Endemol Holding. Endemol verbetert haar interne en externe communicatie met Microsoft unified communications-platform

Kenmerken

Bedrijf:
Endemol Holding
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Branche:
Overig
Producten:
Exchange
Microsoft Lync (OCS)
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Modern communicatiesysteem
 • Integratie van telefooncentrale met desktop 
 • Unified communications, één platform 
 • Aanwezigheidssignalering (presence)

Voordelen

 • Persoonlijke bereikbaarheid vergroot 
 • Betere samenwerking op productie en redactioneel niveau 
 • Voicemail en agendabeheer op mobiele telefoon
 • Lage TCO 

Het maken van hoogwaardige tv-producties en het ontwikkelen van content is slechts mogelijk door samenwerkend vermogen op allerlei niveaus. De Endemol-organisatie heeft onlangs ervaren, hoe de toepassing van moderne communicatiemiddelen daaraan kan bijdragen. Sinds de invoering van onder meer Exchange Server en Office Communications Server worden de medewerkers in staat gesteld om sneller en efficiënter redactioneel te werken en producties tot stand te brengen.

Leon Backbier over wat het nieuwe systeem voor hem zélf betekent: "Het hebben van voicemail op je pc is een grote verbetering. Niet alleen ikzelf, maar ook het secretariaat kan mijn voicemailberichten afluisteren. De berichten komen binnen in Outlook, je hoeft er maar op te klikken en via de luidsprekers of hoofdtelefoon hoor je het hele bericht.

Ik kan die voicemailberichten ook afluisteren, als ik onderweg ben. Dan bel ik met mijn mobiele telefoon in. Desgewenst kan ik meteen de desbetreffende contactpersoon terugbellen.

Via zogenaamde ‘shared secretaresse schakelingen’ kan iemand tijdens mijn afwezigheid de telefoon beantwoorden en vice versa. Wat ik enorm waardeer, net als overigens alle medewerkers, is de integratie met Outlook en Office Communicator. Daarmee heb je real-time inzicht in de bereikbaarheid van je contactpersonen. Zie je een groene stip bij de naam van je contactpersoon, dan weet je dat hij of zij bereikbaar is. Door op zijn of haar naam te klikken wordt de persoon direct gebeld. Een rode stip betekent bezet, in gesprek, aan de telefoon of afwezig. Dan kun je dus beter een e-mail sturen.”

Alle telefoonverkeer loopt nu over het internet via de Microsoft-toepassingen. Backbier legt uit: "Zit ik in een hotel, dan kan ik met mijn laptop en headset bellen met een collega. Via een internetverbinding (WiFi of G3) staat mijn laptop namelijk in contact met Office Communications Server op kantoor. Ook externen kan ik op die manier bellen, omdat Office Communications Server op zijn beurt weer in verbinding staat met de Avaya telefooncentrale.

Backbier onderschrijft dat het samenwerkende vermogen van de productie en de redactionele organisatie van Endemol is vergroot: “Ik had het net nog over een vergadering, maar die kunnen we nu naar een hoger plan tillen. Interne vergaderingen kunnen namelijk via Live Meeting op Office Communications Server worden gehost. Met zo’n online vergadering worden kosten voor externe diensten gespaard, terwijl ook de reiskosten omlaag gaan.

Gerelateerde referenties

 • Sanoma Media Netherlands Het Nieuwe Werken verbetert de productiviteit en flexibiliteit van de medewerkers van Sanoma Media
  Lees verder »

 • Grafisch Lyceum Rotterdam Grafisch Lyceum Rotterdam koploper in communicatie met Microsoft Lync
  Lees verder »

 • Top Employers Institute NDI vormt de diverse IT-oplossingen in dertien vestigingen van Top Employers om tot één centrale IT-omgeving in de cloud
  Lees verder »