Datamex Automatisering. Datamex Automatisering helpt klanten migreren van Windows XP naar Windows 8

Eisen

 • Productiviteit verhogen
 • Flexibiliteit
 • Kostenreductie

Voordelen

 • Kostenreductie
 • Stimulatie van productiviteit

Datamex Automatisering levert high-end IT-consultancy aan Nederlandse ondernemingen. Van de Nederlandse bedrijven maakt ongeveer 30% gebruik van Windows XP en een groot deel daarvan wenst meer flexibiliteit in de werkplekomgeving om de balans tussen privé en werk te faciliteren. Datamex helpt klanten dit te bereiken door rechtstreekse migraties van Windows XP naar Windows 8 Pro, de implementatie van nieuwe mobiele technologie en het ontwikkelen van maatwerk Windows 8 apps. Met deze focus realiseerde Datamex Automatisering een omzetstijging van 10%.

Situatie

Datamex Automatisering levert IT-adviesdiensten met een specialisatie in IT-infrastructuur, bedrijfssoftware zoals financiële en personele systemen voor de Nederlandse markt, ontwikkelt Windows 8 apps en verkoopt hardware en mobiele technologie.
De directeur van Datamex Automatisering, Rik Peters, is van mening dat het MKB in Nederland zeer ontvankelijk is voor nieuwe technologieën. "Nederland is klaar voor een moderne manier van werken. Dat vertaalt zich in minder papier en nieuwe toepassingen die de productiviteit en flexibiliteit op de werkplek verhogen", zegt hij. "In Nederland is een goed evenwicht tussen werk en privé van groot belang. Daarom is Microsoft Office 365 in de afgelopen twee jaar een groot succes voor ons geweest. Steeds meer bedrijven ervaren de vrijheid van cloud computing en het werken met online IT-diensten."
Toen Datamex voor het eerst hoorde over het Windows 8-besturingssysteem ging het direct in gesprek met haar klanten, zelfs vóór de releasedatum. In een markt waarin 30 procent van de bedrijven nog werkt met Windows XP, waarvan de ondersteuning per april 2014 zal stoppen, zag Datamex een kans om klanten te migreren naar Windows 8. "Iedereen staat open voor verhoging van de efficiëntie en kostenreductie. Vanuit de mogelijkheden die nieuwe Windows 8 apparatuur en touch-technologie brengt, wilden we de klanten laten nadenken over de voordelen van upgraden. Dit is echt een kans voor bedrijven om versneld te moderniseren", aldus Peters.

Oplossing

Datamex Automatisering begon met de licentieverkoop van Windows 8 Pro zodra het werd uitgebracht. Windows 8 Pro is een snelle en vloeiende computerervaring – het is geoptima-liseerd voor touchscreen-computers, maar kan ook goed gebruikt worden met een muis en toetsenbord. Datamex moedigt klanten aan om te migreren van Windows XP naar Windows 8 Pro door aan te tonen op welke wijze het besturingssysteem ingezet kan worden om de mobiele productiviteit te verhogen. Dat kan onder meer door de eenvoud van nieuwe mobiele apparaten en het gebruik van nieuwe Windows apps. Deze nieuwe mogelijkheden sluiten aan op de vraag van het bedrijfsleven naar meer flexibele werkscenario's.
“Een paar jaar geleden adviseerden wij klanten om iPads te gebruiken. Tegenwoordig raden we echter Windows 8 Pro tablets aan,” zegt Peters. “De propositie van Windows 8 apparatuur is zeer krachtig, deze devices zijn geen gadgets. Het zijn business tools die eenvoudig beheerd en beveiligd kunnen worden.”
In november 2012 nam Omroep Brabant Datamex in de arm voor een migratie van Windows XP naar Windows 8. Het was nodig om de desktop-infrastructuur te moderniseren naar een toekomstvast platform. Datamex migreerde 270 desktops naar Windows 8 Pro. Daarnaast bespreekt Omroep Brabant met Datamex de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een app waarmee consumenten tv- en radioprogramma’s kunnen volgen. Deze app kan als prototype dienen voor andere mediabedrijven.
Datamex hielp ook Noviplast bij de migratie van Windows XP naar Windows 8. Noviplast verkoopt retailproducten aan onder meer bouwmarkten en tuincentra. Als aanvullende wens wilde Noviplast graag een mobiele app waarmee de schappen efficiënter aangevuld konden worden. Het bedrijf met 12 medewerkers maakt momenteel gebruik van 4 Windows 8 Pro tablets. Datamex ontwikkelde de Windows 8 app ‘Full Service Merchandising’. Deze app draait Noviplast op de Samsung ATIV Tab 7 tablet.
"Voorheen ontwikkelden wij apps voor de iPhone en iPad, maar nu ligt onze focus op apps voor Windows 8. Groot voordeel hiervan is dat deze gebaseerd zijn op een besturingssysteem met ingebouwde enterprise management functionaliteit", zegt Guido Neele , Software Developer bij Datamex Automatisering . "Dat maakt Windows 8 apps geschikter voor het verhogen van de productiviteit op de werkplek."


Voordelen

Met de komst van Windows 8 Pro, de focus op Windows XP migratieprojecten en de mogelijkheid om Windows 8 apps op maat te ontwikkelen, ziet Datamex Automatisering haar omzet stijgen.

Verhoogde omzet
Het dertig procent marktaandeel van Windows XP binnen het Nederlandse bedrijfsleven staat voor een directe zakelijke kans voor Windows 8 migratieprojecten. In de afgelopen vijf maanden heeft Datamex dertig van dergelijke migraties uitgevoerd. "Wanneer wij aan klanten uitleggen dat de ondersteuning van Windows XP afloopt, leidt dat altijd rechtstreeks naar Windows 8", zegt Peters. "Klanten zijn geïnteresseerd in de modernisering van hun werkplek, het faciliteren van flexibiliteit op de werkplek en het stimuleren van productiviteit. Windows 8 en de nieuwe mobiele apparatuur sluiten hier optimaal op aan". Datamex is enthousiast over het omzetpotentieel van nieuwe hardware en in het bijzonder van mobiele apparatuur. “Windows 8 Pro heeft het klantgesprek gebracht op productiviteit buiten het kantoor. De potentiële markt voor Windows 8 Pro tablets is enorm. Mensen willen een apparaat dat alles doet”, zegt Peters. "We zijn begonnen met de iPads, maar Windows 8 Pro tablets hebben nu een duidelijke voorsprong. En met de Windows 8 Pro tablet komt automatisch de vraag naar Windows 8 apps. We verwachten de inkomsten te verhogen met 10 procent".

Creëert een New Line of Business
Datamex profiteert van de zakelijke kansen van Windows 8 apps. "In de gesprekken over het migreren van Windows XP naar Windows 8 Pro worden Windows 8 apps vaak genoemd om de productiviteit buiten het kantoor te verbeteren", zegt Neele. "Noviplast is enthousiast over de app die hen helpt om de papier- en arbeidskosten te verlagen. Daardoor praten ze nu over het upgraden van de pc's op hun hoofdkantoor naar Windows 8 Pro".

Gerelateerde referenties

 • Deltion College bewijst dat werken on premises én in de cloud echt kan
  Lees verder »

 • GSG Guido de Brès Scholengemeenschap wil leerlingen voorzien van Windows 8 tablets
  Lees verder »

 • Limes Praktijkonderwijs - Onderwijs in de digitale wereld
  Lees verder »