De Hartekamp Groep. Communicatie voor iedereen

Kenmerken

Bedrijf:
De Hartekamp Groep
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
Wortell
Branche:
Gezondheidszorg
Producten:
Exchange
Microsoft Lync (OCS)
SharePoint
Silverlight
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Aanvulling op bezoekregeling
 • Voorkomen dat clienten vereenzamen
 • Communicatie tussen zorgverlener en client vereenvoudigen

Voordelen

 • Communicatievrijheid
 • Geen vaste belafspraak meer nodig
 • Cliënten kunnen op elk gewenst moment een bericht sturen, chatten of foto’s uitwisselen
 • Ouders blijven beter op de hoogte
 • Begeleiders kunnen hun cliënt vanuit andere locaties bereiken
 • Overdracht van cliëntinformatie aan collega’s eenvoudiger en persoonlijker

Ook mensen met een beperking willen met hun familieleden contact onderhouden. Wonen ze in een zorginstelling, dan is de bezoekregeling voor velen onvoldoende. Daarnaast wil ook de zorgverlener met de cliënt communiceren, bijvoorbeeld om afspraken over bezoektijden of andere praktische zaken te regelen. Om in deze behoeften te kunnen voorzien bleek digitale communicatie de beste oplossing te bieden. Daarom ontwikkelde Wortell samen met De Hartekamp Groep en Microsoft Healthcare IKpraat.nl.

Mailen en chatten
Cliënt Michael stuurt via IKpraat.nl zijn vader en andere familieleden een e-mail. Hij start een chat met zijn beste vriend in een andere instelling, die wel gewoon MSN gebruikt. Zijn vader stuurt hem foto’s van thuis, die Michael op IKpraat.nl bekijkt. Via IKpraat.nl kunnen cliënten met een (verstandelijke) beperking communiceren met personen binnen én buiten de instelling, zoals familieleden, vrienden en begeleiders.

Wat zij op het scherm zien heeft dezelfde functionaliteit, die familieleden thuis met MSN en een webcam hebben. Voor cliënten in een instelling ver van huis is de videochat een hele prettige manier om de afstand te overbruggen. De begeleider geeft de cliënt instructie hoe IKpraat.nl werkt, en de familie gebruikt gewoon de eigen e-mail- en chatvoorzieningen.

Regelmatig contact
Via IKpraat.nl.nl is er communicatie op het moment dat de cliënt er zélf voor kiest, zodat geen vaste belafspraak meer nodig is. Cliënten kunnen zelf elk gewenst moment een bericht sturen, chatten of foto’s uitwisselen. Ze hoeven niet te wachten tot hun familieleden of begeleiders weer bereikbaar zijn of op bezoek komen. Door deze communicatievrijheid hoeven cliënten niet te vereenzamen. Ouders blijven beter op de hoogte van wat hun kind meemaakt. Begeleiders kunnen hun cliënt ook vanuit andere locaties bereiken. Bijvoorbeeld het overdragen van cliëntinformatie aan de begeleider in de volgende dienst wordt zo een stuk eenvoudiger en persoonlijker.

Gerelateerde referenties

 • Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in ‘sales en opportunities’
  Lees verder »

 • Skipov Ouders, leerlingen én medewerkers van basisscholen Veghel enthousiast over nieuw communicatie- en informatieplatform
  Lees verder »

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »