KAS Bank. KAS BANK houdt grip op complexe workflows

De heldere structuren maken het werk efficiënter.

Kenmerken

Bedrijf:
KAS Bank
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
inovativ
Branche:
Bouw & installatie
Product:
System Center
Thema's:
Beheer
Cloud computing
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • workflows inzichtelijk, overzichtelijk en stabiel
   
 • ICT-dienstverlening naar een hoger niveau

Voordelen

 •  heldere structuren zorgen voor efficiëntie
   
 • makkelijker en consistenter in gebruik
   
 • automatische rapportages
   
 • geautomatiseerde procesmonitoring

Wie in Amsterdam over de Nieuwezijds Voorburgwal loopt, kan niet om het imposante gebouw op nummer 225 heen. Hier is een van de Amsterdamse vestigingen van KAS BANK gevestigd. En ook haar andere onderkomen op de Spuistraat is een markante verschijning. Het zijn twee panden die qua karakter passen bij hun eigenaar. KAS BANK is namelijk een solide, volledig onafhankelijke, Europese bank met een specialisatie in effectendiensten en investor services. Soepele workflows zijn onontbeerlijk voor deze dienstverlener. Met de implementatie van System Center Service Manager (SCSM) 2010 streeft KAS BANK naar een toename van inzicht, overzicht en stabiliteit. Microsoft partner INOVATIV helpt ze daarbij.

René Theuns, hoofd van de afdeling Infrastructure Management, bepaalde samen met zijn medewerkers de uiteindelijke keuze voor SCSM: “Als KAS BANK zijn wij continu op zoek naar mogelijke verbeterpunten. De behoefte ontstond om onze ICT-dienstverlening naar een nóg hoger niveau te tillen. We hebben deze behoefte vertaald naar het interne project OPS@LEVEL. Dit project kent diverse incrementen. Increment 2 is erop gericht om met behulp van SCSM te komen tot een geïntegreerde Configuration Management Database.”
 
Voor de keuze van applicaties is het bedrijfsbeleid van KAS BANK als volgt: “Microsoft, tenzij …”. Waarbij “tenzij” wordt bepaald door beschikbare functionaliteit en kwaliteit tegen acceptabele kosten. Omdat er binnen KAS BANK al naar tevredenheid met System Center Operations Manager (SCOM) en System Center Configuration Manager (SCCM) wordt gewerkt, was KAS BANK snel overtuigd van de toegevoegde waarde van SCSM voor het bereiken van een hoger ICT-level. De keuze voor een ervaren partner op het gebied van ontwerp en implementatie viel vervolgens al snel op INOVATIV.

Hoewel de implementatie van SCSM nog in volle gang is en de volledige toegevoegde waarde ervan pas aan het einde van het totale OPS @ LEVEL project duidelijk zal worden, zijn de voordelen nu al merkbaar. Eric Jansen, als de procesmanager Configuration Management betrokken bij increment 2 en nu beheerder van het systeem, zegt hierover: “De indeling van SCSM dwingt ons steeds weer na te denken over de vraag welke informatie wij daadwerkelijk nodig hebben. De heldere structuren maken het werk efficiënter. Zo wijs ik nog steeds beheerders met de hand toe aan bepaalde pakketten, maar is dit zeker makkelijker en consistenter geworden.
 
Ook worden veel gegevens automatisch gegenereerd en worden rapportages vanzelf opgesteld.” Ook Theuns kijkt positief de toekomst in: “Straks zal de CMDB zijn ingericht met behulp van SCSM. Alle processen zullen zijn ingericht conform Microsoft Operations Framework (MOF). Het configuratiemanagement wordt dan gekoppeld aan alle andere processen. Proces monitoring, deployment, asset management en rapportages verlopen dan geautomatiseerd. Dit alles zal leiden tot een optimaal functionerende ICT-omgeving.”

Gerelateerde referenties

 • Arcadis maakt met Hyper-V slimmer gebruik van de ruimte in datacentra en kan nu flexibeler en sneller inspelen op veranderende behoeften
  Lees verder »

 • Gemeente Zeist Hyper-V en System Center zorgen voor flexibiliteit én besparingen
  Lees verder »

 • Virtuele applicatieomgeving juiste oplossing voor The British School in The Netherlands
  Lees verder »