Microsoft Office 365 yrityksille sisältää helppokäyttöisiä verkkotyökaluja, joilla voit käyttää sähköpostia, tärkeitä tiedostoja, yhteystietoja ja kalenteria melkein missä tahansa ja millä tahansa laitteella. Katsomalla Office 365:n esittelyn käyttäjille saat nopeasti yleiskuvan Office 365 -palvelusta.

Näihin työkaluihin sisältyvät Microsoft Office Web Apps -sovellukset, jotka ovat tuttujen Microsoft Office -työpöytäsovellusten, kuten Microsoft Wordin, Excelin ja PowerPointin, verkkoversioita. Office Web Apps -sovelluksilla voit luoda ja muokata tiedostoja millä tahansa tietokoneella, jossa on verkkoselain.

Tässä pika-aloitusoppaassa esitellään joitain Office 365 -palvelun yleisiä tehtäviä.

Jos olet Office 365 -järjestelmänvalvoja, lue Office 365:n esittely järjestelmänvalvojille -ohjeaiheesta lisää järjestelmänvalvojan tehtävistä.

Verkkokäyttökokemus

Office 365 -portaalissa voit käyttää nopeasti sähköpostia ja yrityksesi jaettuja tiedostoja. Voit käyttää Office 365 -palvelua aina, kun olet yhteydessä Internetiin.

Ennen kuin aloitat, sinun on tiedettävä Microsoft Online Services -tunnuksesi ja -salasanasi. Jos sinulla ei vielä ole niitä, pyydä ne yrityksesi järjestelmänvalvojalta.

Kirjautuminen Office 365 -portaaliin

1. Siirry Office 365 -palvelun kirjautumisen sivulle.

2. Anna Microsoft Online Services -tunnuksesi ja -salasanasi.

Office 365 -portaalin ylätunniste

Kun kirjaudut Office 365 -portaali -sivustoon, katso sivun yläreunaa. Siinä on linkkejä sisältävä vaakasuuntainen palkki, jota kutsutaan ylätunnisteeksi tai otsikoksi. Se on useimmiten sivun yläreunassa, joten siitä pääset nopeasti Office 365 -palvelun eri toimintoihin ja ominaisuuksiin napsauttamalla jotakin linkeistä.

Office 365 Ylätunniste

• Aloitus: näet tämän sivun aina, kun kirjaudut Office 365 -palveluihin.
  • Outlook Jos haluat lukea sähköpostisi, napsauta tätä linkkiä.
  • Ryhmäsivusto Napsauta tätä, jos haluat jakaa tiedostoja.

Posti

Office 365 -tili sisältää sähköpostin. Tietosuojasyistä sähköpostiviestit tallennetaan Microsoftin palvelimiin. Voit lukea sähköpostisi Outlook-työpöytäsovelluksella tai voit käyttää sähköpostia Microsoft Outlook Web App -selainsovelluksella.

Sähköpostiviestin luominen Outlook Web App -selainsovelluksessa

1. Valitse sivun yläosasta Outlook.

Näet Saapuneet-kansiosi. Jos olet käyttänyt Outlook-työpöytäsovellusta, tämä sivu on hyvin tutun näköinen.

2. Jos haluat kirjoittaa uuden viestin, valitse keskimmäisestä ruudusta Uusi.

Yhteystiedot

Voit luoda yhteystietoja, joihin voit tallentaa tietoja henkilöistä, joihin olet yhteydessä: voit tallentaa esimerkiksi sähköpostiosoitteen, katuosoitteen ja puhelinnumeron.

Yhteystiedon luominen

1. Valitse ikkunan vasemmasta alareunasta Yhteystiedot.

Office 365 Outlook-yhteystiedot

2. Valitse keskimmäisen ruudun yläosasta Uusi.

Office 365 Uusi yhteyshenkilö

3. Anna uuden yhteystiedon ikkunaan haluamasi tiedot.

Yhteystietojen tuominen Outlook Web App -sovellukseen

1. Valitse keskimmäisen ruudun yläosasta Tuo.

Office 365 Yhteystietojen tuominen

2. Noudata ohjatun Tuo yhteyshenkilöt -toiminnon vaiheita.

Jos samoja yhteystietoja on kaksin kappalein, ne toistuvat automaattisesti myös uudessa yhteystietoluettelossa. Jos haluat tietoja yhteystietojen kaksoiskappaleiden hallinnasta, katso tämän oppaan Työpöytäsovellusten käyttökokemus -osan ohjeartikkeli Yhteystietojen tuominen.

Kalenteri

Kalenteriin voit tallentaa tapaamisia ja sillä voit määrittää kokouksia työtovereidesi kanssa. Kun määrität kokouksen ajankohtaa, voit tarkistaa aikataulusi kalenterista ja etsiä sekä itsellesi että työtovereillesi sopivan ajan. Tämän jälkeen voit lähettää kokouspyynnön työtovereillesi.

Kalenterin tarkasteleminen

• Valitse ikkunan vasemmasta alareunasta Kalenteri.

