Zoomvliet College. Stabiele en storingsvrije pc-werkruimtes leveren het Zoomvliet 50% tijdbesparing

Kenmerken

Bedrijf:
Zoomvliet College
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
IT-Workz
Branche:
Onderwijs
Product:
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Het Nieuwe Werken
IT-infrastructuur
Virtualisatie
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Lesomgeving zonder storingen
 • Betere oplossing voor externe harddisks
 • Minder ondersteuningsuren van het ICT-personeel

Voordelen

 • Centraal beheer van virtuele en fysieke machines
 • Flexibiliteit en snelheid
 • Professionele lesomgeving

Met Hyper-V is de storingskans afgenomen, en is de frustratie van het gesleep met externe harde schijven verleden tijd.

Hélène van der Putten, netwerkbeheerder van Zoomvliet, legt uit: “Via het netwerk had elke pc toegang tot de server. De student had daar toegang tot een central home directory. Daarop stonden hulpprogramma’s, uitleg en naslagwerken, maar deze omgeving was totaal niet afgeschermd en dus niet geschikt voor de opslag van bijvoorbeeld oefeningen, die de studenten moeten maken. Daarom had iedere student een eigen externe vaste schijf, die telkens fysiek aan het werkstation moest worden gekoppeld. Op die harde schijf stonden de praktijkoefeningen die een student diende te maken voor zijn examen."

Cees van Rijsbergen, ICT-docent bij Zoomvliet: “Het gebruik van de externe vaste schijven was nogal storingsgevoelig, wat hoogst frustrerend is voor de veelal ongeduldige studenten.”

Om in deze situatie verandering te brengen, koos Zoomvliet College voor servervirtualisatie met Hyper-V R2. Cees van Rijsbergen: "Al vanaf de eerste dag van de invoering van Hyper-V R2 ervaren we de enorme verbetering op het gebied van storingsgevoeligheid. Waar praktijkgedeelten en examens voorheen 18 weken duurden, worden diezelfde trajecten nu in 9 weken afgelegd!"

Hij verklaart deze enorme winst als volgt: "Studenten, maar ook docenten en ICT-beheer werken efficiënter en zijn geen tijd meer kwijt met het op orde brengen van verstoorde systemen. We boeken een enorme tijdwinst met het klaarzetten van de server ten behoeve van de examenopdrachten. Het simpele maar tijdrovende installatieproces kan door de student worden overgeslagen, ze hebben nu direct toegang tot de machine."

Niet alleen de storingskans is afgenomen, ook de frustratie van het gesleep met externe harde schijven is nu verleden tijd. De nieuwe werkwijze heeft volgens van Rijsbergen tot nieuw enthousiasme geleid. Door de afname van storingen hoeft de student geen routinematig herstelwerk meer uit te voeren, als hij met zijn examenopgaven aan de slag gaat. Ook de cd met serversoftware is niet meer nodig.

De extra investering in capaciteit en werkgeheugen leveren volgens van Rijsbergen enorme kostenbesparingen op in onderhoud en ondersteuningsuren: "We zijn nu veel minder tijd kwijt met het blussen van 'brandjes' dan voorheen. Dat geeft niet alleen veel rust, we krijgen daardoor ook meer tijd en ruimte voor andere ICT-aspecten, zoals de beveiliging in en rond onze ICT.

Gerelateerde referenties

 • ING Bank verlaagt de kosten en verbetert IT Agility met Private Cloud en Server Upgrade
  Lees verder »

 • Nederlandse Rode Kruis Met één centraal beheer over ruim 350 decentrale afdelingen kan het Nederlandse Rode Kruis slagvaardiger, efficiënter en transparanter opereren.
  Lees verder »

 • KPN IT-leverancier kiest voor technologische innovatie om klant beter te kunnen bedienen
  Lees verder »