Eshgro. In 7 jaar naar het grootste Hyper-V platform van alle service providers in Nederland

Eisen

 • werken volgens SaaS-principe
 • altijd en overal beschikbare applicaties

 

Voordelen

 • aantoonbaar voordeliger en veiliger dan on premise
 • maximale flexibiliteit
 • duurzame ICT

Situatie

“Stroom uit de muur en water uit de kraan, wij vinden het de normaalste zaak van de wereld en denken er geen moment over na wat voor techniek erachter zit. Het moet gewoon beschikbaar zijn en datzelfde geldt in onze visie voor ICT. Wij zorgen voor beschikbaarheid, altijd en overal,” zegt Anton Loeffen, CEO & Founder van het Boxmeerse Eshgro. “Wij hebben de kennis in huis en zijn een Microsoft SaaS Incubation Center en HP Cloud Agile Partner. Wij maken dat klanten zich maximaal kunnen focussen op hun core business, dit is ons vakgebied!”

 

Oplossing

“Het Service Provider License Agreement maakt dat wij sinds 2004 onze relaties flexibel gebruik kunnen laten maken van de softwareversies waar zij behoefte aan hebben. Alle voor ons noodzakelijke randvoorwaarden waren toen aanwezig; er was een landelijke Internetdekking van 80 procent, de bandbreedte was beschikbaar en Microsoft Windows Server 2000 was stabiel. Wij waren er klaar voor, maar de markt moesten we nog veroveren. In die dagen waren we nog een stel evangelisten, toch zijn we toen reeds gaan virtualiseren en een eerste pilot gestart voor vijf klanten. Die mogen we nu nog altijd tot onze vaste klantenkring rekenen. Veel bedrijven zijn sindsdien gevolgd. Bedrijven hebben behoefte aan functionaliteit, niet aan ijzer en zorgen. Onze oplossing voorziet in maximale flexibiliteit, is goedkoper, veiliger en duurzaam want doordat wij aan de achterkant virtualiseren met Hyper-V hebben we minder stroomconsumerende servers nodig. Onze klanten hebben online werkplekken en alle ICT-diensten zoals bellen en printen op basis van een vaste lage prijs per gebruiker per maand. Wij geven zeer gedetailleerd aan wat het gebruik kost per user, gespecificeerd als een telefoonrekening. Aantoonbaar voordeliger en veiliger dan on premise.”

Virtualiseren maakt dat serverkracht gedeeld kan worden en dat applicaties voordeliger aangeboden kunnen worden. Steeds meer applicaties zijn geschikt voor de cloud. SaaS is niet meer weg te denken, Eshgro levert inmiddels meer dan 500 business applicaties op deze wijze - delivery en change - en daarmee biedt het complete bedrijfsoplossingen voor klanten. “Volledig on premise is niet meer van deze tijd. De rol van de IT-manager verandert. Het gaat voortaan om applicatiebeheer en -optimalisatie. Outsourcen lijkt eng, Het vereist een andere manier van denken, de traditionele gedachte loslaten. Maar waarom wil je vandaag de dag nog als organisatie constant investeren in hardware, onderhoud en beheer? Wij inventariseren de wensen van de klant en rekenen de TCO voor in de huidige én in de nieuwe situatie. Niet iedereen neemt direct alles van ons af, het is vaak een kwestie van gewenning. Maar voor de extra zekerheid dekt men dan wel fail over of disaster recovery bij ons af. Feit is dat je het als bedrijf zelf vrijwel nooit beter kunt organiseren dan wij dat voor onze klanten kunnen. Bij ons delen zij de infrastructuur, de kennis en de serverkracht en dat resulteert in een lagere TCO.”

 

Software helpt bedrijven vooruit. De eerste jaren schreef Anton Loeffen die software zelf. Hij voegde functionaliteit toe en leverde maatwerk, tot grote tevredenheid van zijn klanten. “Daar bouwen we nog altijd op voort, niet door nog langer zelf software te ontwikkelen, maar door onze klanten de mogelijkheid te bieden flexibel te putten uit het enorme applicatieaanbod van vandaag de dag. Voorspelbare lage kosten per gebruiker per maand, ook dat is maatwerk!”

 

Veel traditionele ICT-bedrijven hebben een verdienmodel dat gebaseerd is op het leveren van hardware, software en dienstverlening. “Een bodemloze put, klanten zijn hier niet echt bij gebaat. Waarom zou een klant een eigen serverpark willen onderhouden en jaarlijks investeren in kennis die zelden nodig is? Onnodige kosten, ongemak en schijnveiligheid.”

 

Voordelen

Het state-of-the-art Eshgro datacenter is gehuisvest in het Akzo Nobel klasse A Twincenter. Daar staan het robuuste en volledig beveiligde HP SAN en de HP servers op basis van Microsoft Hyper-V. Met de komst van Windows Server 2008 R2 is Eshgro massaal overgestapt op Microsoft Hyper-V. “Dat is een strategische keuze. Wie kan er een mooier virtualisatieplatform bieden dan de maker van het OS? Bovendien is het voordeliger dan VMware en dat maakt dat de klant maandelijks minder hoeft te betalen. Wij garanderen dat de infrastructuur en alles qua veiligheid en bandbreedte geregeld is en zorgen voor schaalbaarheid, compliancy, beheer, een single point of contact en transparante lage gebruikerskosten. Een single sign on, waar je bent altijd de beschikking over je werkplek. Je eigen dashboard op het device van jouw keuze, dat is het nieuwe werken volgens Eshgro. Daar maken wij afspraken over, hoe wij dat verder regelen aan de achterkant dat is voor een klant niet echt belangrijk, als het maar werkt en als hij er maar van op aankan dat het goed geregeld is. Gebruikersorganisaties verlangen dat wij transparant zijn over de interne procesbeheersing en -rapportages, en terecht. Ten bewijze daarvan zijn wij ISAE3402 geaudit, Wij maken dat klanten het maximale halen uit mensen en middelen, tegen voorspelbare lage maandelijkse kosten.”

Gerelateerde referenties

 • VAN Verenigde Assurantiebedrijven Nederland Nieuwe, vereenvoudigde ICT-omgeving als tussenstap op weg naar de cloud
  Lees verder »

 • SNS Reaal realiseert platform voor het Nieuwe Werken via upgrade van haar IT-omgeving
  Lees verder »

 • XS4ALL zet nieuwe diensten sneller in de markt door virtualisatie met Hyper-V
  Lees verder »