Adformatie groep. Adformatie Groep prefereert abonnement op cloudoplossing boven aanschaf van servers en licenties

"Dankzij Office 365 is het voor onze gebruikers in hele korte tijd vanzelfsprekend geworden, dat ze voortaan overal bij hun e-mail en documenten kunnen."

Eisen

 • minimale investeringen
 • minimaal beheer
 • snel inzetbaar
 • voorbereid op groei

Voordelen

 • snel inzetbaar
 • geen nieuwe hardware nodig
 • overal werken
 • gemakkelijk opschaalbaar
 • kosten naar gebruik

Na een overname zocht de Adformatie Groep een snel inzetbare oplossing voor haar kantoorautomatisering. De nieuwe directeur was gecharmeerd van de mogelijkheden van de cloud en raadpleegde Microsoft partner New Media 2DAY BV. In een paar dagen tijd werd Office 365 geïmplementeerd, een op de cloud gebaseerde dienst die gehost wordt door Microsoft.

De Adformatie medewerkers, die voorheen in een Citrix omgeving werkten, raakten in zeer korte tijd gewend aan het feit dat hun e-mail en documenten nu veel gemakkelijker bereikbaar zijn. "Zelfs als je een keer je laptop vergeten bent van huis mee te nemen, kun je op een andere machine gewoon doorwerken," aldus de directeur. Behalve deze flexibiliteit noemt hij nog meer voordelen…

Situatie
In mei vorig jaar kwam de Adformatie Groep, voorheen onderdeel van Kluwer Nederland, in handen van Sijthoff Media Groep. Voor de 40 medewerkers betekende de overname ook een overgang naar een andere IT-omgeving. Mark Termeer, de nieuwe directeur van de Adformatie Groep, nam direct na zijn aantreden de IT onder de loep:

"In de oude situatie was de IT gebaseerd op Citrix. Dat had als nadeel dat het geen algemene standaard is, wat relatief hoge kosten voor ontwikkeling en onderhoud tot gevolg heeft. Na de overname zochten we voor Adformatie een alles-in-één service, die snel inzetbaar was en op alle bestaande werkplekken kon draaien, zonder hardware-upgrades. Een derde eis was dat de nieuwe IT op standaards gebaseerd moest zijn en zo viel de keuze op de inrichting van een complete en moderne Microsoft Office omgeving."

Mark Termeer had eerder al positieve geluiden gehoord over de Microsoft Business Productivity Online (BPOS) suite, de voorganger van Office 365. "Ik werd op deze cloud-oplossing gewezen door New Media 2DAY, de Microsoft Partner die voor mijn vorige werkgever de IT verzorgde. Wat mij sterk aansprak is dat je niet hoeft te investeren in servers, software, licenties en beheer. Je betaalt voor iedere gebruiker een vast bedrag per maand en en daarmee dek je alles af. Gebruikers beschikken daarmee over online services als e-mail en SharePoint, servers en een serverruimte zijn niet nodig en het beheer wordt grotendeels door Microsoft gedaan. Bovendien kun je er snel mee aan de slag."

Oplossing
Mark Temeer nam Microsoft Certified Partner New Media 2DAY in de hand en zo werd een begin gemaakt met het moderniseren van de kantoorautomatisering voor Adformatie. New Media 2DAY startte zeven jaar geleden als klein bedrijf en groeide in korte tijd uit tot een van de grootste aanbieders van BPOS-oplossingen. Thijs Paree van New Media 2DAY: "Toen de Adformatie Groep op zoek was naar een slimme invulling van hun kantoorautomatisering, was BPOS net opgevolgd door Office 365. Het was voor mij meteen duidelijk dat Office 365 het juiste product is voor de Adformatie Groep. Met Office 365 hebben medewerkers van Adformatie altijd toegang tot hun informatie en applicaties als Word, Excel en PowerPoint, ongeacht waar ze zich bevinden. Een PC met Windows 7 of Windows 8 en een online verbinding zijn de enige vereisten. Daarmee wordt tevens voldaan aan de eis van Adformatie, dat de oplossing op de bestaande hardware moet kunnen werken. Office 365 is volledig hardwareonafhankelijk, dus Adformatie kan gewoon de aanwezige apparatuur blijven gebruiken."

