Wat is Windows 10?

Het is zover, Windows 10 is beschikbaar. Wij bieden al onze Windows 7 en 8.1 gebruikers een gratis upgrade aan. Wil jij ook over naar Windows 10? Upgraden is eenvoudig! Wat je ervoor moet doen, lees je hier. Kun je wat hulp of inspiratie bij Windows 10 gebruiken? Met de Check-In Locator ontdek je waar je terecht kunt. Ga mee in de wereld van Windows 10.

Windows 10 laptop
Checklist

Checklist!

Ben jij al klaar voor Windows 10? Bereid je voor met dit makkelijke stappenplan.

Bekijk de checklist
Upgraden

Upgraden maar!

Klaar met je voorbereiding? Volg deze stappen om snel te upgraden naar Windows 10.

Upgrade naar Windows 10

Check-In Locator

Kun je niet wachten en wil je zo snel mogelijk overstappen naar Windows 10. Ga dan langs bij één van de Windows 10 Check-In locaties bij jouw in de buurt. Daar helpen ze je graag bij jouw upgrade naar Windows 10.

Vind Check-In locaties

Laatste nieuws

Windows 10 demo

Bekijk de Windows 10-functies in actie, zoals Microsoft Edge, op pc's, tablets en telefoons.

Doe de Windows 10 demo
Startmenu Windows 10 op laptop

Veelgestelde vragen

 • Wanneer krijg ik de Windows 10 upgrade?

  De upgrade van Windows 10 zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen met een Windows 7 of Windows 8.1 pc die voldoen aan de hardware specificaties. Dit zijn echter miljoenen pc’s in de wereld en dat is de reden dat we dit gefaseerd moeten uitrollen. We willen liever geen teleurstellingen. Hierbij beginnen we met de Windows Insiders, de gebruikers die ons hebben geholpen om Windows 10 te ontwikkelen, daarna de mensen die zich hebben geregistreerd. Enthousiasme belonen we graag en daarna de rest. Het kan dus even duren dat de upgrade voor jou beschikbaar is.

 • Hoe weet ik dat alles blijft werken, zoals het nu werkt?

  Tijdens de upgrade wordt er een controle uitgevoerd die jou verteld of je pc geschikt is, of er voldoende beschikbare ruimte is en of alle geïnstalleerde programma’s blijven werken. Mocht er ergens iets niet helemaal goed gaan dan zal dat tijdig worden aangegeven. Daarnaast kunt je het altijd proberen aangezien je binnen een maand gewoon weer terug kunt naar je oude Windows versie.

 • Waarom is Windows 10 gratis?

  Het is voor Microsoft van belang om zoveel mogelijk mensen goed te beschermen en optimaal gebruik te laten maken van Windows. We willen voorkomen dat er teveel mensen op verouderde besturingssystemen werken zoals we dat hebben gezien met Windows XP. Om dat te voorkomen bieden wij deze gratis upgrade aan.

 • Hoe gratis is gratis?

  Gratis is echt gratis… Als je de upgrade binnen één jaar uitvoert na 29 juli 2015 is dit volledig gratis. Daarna blijf je nieuwe updates ontvangen (Windows as a Service), ook dat is gratis. Deze update blijf je ontvangen totdat je pc stuk gaat. Pas als je pc er mee stopt is je gratis upgrade ook voorbij. Maar koop je dan een nieuw pc, zit daar Windows in de meeste gevallen al op geïnstalleerd en blijf je wederom de laatste updates gratis ontvangen.

 • Hoe lang duurt een upgrade?

  Daar kun je eigenlijk geen eenduidig antwoord op geven. Dit hangt af van je pc, hoeveel data er op je pc staat en je internetverbinding. Maar als je de data binnen hebt duurt de upgrade tussen de 30 en 60 minuten.

Bekijk hier de 10 meest gestelde vragen over de gratis Windows 10 upgrade.

Kom je er even niet uit?

We staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij een Windows 10 Check-In locatie. Stel je vraag op de Windows Facebookpagina of bel ons op 020 – 500 1500.