ING. ING Bank verlaagt de kosten en verbetert IT Agility met Private Cloud en Server Upgrade

"Door gebruik van Windows Server 2012 als onderdeel van onze private cloud-strategie, kunnen we snel gehoor geven aan de zakelijke behoeften"

Kenmerken

Bedrijf:
ING
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Financiële dienstverlening
Producten:
System Center
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Beheer
Cloud computing
IT-infrastructuur
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Flexibele private cloud
 • Kostenbesparing

Voordelen

 • Lagere kosten voor licenties
 • Aantal datacenters drastisch verminderd
 • IT-afdeling kan snel inspelen op behoeften van de business

De IT-afdeling van ING Bank wil een private cloud-infrastructuur implementeren als onderdeel van haar datacenter consolidatie-inspanningen, en om wijzigingen in haar core banking systeem voor te bereiden. De bank heeft Windows Server 2012 met Hyper-V geïmplementeerd en, als gevolg daarvan, kunnen ze licentiekosten verlagen en de consolidatie-werkzaamheden ondersteunen om het aantal datacenters van 16 naar 2 terug te brengen. Daarnaast zal de flexibiliteit van de IT-afdeling toenemen en kan er beter ingespeeld worden op de behoeften vanuit de organisatie.

ING Bank is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse oorsprong. Sinds januari 2011 is de bank actief als zelfstandig bedrijf onder de ING Groep. ING Bank heeft een wereldwijde aanwezigheid met 45 miljoen klanten in meer dan 40 landen.

Om de complexe en sterk verspreide operaties bij ING te ondersteunen, had de IT-afdeling van de bank 16 datacenters in de Benelux in beheer. In 2007 is ING met VMware begonnen aan de virtualisatie van de server-infrastructuur, als een manier om de datacenters te consolideren. In september 2012 had ING 12 datacenters met 200 VMware hosts, 2.500 virtuele machines, en meer dan 5.000 servers met Windows Server 2003 en 2008 server-besturingssystemen.

ING was blij met de resultaten van de virtualisatie-inspanningen, maar door aankomende wijzigingen in de IT-omgeving werd het voor de bank noodzakelijk om alternatieve virtualisatie-opties te evalueren. Zo is het bedrijf in 2013 van plan om forse veranderingen in zijn core banking-infrastructuur aan te brengen, die verouderde mainframe technologie omvat. De IT-afdeling wil zich kunnen richten op projecten vanuit een strategische positie, in plaats van het werken aan de dagelijkse operationele en onderhoudstaken. "We moeten verhuizen naar een private cloud-model, waar virtuele machines en IT-middelen on-demand kunnen worden uitgerold, zodat we ons kunnen richten op strategische initiatieven die ING zijn zakelijke doelstellingen helpen te bereiken ", zegt Ton Nijenhuis, System Engineer voor Windows bij ING Bank.

ING wilde niet alleen een private cloud omgeving verkennen om meer agile te worden, maar hoopte ook zowel operationele IT- als licentiekosten te verlagen. Het bedrijf wilde andere hypervisors, die volwassen waren geworden  sinds ING zijn omgeving in 2007 begon te virtualiseren, evalueren  en wilde zien of het geld kon besparen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Oplossing

Toen ING Bank hoorde van het Microsoft Rapid Deployment Program (RDP) voor Windows Server 2012, werd het bedrijf enthousiast om deel te nemen, zodat het nieuwe functies in het server-besturingssysteem zou kunnen testen en tegelijkertijd de mogelijkheid van het bouwen van een private cloud-infrastructuur met Hyper-V virtualisatie-technologie kon verkennen.

De bank werkte samen met Microsoft Services Consulting om Windows Server 2012 te implementeren op een aantal van haar Benelux-datacenters. In september 2012 draaide de ING Bank drie Hyper-V hosts in Nederland, een host in België, en een host in Australië. Het bedrijf heeft 10 virtuele machines op de vijf hosts en breidt haar Hyper-V-omgeving verder uit. In de productie-omgeving host ING Bank een line-of-business applicatie voor self-service business intelligence op basis van Microsoft SQL Server 2012 database management software, en maakt ook gebruik van de testomgeving om verschillende business use cases uit te proberen.

