Nyheter

Nyheter i PowerPoint

Verktøyene du trenger, når du trenger dem

Det nye båndet i Microsoft Office for Mac hjelper deg med å finne funksjonene og kommandoene du trenger for å fullføre oppgaver på en rask måte.

Du finner de kjente kommandoene i et intuitivt og brukervennlig grensesnitt, helt øverst i programvinduet. Basen din er kategorien Hjem, som inneholder de mest brukte verktøyene, for eksempel skrift- og avsnittsformatering. Verktøy for andre presentasjonsutformingselementer, for eksempel temaer, overganger og animasjoner, finner du i egne kategorier.

I tillegg vises spesialverktøy på båndet når du trenger dem. Når du for eksempel klikker et bilde i presentasjonen, vises kategorien Formater bilde. Når du klikker kategorien, vises robuste bilderedigeringsverktøy. Når du klikker et tekstområde i presentasjonen, lukkes kategorien Formater bilde, og verktøyene i kategorien Hjem vises igjen.

Ønsker du å tilpasse båndet til din måte å arbeide på? Du kan tilpasse den ved å omorganisere kategoriene og vise eller skjule gruppetitler i kategoriene.

Les mer: Gjør deg kjent med båndet
Interaktiv brukerveiledning for båndet: Finn ut hvor en kommando er plassert
Se videoen

Gi alle presentasjoner et profesjonelt utseende

Det nye PowerPoint-presentasjonsgalleriet inneholder profesjonelle kvalitetsmaler som du kan tilpasse helt til dine behov ved å legge til egne ord, iPhoto-bilder og favorittemaer. Maler gjør det enkelt å lage flotte presentasjoner.

PowerPoint-presentasjonsgalleriet viser maler i stort format som gjør det mulig å få et raskt overblikk over oppsett, grafikk og skrifter. Og du er ikke begrenset til fargene og skriftene i de innebygde utformingene. Farge- og skriftmenyene i presentasjonsgalleriet inneholder en lang rekke valgmuligheter slik at du kan tilpasse og opprette et dokument som gjenspeiler din stil.

Ser du ikke det du vil ha? Ved hjelp av søkeverktøyet finner du raskt dokumenttypen du vil opprette. Deretter kan du forhåndsvise det med fargene og skriftene du foretrekker, uten å åpne dokumentet.

Les mer: Opprett et nytt dokument ved hjelp av en mal

Lag avansert lysbildeutforming på en enkel måte

Microsoft PowerPoint for Mac 2011 gjør oppretting av avanserte lysbildeoppsett til en smal sak. Du kan plassere tekstbokser, figurer eller bilder hvor som helst på siden på en intuitiv og lettfattelig måte. Vil du at teksten skal vises foran bildet og ikke bak? Det nye verktøyet for omorganisering av objekter gjør det mulig å flytte eller omorganisere rekkefølgen på objekter på lysbildet ved ganske enkelt å dra de ulike lagene.

Les mer: Omorganiser overlappende objekter
Se videoen

Skap en multimedieopplevelse

Medieleseren gir umiddelbar og praktisk tilgang til bilder, musikk og filmer i tillegg til figurer, utklipp og symboler. Medieleseren kan integreres på Mac-maskinen din. Den viser bilder fra iPhoto- eller Photo Booth-bibliotekene, musikk fra iTunes-spillelistene og filmer fra iMovie, Photo Booth og iTunes. Legg til dine egne bilder og lyder i presentasjonen ved hjelp av et enkelt klikk.

Les mer: Sett inn medier i dokumentet

Gjør inntrykk med overganger og animasjoner

PowerPoint for Mac 2011 inneholder nye dramatiske og silkemyke lysbildeoverganger som vil holde på målgruppens oppmerksomhet gjennom hele presentasjonen. Når du lager presentasjonen, kan du vise og velge overganger direkte fra båndet. Legg til overganger i ett, to eller alle lysbildene.

Bruk animasjoner for å piffe opp inn- og utgangene for tekst og bilder på lysbildene. Eller bruk uthevingseffekter for å rette oppmerksomheten mot viktig innhold i lysbildet. Med PowerPoint 2011 er det enda enklere å bruke animasjoner. I tillegg kan du nå opprette bevegelsesbaner som objektene i lysbildene skal følge. Du kan bruke de forhåndsdefinerte linjene og buene eller opprette dine egne baner.

