Produktinstallasjon og -aktivering

Vis alle

Fungerer Microsoft Office for Mac 2011 med Mac OS X 10.7 Lion?

Ja, både Office for Mac 2011 og Office for Mac 2008 fungerer med Mac OS X 10.7 Lion.
Hvis du vil vite mer, kan du gå til Microsofts løsningssenter.

Vil Office for Mac 2011 fungere på min MacBook Air eller Mac mini?

Ja, hvis MacBook Air- eller Mac mini-maskinen oppfyller alle systemkrav for Office for Mac 2011, kan du installere og kjøre Office 2011.

Hvis din Mac ikke er utstyrt med DVD-stasjon, følger du installasjonsinstruksjonene for Office 2011.

Hvor finner jeg produktnøkkelen for Office for Mac 2011?

Produktnøkkelen består av 25 tegn.

Hvis du har kjøpt Office for Mac på en tradisjonell plate, er den 25 tegn lange produktnøkkelen å finne på et oransje klistremerke på omslaget eller plastetuiet til DVDen. I noen tilfeller vil du i stedet for produktnøkkelen finne instruksjoner for hvordan du henter produktnøkkelen på Internett.

Hvis du kjøpte og lastet ned Office for Mac fra Internett, finner du produktnøkkelen på 25 tegn på bekreftelsessiden og i e-postmeldingen med bekreftelse som du fikk tilsendt da du lastet ned programvaren.

Hva er forskjellen mellom nedlasting, installasjon og aktivering?

Nedlasting: En nedlasting er en enkel filoverføring som laster program- og installasjonsfilene over på datamaskinen din, slik at programmet kan kjøre på riktig måte.

Installasjon: Installasjon vil si utpakking og innlasting av programvare. Installasjonsassistenten for Microsoft Office for Mac veileder deg gjennom denne prosessen straks filen er lastet ned.

Aktivering: Aktivering er prosessen som går ut på å kontrollere at en datamaskin kjører ekte Microsoft-programvare i overensstemmelse med den tilhørende programvarelisensen. Aktivering finner sted når installasjonen er fullført. Installasjonsassistenten for Microsoft Office kontakter automatisk Microsoft-lisensieringsserverne via Internett-tilkoblingen din. Den kontrollerer at du har angitt en gyldig produktnøkkel på 25 tegn. Straks dette er bekreftet, aktiveres produktet.

Jeg kan ikke aktivere Office for Mac 2011. Hvordan feilsøker jeg dette problemet?

Problemer med produktnøkkelen: Kontroller at produktnøkkelen på 25 tegn er angitt akkurat som på den trykte etiketten.

Tips! Hvis du har produktnøkkelen i elektronisk format i en e-postmelding eller på siden Min konto, kan du kopiere hele produktnøkkelen og lime den inn i produktnøkkelboksene. Nøkkelen vil fordele seg riktig i boksene.

Nettverksproblemer: Aktivering av Office for Mac 2011 krever nettverkstilgang. Hvis du bruker brannmur, må du kontrollere at den ikke blokkerer nettverkstilgangen. Det kan hende du må deaktivere brannmuren midlertidig eller koble til et annet nettverk med full tilgang.

Hvis du ikke lykkes med å aktivere på Internett, kan du prøve via telefon: Hvis installasjonsassistenten for Microsoft Office ikke klarer å aktivere Office for Mac via Internett og du mottar en melding om at Internett-aktiveringen ikke var vellykket, klikker du Activate By Phone (Aktiver via telefon). Hvis du vil aktivere produktet via telefon, finner du området ditt i hurtigmenyen og ringer et av telefonnumrene som er angitt. Telefonaktivering kan ta lenger tid enn Internett-aktivering.

Hvis du fremdeles har problemer med å aktivere produktet, kan du gå til Microsofts løsningssenter.

Må jeg aktivere Office for Mac 2011? Er det en løpeperiode for aktivering?

Ja, du må aktivere Office for Mac 2011. Klikk Activate (Aktiver) i installasjonsassistenten for Microsoft Office og angi produktnøkkelen din for å aktivere.

Du kan kjøre Office for Mac i en løpeperiode for aktivering på 15 dager før du må aktivere programvaren ved hjelp av en gyldig produktnøkkel.

