wij, dankzij de profielkenmerken behorend bij de e-mailadressen, de meest geschikte doelgroep filteren uit onze database. We versturen aan hen een advertentie uit naam van het merk waar de ontvanger toestemming aan heeft gegeven. Dus de persoon die een opt-in heeft gegeven aan bijvoorbeeld ManagementTeam, ontvangt die  mail ook uit naam van dat blad.”
 
Met de oplossing die Admitter aanbiedt, weet een bedrijf niet alleen met wie het communiceert, maar bovenal dat de boodschap volledig aankomt bij de beoogde doelgroep. Driessen legt uit dat je bij een advertentie in print alleen maar kunt hopen dat je doelgroep het signaleert. “Bij ons is het andersom. Wij doen een selectie en weten 100 procent zeker dat dat de doelgroep is. Alle besluitnemers die wij selecteren, kunnen belang hebben bij de boodschap.” Ze sturen een boodschap die zich richt op commerciële mensen in de bancaire sector dan ook niet naar inkopers in de detailhandel.
 
Admitter kijkt heel zorgvuldig naar de aanvraag en naar welke doelgroep daar het best bij past. Op die manier schiet je gegarandeerd raak. Bijna de helft van de online marketingbestedingen gaat nog altijd naar banners, terwijl de klikratio van een gemiddelde bannercampagne hooguit 0,1 procent bedraagt. Admitter scoort een ratio van tussen de 3 en 5 procent. “Onze oplossing is niet de goedkoopste,” geeft Driessen toe, “maar wel buitengewoon effectief.”
 
Oplossing
Bij Admitter geloven ze heel sterk in het onderscheidend vermogen van technologie. “Wij werken vanuit één centrale database,” vertelt Driessen, “waar alle e-mailadressen worden bewaard en beheerd. Al onze tools, systemen en servers zitten volledig in de cloud. We kunnen het dus altijd en overal vandaan benaderen. Mede daarom was de keuze voor Office 365 een hele logische. Ik geloof dat bedrijven die geavanceerde technologie gebruiken een voorsprong hebben op concurrenten die dat niet doen.” Driessen, zelf jarenlang actief als communicatiespecialist in de IT, heeft een redelijk beeld over hoe het zich heeft ontwikkeld. Volgens hem is er geen branche meer die niet door technologie wordt geraakt.

Uit iedere vergelijkende test met concurrenten komt Admitter keer op keer als beste naar voren. Driessen: “Dat kunnen we waarmaken door het juiste gebruik van de juiste technologie. Zo maakt Office 365 het werken voor ons zoveel makkelijker. Primair zochten we een oplossing waardoor we anytime, anywhere met onze e-mail konden werken. En dan niet in die vaak onhandige webmailsituatie, maar echt in je eigen Outlook-omgeving. We wilden de functionaliteit en de look & feel van Outlook op onze iPad, iPhone, kortom overal. Dat geeft veel voordelen om beter te kunnen werken.”

Voordelen
Als voornaamste voordeel van Office 365 noemt Driessen direct het grote gebruiksgemak: “Het werken op ons online marketing bureau is redelijk hectisch. We worden behoorlijk geleefd, dus ieder gemak dat je werk of handelingen uit handen neemt, moet je omarmen. Dat creëert namelijk tijd voor andere dingen en enige rust. Office 365 is écht plug&play.' Toen bij de implementatie iets niet helemaal goed werkte, belden we met de servicedesk. Het bleek dat er iets niet goed stond beschreven in de handleiding, die wij trouw volgden. Toen dat eenmaal was verholpen was het ‘Plof!’ Het stond als een huis en we konden er direct mee aan de slag.”
 
Een ander groot voordeel is volgens Driessen de schaalbaarheid: “Af en toe helpen mensen ons bij een klus op tijdelijke basis. Die kunnen we dan heel eenvoudig aanschakelen, zodat ze in no time op hetzelfde platform zitten en toegang hebben tot dezelfde dingen.” Verder komen nog de voordelen voorbij van Office 365 als Software as a Service (SaaS) en benadrukt Driessen de kostenefficiëntie van het pakket.
 
“Vanwege de SaaS-constructie houden we IT buiten de deur. Dat bespaart ons de tijd en het geld voor onderhoud, security, updates en ga zo maar door. En toch is het niet duur. Ik geloof dat ik per user nog geen 10 euro per maand kwijt ben. Dat is nog eens overzichtelijk.” Hij raadt vrienden met een eigen bedrijfje ook aan Office 365 te gaan gebruiken, omdat het zo toegankelijk is. Het gaat hem te ver om te stellen dat Office 365 nieuwe deuren opent voor Admitter. “Maar de deuren gaan voor ons wel veel soepeler open dan voorheen. Dit is echt gewoon de toekomst.”

Gerelateerde referenties

 • BabyBloem Kinderkledingbedrijf vermindert kosten met productiviteitsoplossing via de cloud
  Lees verder »

 • Financiële dienstverlener Robeco maakt met Office 365 een reuzensprong van stone-age naar 21st-century
  Lees verder »

 • Office 365 biedt wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgers van Buurtzorg Nederland meer tijd voor zorgverlening
  Lees verder »