Les mer: Legg til, rediger eller fjern overganger

Retusjer bildene

Du kan redigere bilder direkte i PowerPoint 2011. Klikk et hvilket som helst bilde i presentasjonen for å åpne kategorien Formater bilde på båndet, der du finner robuste bilderedigeringsverktøy. Forbedre og tilpass grafikken ved å justere eksponeringen eller legge til farge. Legg til spesielle kunstneriske filtre, beskjær for å fjerne uønskede elementer, eller fjern en bakgrunn ved å bruke det nye, kraftige verktøyet for bakgrunnsfjerning. Bruk forbedringene i SmartArt-bilder til å opprette presentasjonene som formidler ditt unike budskap. Komprimer bildene for å gjøre presentasjonsfiler enklere å sende, publisere og dele.

Les mer: Endre farge eller gjennomsiktighet på et bilde
Se videoen

Organiser lysbilder raskt og enkelt ved å bruke inndelinger

Du kan gruppere lysbilder som deler relatert innhold, i inndelinger. Når du har satt inn inndelinger, kan du flytte hele lysbildegrupper ved å dra inndelingen. Inndelinger er i tillegg en enkel måte å tilordne ulike deler av en presentasjon til ulike gruppemedlemmer.

Les mer: Organiser lysbildene i inndelinger

Perfeksjoner presentasjonen

Presentasjonsvisning gjør presentasjonsjobben enklere ved å samle nyttige verktøy på ett sted. Notatruten viser lysbildenotatene på en oversiktlig måte og gjør det enklere å kommentere lysbildepresentasjonen. Klokken sørger for at du starter og avslutter til rett tid, og tidtakeren viser varigheten for presentasjonen. Fremdriftsindikatoren holder deg orientert slik at du alltid vet nøyaktig hvor du er i presentasjonen. Presentasjonsvisningsverktøy hjelper deg med å holde fokus på hva som er viktig.

Presentasjonsvisningen hjelper deg med å finpusse ferdighetene dine før du står foran en målgruppe. Øv inn presentasjonen, kontroller tidsberegningen for lysbilder og lysbildeoverganger, eller ta notater under et møte. Du kan også spille inn en lydkommentar for en presentasjon som skal spilles av uavbrutt i en sløyfe, for eksempel i forbindelse med automatisk visning.

Les mer: Bruk presentasjonsvisning
Se videoen

Samarbeid i sanntid

Med de nye medforfattingsverktøyene i Microsoft PowerPoint for Mac 2011 er det enkelt å samarbeide med andre. Uansett om dere er atskilt av et hav eller en vegg, kan du skrive ned egne tanker, se hvilke inndelinger og lysbilder andre arbeider på, og kommentere andres arbeid. Alt utføres samtidig og i samme presentasjon. Du kan bruke samarbeidsverktøy for å slå sammen endringer og se gjennom oppdateringer fra andre slik at arbeid ikke går tapt.

Du kan til og med kommunisere i samme øyeblikk som du arbeider, direkte fra PowerPoint for Mac. Hvis du og gruppemedlemmene har direktemeldingskontoer (for eksempel Microsoft Lync for Mac 2011 eller Microsoft Lync 2010 eller Windows Live Messenger, som er gratis), kan alle se hvem som arbeider med presentasjonen, og om de er tilgjengelige for en direktemeldingssamtale.

Les mer: Rediger en presentasjon samtidig med andre forfattere
Se videoen

Få tilgang til filene hvor som helst

Nå som du har skaffet deg PowerPoint 2011, har du et profesjonelt, kreativt og kraftig program for skrivebordet. Men visste du at det nå også er mulig å få tilgang til dokumentene hvor som helst og når som helst? Microsoft PowerPoint Online, som er en Internett-utvidelse av PowerPoint på datamaskinen, utvider arbeidsområdet ditt til Internett. Uansett om du er på kontoret, hjemme eller på reise er det nå enkelt å bruke Microsoft PowerPoint Online til å publisere, få tilgang til, redigere og dele dokumenter – alt på ett sted. Du kan dele dokumenter med alle, uansett hvor du er, selv med personer som ikke har PowerPoint. Alt du trenger er datamaskin med Internett-tilkobling og nettleser som støttes.

Fra nettleseren kan du stavekontrollere mens du skriver og bruke skrift- og avsnittsformatering og andre kjente verktøy, for eksempel Autokorrektur. Utfør endringene og lagre, så er du ferdig!

Les mer: Lagre et dokument til SharePoint eller OneDrive
Se videoen

Kringkast til hele verden

Bruk PowerPoint for Mac 2011 til å kringkaste lysbildene til hvem som helst, hvor som helst, via Internett. (Målgruppen må ikke ha PowerPoint for å vise presentasjonen.) Du sender en kobling til målgruppen, og de følger med i nettleserne mens du presenterer. Når du flytter fremover i presentasjonen, ser målgruppen at du flytter fra lysbilde til lysbilde, direkte i nettleserne.

Les mer: Kringkast presentasjonen til en ekstern målgruppe
Se videoen