ING Bank heeft voordeel van de nieuwe functies in Windows Server 2012, inclusief Hyper-V Replica, die de bank gebruikt om asynchroon virtuele machines te repliceren van de ene host naar een andere host op een fysiek andere plaats. De IT-afdeling creëerde een primaire host in België en vervolgens een verbinding met hosts in andere regio's, waardoor het bedrijf in staat gesteld wordt om alle wijzigingen in de primaire host te synchroniseren met alle andere hosts. "Het was zo naadloos dat als we niet waren betrokken bij de setup van het replicatie-proces, we nooit zouden hebben geweten dat veranderingen werden gerepliceerd over de hosts", zegt Arjan Strating, Windows Architect bij ING Bank. "Er was helemaal geen downtime."

De bank maakt ook gebruik van Hyper-V live-migration, zodat het tegelijkertijd meerdere virtuele machines binnen een cluster kan migreren, wat belangrijk is voor ING Bank voor de realisatie van een meer wendbare private cloud-infrastructuur. "We waren in staat om snel virtuele machines te migreren", legt Nijenhuis uit. "Ingenieurs waren onder de indruk van de live migratie prestaties met Windows Server 2012." Om de voltooiing van haar private cloud-infrastructuur te bespoedigen, wil ING Bank Microsoft System Center 2012 implementeren, inclusief de Orchestrator-component om IT-taken en workflows te automatiseren, en de Configuration Manager component om zijn servers te beheren in de datacenters.

Voordelen

Door het gebruik van Windows Server 2012 met Hyper-V zal ING Bank een kosten-effectieve en flexibele private cloud-omgeving hebben. In het bijzonder zal het bedrijf:

• Besparen op licentiekosten.
ING Bank zal op licentiekosten besparen in vergelijking met andere hypervisors door niet de hypervisor te hoeven scheiden van het besturingssysteem en door niet een apart instrument te hoeven implementeren voor het beheer van de hypervisor infrastructuur licentie, omdat het bedrijf al gebruik maakt van System Center licentieproducten en -technologieën. ING Bank krijgt onbeperkt virtuele machines met een Windows Server 2012 Datacenter licentie. "Het is financieel gunstiger om een licentie voor Windows Server 2012 met Hyper-V te nemen," zegt Strating.

• Datacenters efficiënt consolideren.
ING Bank is van plan om zijn datacenters aggressief  te consolideren met behulp van Windows Server 2012. Het verhogen van de virtuele-machine-dichtheid is van cruciaal belang voor de consolidatie van de infrastructuur en de voortzetting van de sluiting van datacenters – het nieuwe licentiemodel van Windows Server 2012 zal het bedrijf helpen om kosten-efficiënt zijn consolidatie-inspanningen voort te zetten.  "We zijn begonnen met 16 datacenters in 2007 en hebben er sindsdien 4 gesloten ", aldus Nijenhuis. "We zullen doorgaan met het in een snel tempo sluiten van datacenters. We zijn van plan om met slechts 4 datacenters te opereren in 2014, en uiteindelijk willen we het aantal datacenters terugbrengen naar slechts 2."

• Focus op strategische IT-initiatieven verbeteren.
Door over te gaan op een private cloud-infrastructuur, kan de IT-afdeling de focus van IT-onderhoud en dagelijkse operaties verschuiven naar meer strategische initiatieven, die helpen het bedrijf te laten groeien. "Als we beginnen met het aanbrengen van belangrijke wijzigingen in onze core banking-systemen, moeten we meerdere proof-of-concept projecten voor het bedrijf gaan ondersteunen. Dat betekent het creëren van meerdere testomgevingen met mogelijk honderden virtuele machines", legt Strating uit. "Door het gebruik van Windows Server 2012 als onderdeel van onze private cloud-strategie, kunnen we met uitzonderlijke flexibiliteit en snelheid gehoor geven aan de zakelijke behoeften."

Gerelateerde referenties

 • SNS Reaal ondersteunt haar business met platform voor het Nieuwe Werken
  Lees verder »

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »

 • Lumotech. Betrouwbaar, snel en flexibel samenwerken met alle locaties in het buitenland
  Lees verder »