Garantiestatus

Ga na of je apparaat nog binnen de garantieperiode valt.

De garantiestatus wordt gecontroleerd

De dienst is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later nog eens.

Als je het apparaat bij je hebt en je het kunt opstarten

• Kies *#06# op je telefoon. Op de meeste telefoons wordt het serienummer (IMEI) getoond als deze code wordt ingevoerd.
  • Op een Dual-SIM-telefoon krijg je twee IMEI-nummers te zien. Voer in dit geval het eerste IMEI-nummer in.
  • Als je een Lumia-telefoon hebt, ga je naar Instellingen Over Meer informatie en vind je daar het serienummer (IMEI).
  • Als je een Nokia X-telefoon hebt, ga je naar Instellingen Over telefoon Status en vind je daar het serienummer (IMEI).
  • Als je een Lumia-tablet hebt, veeg je vanaf de rechterzijde van het scherm en tik je op Instellingen, Pc-instellingen wijzigen, Netwerk Verbindingen, Mobiel breedband

Als je het apparaat niet bij je hebt of het niet wil starten

• Als je telefoon een verwijderbare batterij heeft, schakel je de telefoon uit en verwijder je de batterij. Het serienummer (IMEI) staat afgedrukt op een wit etiket binnen in de telefoon.
  • Kijk op, naast of in de sleuf voor de simkaart of geheugenkaart.
  • Op een Dual-SIM-telefoon vind je twee IMEI-nummers, aangegeven als IMEI 1 en IMEI 2. Voer in dit geval IMEI 1 in.
  • Als je een Lumia-tablet hebt, trek je de sim/SD-kaarthouder naar buiten en lees je het serienummer (IMEI) af van de houder.
  • Neem contact op met je serviceprovider.
  • Kijk op de originele verpakking van je apparaat.
  • Kijk op je bewijs van aankoop/bon/contract.

Het serienummer staat mogelijk achter de letters ESN, IMEI of MEID.
Voorbeeld (zorg dat alle letters hoofdletters zijn en gebruik geen slash):
ESN: 12345678912 (11 cijfers)
IMEI: 123456789123456 (15 cijfers)
MEID HEX: 123A456B789C123 (14 of 15 tekens)

Binnen garantie (in dit land)

Je apparaat valt in dit land binnen de garantieperiode.

Serienummer (IMEI):
Productmodel:

Verificatie van de garantie is geldig voor de volgende 10 dagen. Let wel dat er enkele uitzonderingen op de garantie van toepassing zijn. De beperkte fabrieksgarantie dekt bijvoorbeeld geen vloeistof- of fysieke schade. Controleer de Beperkte fabrieksgarantie voor de dekking van de garantie en de uitzonderingen.

Buiten garantie

Je apparaat valt in dit land buiten de garantie.

Serienummer (IMEI):
Productmodel:

Een apparaat kan om verschillende redenen als buiten de garantie beschouwd worden.

1. Onjuist serienummer. Controleer of je het juiste serienummer (IMEI) hebt ingevoerd.

2. Garantieperiode is verlopen. Zie Beperkte fabrieksgarantie voor de duur van de garantiedekking. Als je een bewijs van aankoop hebt dat aangeeft dat het apparaat binnen de garantieperiode valt, kun je je apparaat bij Microsoft ter reparatie aanbieden. Een kopie van het bewijs van aankoop moet in dergelijke gevallen altijd worden bijgevoegd. Let wel dat er enkele uitzonderingen op de garantie van toepassing zijn. De beperkte fabrieksgarantie dekt bijvoorbeeld geen vloeistof- of fysieke schade, die tijdens de reparatie kan worden ontdekt. De aanbieder van de reparatieservice neemt in dit geval contact met je op.

3. Beperkte fabrieksgarantie is gewoonlijk alleen geldig in het land waar je het apparaat hebt gekocht. Controleer de Beperkte fabrieksgarantie voor de dekking van de garantie en de uitzonderingen.

Buiten garantie

Serienummer is niet herkend.

Serienummer (IMEI):
Productmodel:

We zouden graag feedback ontvangen

Wat vond je van je bezoek aan onze site?

Doe mee aan een korte enquête en vertel ons hoe je online ervaring was. Als je klaar bent met browsen, wordt er een vragenlijst geopend die je kunt invullen.

Wat vond je van je bezoek aan onze site?

Bedankt!

Als je de site verlaat, wordt er een enquête geopend.