Playing for Success Nederland. Playing for Success Nederland verbetert haar interne processen met Microsoft Office 365 en OneDrive

Eisen

 • Meer gebruiksvriendelijkheid

Voordelen

 • Beter communiceren en samenwerken ongeacht locatie
 • Kosten besparing
 • Stijging van de productiviteit

Playing for Success Nederland verbetert haar interne processen met Microsoft Office 365 en OneDrive for Business. Irene de Kort, Senior Advisor en Project manager, over de voordelen die haar organisatie heeft bereikt door het in gebruik nemen van nieuwe technologie.

Business Needs

“Playing for Success Nederland, opgericht door onderwijsadviesbureau KPC Groep, is een grensverleggend initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen, ICT verbeteren door deel te nemen aan educatieve activiteiten in een wow-omgeving. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en soms achterblijven op het gemiddelde niveau. De organisatie heeft de afgelopen 18 maanden samengewerkt met IT-partner QNH om hun IT infrastructuur te verbeteren. Vandaag de dag maakt Playing for Success Nederland optimaal gebruik van Office 365, inclusief Lync en SharePoint Online, alsmede OneDrive for Business om hun productiviteit en communicatie te verbeteren.”


Solution

“Wij werden benaderd door een werknemer QNH, Microsoft Gold partner die gespecialiseerd is in het bijsturen en verbeteren van bedrijfsvoeringen. Hij had gewerkt als vrijwilliger in het Verenigd Koninkrijk voor Playing for Succes en heeft met eigen ogen gezien wat voor impact dit programma heeft op kinderen. Toen hij kreeg te horen dat zij ook in Nederland gevestigd waren, wilde hij hen helpen en bekijken hoe QNH een bijdrage kon leveren. We werken nu ongeveer al 18 maanden samen met QNH en zij hebben ons volledig geholpen bij de transformatie van onze activiteiten. Wij hebben weer vertrouwen in IT, aldus Irene.” “QNH zei dat ze ons konden helpen met het vereenvoudigen van onze IT omgeving en dat is precies wat zij hebben gedaan. Ze bevolen ons aan gebruik te maken van Office 365, zowel nationaal als internationaal. We maken nu ook gebruik van Exchange Online, Lync Online en SharePoint Online om de gehele communicatie en samenwerking binnen de organisatie te verbeteren. Omdat deze producten werken via de Cloud kunnen wij werken en communiceren met elkaar, ongeacht onze locaties. Playing for Success maakt tevens gebruik van Office 365 Educatie, wat veel geld bespaart.”


Benefits

“Microsoft Lync is voor Irene en haar collega’s zeer nuttig. Het is geweldig om video-conference-calls op te kunnen zetten om op die manier op eenvoudige wijze te communiceren met collega’s op andere locaties. Iedereen binnen de organisatie is positief over de bijdrage die Lync levert aan de interne communicatie. Met SharePoint Online kunnen wedocumenten delen en tegelijkertijd deze bewerken, ongeacht onze locaties.Onze productiviteit is aanzienlijk gestegen.Hoewel velen van ons wat beginnende trainingen nodig hadden blijken de systemen makkelijk om mee te werken. Dit is bijzonder belangrijk omdat we gebruik maken van veel vrijwilligers die we graag zo snel mogelijk aan het werk willen hebben. Voor het gebruik van Office 365 vonden we het vervelend om gebruik te maken van IT, maar nu hebben we eindelijk een IT omgeving waar we op kunnen rekenen. Het verschil is zeer groot.” “Alle 23 Playing for Success locaties in Nederland maken gebruik van de technologie. Ieder betrokken persoon heeft een Microsoft Office 365 Educatie A2 account, waardoor zij vrij gebruik kunnen maken van de belangrijkste producten, zoals; e-mail, eenvoudig bestanden delen en samenwerken met OneDrie for Business en webvergaderingen. Sommige van onshebben betaald voor een A3 account, welke hen toegang geeft tot meer gevorderde functionaliteiten en de Office programma’s. Velen maken ook gebruik van OneDrive for Business, wat zeer goed samenwerkt met mensen die op afstand werken.”


Vervolgstappen

“Playing for Success wil in de toekomst al haar deelnemers ook toegang geven tot Office 365. Op dit moment bekijken we

samen met QNH hoe we dit het beste kunnen aanpakken en zullen we een aantal proeven draaien. Als alles naar behoren verloopt zullen alle deelnemers een account geven, wat neerkomt op meer dan 3.000 kinderen die gebruik zullen gaan maken van Office 365. QNH is op dit moment tevens bezig met het ontwikkelen van een administratie-tool op Office 365. Wat de toekomst betreft willen we Playing for Success op meer locaties aanbieden, om op die manier zoveel mogelijk deelnemers te bereiken. Op dit moment hebben we 19 Playing for Success locaties voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar en vier locaties voor deelnemers vanaf 15 jaar. We kijken ook naar andere landen, België heeft bijvoorbeeld al zes Playing for Success locaties en dit aantal neemt nog steeds toe.”


Over QNH Consulting B.V.

“QNH helpt overheidsinstellingen met het bereiken van hun ambities met innovatieve oplossingen gebaseerd op het Microsoftplatform”, aldus Bjorn Smitz, Microsoft Sales Specialist en Partner Manager bij QNH. “Onze oplossingen stimuleren samenwerking en communicatie zowel binnen als buiten de organisaties. Voor onderwijsinstellingen bieden wij zeer brede oplossingen, waaronder Office 365, waardoor de ervaringen van de studenten en leraren centraal worden gesteld. “We koppelen mensen, processen en IT”, voegt Lars Schmitz, Business Unit Manager | Application Development toe. “Ons doel is ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot de juiste informatie op het juiste moment, ongeacht de locatie.”

Gerelateerde referenties

 • Braaksma & Roos Windows 8.1 To Go: mobiel, stabiel en krachtig
  Lees verder »

 • Schadeverzekeraar Univé opent samenwerkomgeving in de cloud - DNB kijkt mee
  Lees verder »

 • Grafisch Lyceum Rotterdam Verbeteren van communicatiemogelijkheden door de integratie van mobiele apparaten op basis van Microsoft Lync 2013
  Lees verder »