Uit de diverse abonnementsvormen van Office 365 adviseerde Thijs Paree de Enterprise E3 edition. Hij legt uit waarom: “De Enterprise E3 variant biedt ruime doorgroeimogelijkheden en maximale ondersteuning. Voor Adformatie is dat ideaal, omdat je niet over opschaalscenario’s hoeft na te denken, zodra je groter wordt en nieuwe mensen aanneemt. Enterprise E3 ondersteunt namelijk een ongelimiteerd aantal gebruikers. De meerkosten van dit abonnement ten opzichte van een standaardabonnement zijn te verwaarlozen, temeer omdat iedere gebruiker met Enterprise E3 de beschikking krijgt over Office Professional op vijf apparaten.

Verder heeft iedereen een persoonlijke mailbox met 25 GB opslagruimte plus een ongelimiteerde opslag voor het archiveren van e-mail berichten.

Daarnaast geeft het gekozen abonnement ook toegang tot Office Web Apps, zoals Word Online en Excel Online, waarmee gebruikers ook op tablet-computers aan hun documenten kunnen werken."

Voordelen
Volgens Termeer zijn de medewerkers enthousiast. “Als je me vraagt naar de voordelen van Office 365 dan is de eerste gedachte die bij me opkomt de toegenomen flexibiliteit voor de medewerkers, die zowel thuis als op kantoor werken. Veel collega's werken namelijk ook thuis, en in de haast wil je 's morgens nog wel eens vergeten om je laptop van huis mee te nemen. Vroeger was dat een probleem, maar met Office 365 kun je op een willekeurige kantoormachine gewoon doorwerken. Omdat alles in de cloud is opgeslagen, kun je op elke machine je laatste mailberichten en meest recente bestanden terug vinden.”

Overigens heeft Adformatie nog niet alle mogelijkheden van haar Office 365 abonnement in gebruik genomen. Termeer: “De nieuwe release van Office 365 biedt heel veel functionaliteiten. We zijn op dit moment alle voor ons relevante mogelijkheden aan het onderzoeken. Van sommige denk ik niet dat we ze zullen gebruiken, zoals bijvoorbeeld webvergaderingen, maar anderen wel.

Zo hebben we nu de implementatie van SharePoint op de agenda staan, om het samenwerken in teamverband te faciliteren. Het 'uitrollen' van SharePoint is heel gemakkelijk, want je kunt per gebruiker aangeven wat die wel en niet kan gebruiken."

Dat Office 365 hardwareonafhankelijk werkt vindt Termeer een groot voordeel. "Niet alleen omdat we daardoor niet hoefden te investeren in nieuwe pc's, maar ook omdat het je als gebruiker heel veel vrijheid geeft." Thijs Paree legt uit: "Stel je bent in het buitenland en je hebt geen laptop bij je. Dan kun je - zodra het nodig is - toch bij je e-mail en documenten door gewoon een internetcafé binnen te stappen.”

Tot slot noemt Termeer het kostenaspect 'interessant': "Vroeger kocht je licenties, maar het is veel voordeliger gebleken om een abonnement af te sluiten voor deze cloudoplossing. Onder andere omdat je zelf vrijwel geen beheeractiviteiten hoeft te verrichten. Maar ook omdat we nu voor een vast tarief per maand altijd de beschikking hebben over de laatste softwareversie met de nieuwste features." Thijs Paree voegt daar nog aan toe: "Bovendien is Office 365 heel gemakkelijk op te schalen naar meer gebruikers.”

 

Gerelateerde referenties

 • EversPartners Ingenieursbureau bespaart wekelijks 250 uur en tilt samenwerking naar een hoger plan
  Lees verder »

 • Nutreco Internationaal vergaderplatform voor mobiele en vaste gebruikers
  Lees verder »

 • BabyBloem Kinderkledingbedrijf vermindert kosten met productiviteitsoplossing via de cloud
  Lees verder »