Kan jeg aktivere hvis jeg ikke er koblet til Internett? Kan jeg aktivere via telefon?

Ja. Hvis du ikke er koblet til Internett, kan du aktivere via telefon. Før du kan aktivere via telefon, må du forsøke å aktivere via Internett.

Aktivere via telefon: Når du har installert Office for Mac 2011, starter installasjonsassistenten for Microsoft Office. Skriv inn produktnøkkelen, og klikk Activate (Aktiver). Installasjonsassistenten for Microsoft Office kontrollerer produktnøkkelen. Hvis du ikke er koblet til Internett, vises en melding om at Internett-aktiveringen mislyktes. Klikk Activate By Phone (Aktiver via telefon). Finn området ditt på hurtigmenyen, og ring et av telefonnumrene som er angitt. Telefonaktivering kan ta lenger tid enn Internett-aktivering.

Jeg fikk en feilmelding under installasjon eller aktivering.

Feil 1: The installation failed (Installasjonen mislyktes)
For å kunne fortsette må du fjerne Office for Mac fullstendig fra datamaskinen og installere alt på nytt. Dette gjør du ved å gå til Microsofts løsningssenter.

Feil 2: Online activation did not complete successfully because the product key has been used the maximum number of times permitted (Internett-aktiveringen mislyktes fordi produktnøkkelen allerede er brukt maksimalt antall ganger).
Du får denne feilmeldingen hvis ett av følgende er tilfellet:

 1. Du prøver å bruke samme produktnøkkel på flere datamaskiner, og du har overskredet antall ganger som er angitt i lisensvilkårene for Microsoft-programvaren. Lisensvilkårene for Microsoft-programvaren er å finne i produktinstallasjonsmappen på datamaskinen. For visse produkter tillater vilkårene aktivering på flere datamaskiner. Se lisensvilkårene for Microsoft-programvaren hvis du vil ha mer informasjon, for eksempel om hvor mange datamaskiner produktet kan aktiveres på.
 2. Du har gjort betydelige maskinvareendringer på datamaskinen og har for eksempel installert et nytt RAM-kort, skjermkort eller andre viktige maskinvarekomponenter.
 3. Du har formatert harddisken på nytt.

Hvis du vil vite hvordan du kan løse dette problemet, kan du gå til Microsofts løsningssenter.

Feil 3: You must quit the following applications before you continue (Du må avslutte følgende programmer før du kan fortsette).
Du må avslutte alle programmer som kan kommunisere med Office for Mac, mens installasjonen av Office for Mac 2011 pågår. Å lukke programmet er ikke det samme som å avslutte det. Gjør ett av følgende for å avslutte et program:

 1. Velg programnavnet ved siden av Apple-ikonet, og klikk deretter Avslutt (programnavn). ELLER
 2. Hvis programikonet vises i Dock, trykker du CONTROL-tasten, klikker ikonet og velger til slutt Avslutt.

Du finner mer informasjon om hvordan dette problemet kan løses, i Microsofts løsningssenter.

Feil 4: Når jeg starter et program som Word, Excel, PowerPoint eller Outlook, vises ingen knapper, som OK eller Lukk, på startskjermen.
Lukk-knappen vises ikke fordi skjermoppløsningen er for lav. Lukk-knappen faller utenfor skjermen.
Øke skjermoppløsningen:

 1. Klikk Apple.
 2. Klikk Systemvalg.
 3. Åpne Skjerm.
 4. Bytt til en høyere oppløsning. Endre til for eksempel 1280 x 800 eller 1680 x 1050.
  Obs! Hvor høy oppløsning du kan velge, avhenger av skjermen. Visse skjermer kan ikke vise mer enn 1024 x 768.
 5. Lukk vinduet.

Jeg trenger hjelp til å installere Office for Mac 2011. Hvor kan jeg henvende meg?

Hvis du har spørsmål om kjøp i nettbutikken, nedlasting eller produktnøkler, kan du ta kontakt med Microsofts kundestøtte for Office for Mac 2011. Hvis du har kjøpt Office for Mac 2011 fra en forhandler og trenger teknisk støtte (inkludert installasjon og avinstallasjon av programvare, produktaktivering og bruk av produkter), kan du ta kontakt med Microsofts kundestøtte.