Staedion. Woningcorporatie ontwikkelt innovatieve strategie met nieuw licentiebeleid

Na een grondige analyses van de huidige en toekomstige situatie viel de keuze op een volledige Microsoft- architectuur. Dit biedt onze organisatie veel voordeel, met name op beheervlak.

Kenmerken

Bedrijf:
Staedion
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
SoftwareOne
Branche:
Bouw & installatie
Product:
Volume Licensing
Thema's:
Het Nieuwe Werken
IT-infrastructuur
Licenties
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • innovatiemogelijkheden uitnutten
 • processen zoveel mogelijk digitaliseren
 • kostenbeheersing

Voordelen

 • eenvoudig beheer
 • introduceren Het Nieuwe Werken mogelijk
 • nieuwste toepassingen ook thuis te gebruiken

Staedion is ruim 10 jaar actief als woningcorporatie en biedt momenteel 35.000 woningen in Den Haag en omgeving. Naast huurwoningen, koopwoningen en bedrijfsonroerendgoed, richt Staedion zich op duurzaamheid, leefbaarheid en innovatie. Om het innovatieve karakter van de organisatie te ondersteunen heeft Staedion het Enterprise Agreement licentiecontract verlengd. Daarbij geniet Staedion dankzij de Software Assurance Benefit Packaged Services uiteenlopende voordelen.

Staedion beschikt over een gecentraliseerd datacentrum, met een server farm van 75 servers. De servers verzorgen het primaire ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Alle administratieve, financiële en logistieke processen zijn ondergebracht in één informatiesysteem. Microsoft Dynamics NAV wordt hierbij ingezet als ERP- oplossing. Willem Terstegen, changemanager bij Staedion, hierover: “Staedion is als organisatie erg vooruitstrevend als het gaat om ingezette oplossingen.  We willen altijd innoveren en zijn ook bereid hierin te investeren. Goed voorbeeld hiervan is het streven om al onze processen waar mogelijk te digitaliseren.” Huurders zijn ondergebracht in een digitaal dossier, en er wordt gebruik gemaakt van een digitaal factuursysteem. Voorheen werden facturen in dossiermappen gearchiveerd. Ook binnenkomende post voor medewerkers wordt digitaal aangeboden. Volgens Terstegen speelt kostenbeheersing ook een belangrijke rol bij de IT-strategie. Willem: “Als woningcorporatie is het onze taak verantwoord met kosten om te gaan. Het gaat immers om gemeenschapsgeld. Dit aspect speelt uiteraard ook mee bij IT- investeringen en hebben vooruitstrevende initiatieven zoals een self service-portal als resultaat.”

Oorspronkelijk was de infrastructuur binnen de organisatie gebaseerd op Novell. Willem: “Een omgeving bestaande uit Microsoft, Novell en Linux bleek geen goede combinatie. De kennis raakte versnipperd.” Voor ondersteuning bij het onderzoeken en selecteren van de meest geschikte oplossing kwam SoftwareONE in beeld. “

Na een grondige analyses van de huidige en toekomstige situatie viel de keuze op een volledige Microsoft- architectuur. Dit biedt onze organisatie veel voordeel, met name op beheervlak.”  Samen met SoftwareONE hebben we gezocht naar de meest geschikte licentievorm. Staedion beschikt sinds vier jaar over een Enterprise Agreement met een volledig desktop enrollment en Software Assurance. Uit verschillende scenario’s bleek dat verlenging van het huidige contract de beste oplossing zou zijn.

De licentievorm van Staedion stelt de organisatie in staat het Nieuwe Werken binnen de organisatie te introduceren. Zo geeft de licentievorm alle medewerkers de mogelijkheid om de nieuwste toepassingen – die het thuiswerken technologisch mogelijk maken – ook thuis te gebruiken. Goed voorbeeld hiervan is     de mogelijkheid om Outlook te gebruiken, waarbij de aanwezigheidsstatus aangeeft of collega´s online zijn en op welke locatie ze zich bevinden. Terstegen: “Binnen de organisatie groeit de behoefte aan thuiswerken. Hierbij behorende onderwerpen zoals cultuurverandering, transparantie en resultaatgerichtheid zijn actueel bij Staedion.”

Binnen de organisatie heerst een vergadercultuur, terwijl veel medewerkers vaak op locatie werken. De medewerkers hebben hierdoor veel reistijd. Medewerkers zouden graag online de vergaderingen bijwonen, terwijl ze op locatie zijn. Maar ook zelf tijd indelen en altijd inzicht in de agenda en in de bereikbaarheid van anderen. Willem: “Daarnaast hebben we te maken met vergrijzing binnen de organisatie. We moeten ons profileren als een dynamische organisatie om zo aantrekkelijk te zijn voor jong talent. Ook hieraan draagt het Nieuwe Werken bij.”

Gerelateerde referenties

 • Eshgro In 7 jaar naar het grootste Hyper-V platform van alle service providers in Nederland
  Lees verder »

 • Innovativiteit en durf: de drijvende krachten achter XS4ALL
  Lees verder »

 • Gemeente Zeist Hyper-V en System Center zorgen voor flexibiliteit én besparingen
  Lees verder »