Office 365 Näytä kalenteri

Kokouksen luominen

1. Valitse keskimmäisen ruudun yläosasta Uusi.

Office 365 Uusi kokous

2. Anna Vastaanottaja- ja Valinnainen-riveille kokoukseen kutsuttavien henkilöiden nimet.

3. Määritä aihe.

4. Määritä sijainti.

5. Valitse Alkamisaika- ja Lopetusaika-kohdissa kokouksen päivämäärä ja alkamis- sekä loppumisaika.

6. Kirjoita kokouksen tarkoitus viestin leipätekstiin.

7. Valitse ikkunan yläosasta Ajoitustoiminto. Näin näet, onko osallistujien aikataulu vapaa kyseiseen aikaan. Jos heillä on muuta menoa, valitse toinen ajankohta.

8. Valitse ikkunan vasemmasta yläreunasta Lähetä.

Pikaviestintä

Kun olet lisännyt henkilöitä yhteystietoluetteloosi, voit keskustella heidän kanssaan suoraan selaimessasi Outlook Web App -sovelluksen avulla.

Keskusteleminen yhteyshenkilön kanssa

1. Valitse näytön vasemmasta alareunasta Yhteystiedot.

Office 365 Outlook-yhteystiedot

2. Napsauta yhteystietoluettelon nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Keskustelu.

3. Ala kirjoittaa tekstiä keskusteluikkunaan.

Office 365 Keskusteluikkuna

Tiedostojen ja tietojen jakaminen SharePoint Online -palvelussa

Office 365 tarjoaa sinulle ryhmäsivuston, jossa voit jakaa tietoja ja tehdä yhteistyötä tiedostojen kanssa. Ryhmäsivustoa ylläpidetään Microsoft SharePoint Online -palvelussa, jossa tiimisi voi tallentaa tiedostot keskitettyyn sijaintiin. Tiedostojen tallentaminen SharePoint Online -palveluun parantaa myös tietoturvaa, mahdollistaa versionhallinnan ja antaa sinulla mahdollisuuden tarkastella ja muokata tiedostoja Office-työpöytäsovelluksilla tai Office Web Apps -sovelluksilla. Voit paitsi tehdä yhteistyötä tiedostojen kanssa, mutta voit myös jakaa kuvia, wikisivustoja, blogeja ja paljon muuta. Jos haluat lisätietoja töiden tallentamisesta ryhmäsivustoon Office 2010 -sovelluksesta käsin, tutustu seuraavaan ohjeartikkeliin: Tiedoston tallentaminen SharePointiin Office 2010:stä.

SharePoint-ryhmäsivuston tarkastelu

• Valitse sivun yläosasta Ryhmäsivusto.

Lisätietoja SharePoint 2010:stä

Takaisin alkuun

Työpöytäsovellusten käyttökokemus

Voit edelleen jatkaa sinulle tuttujen Microsoft Office -sovellusten käyttöä. Saat parhaan käyttökokemuksen määrittämällä tietokoneesi siten, että voit samanaikaisesti käyttää Office 365 -palveluita.

Huomautus Tämän osion tiedot koskevat tietokoneita, joissa on Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä. Jos käytät Macia, tutustu seuraavaan ohjeartikkeliin: Macin määrittäminen Office 365 -käyttöä varten.

Office-työpöytäsovellusten määrittäminen Office 365:tä varten

Voit käyttää Office 365 -sähköpostitiliäsi suoraan Outlook-työpöytäsovelluksestasi. Kun käytät muita Office-työpöytäsovelluksia, voit tallentaa tiedostosi suoraan SharePoint-ryhmäsivustoon, josta voit jakaa ne yhdessä muiden tiimisi jäsenien kanssa käsiteltäviksi.

Kun haluat määrittää Office-asetuksesi näiden ominaisuuksien käyttöä varten, suorita Microsoft Office 365 -työasemien asennusohjelma.

Office-työpöytäsovellusten määrittäminen

1. Valitse sivun yläosasta Aloitus.

2. Valitse Aloitus-sivun oikean reunan Resurssit-kohdasta Lataukset.

3. Asenna Lataukset-sivulta ohjelmat, jotka haluat tietokoneeseesi.

Kun olet asentanut ohjelmat, palaa Lataukset-sivulle ja valitse Asenna ja määritä Office-työpöytäsovellukset -kohdasta Määritä.

4. Toimi määritysohjeiden mukaisesti.

Sähköpostien lukeminen Outlook-työpöytäsovelluksella

Voit lukea sähköpostiviestit joko Outlook-työpöytäsovelluksessa tai Outlook Web App -selainsovelluksessa. Voit siirtyä sovelluksesta toiseen helposti ja nopeasti. Osa käyttäjistä käyttää esimerkiksi työpöytäsovellusta töissä ja selainsovellusta kotona sekä matkoilla.

Jos olet ladannut ja asentanut Microsoft Office 2010:n, käynnistä Microsoft Outlook 2010, jotta voit käyttää Office 365 -sähköpostitiliä. Outlook opastaa sinua asetusten määrittämisen ensimmäisessä vaiheissa.

Jos tietokoneeseesi on asennettu vanhempi Office Outlook 2007 tai Outlook 2010 ja haluat käyttää Office 365 -sähköpostitiliä, sinun on luotava uusi profiili, jotta voit käyttää Office 365 -sähköpostitiliä. Profiili sisältää tilit, datatiedostot ja asetukset, jotka määrittävät, mihin sähköpostiviestit tallennetaan.

Office 365 -profiilin luominen

1. Jos Outlook on käynnissä, sulje Outlook.

2. Valitse Windowsin Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli.

3. Kirjoita ohjauspaneelin hakuruutuun Mail.

4. Valitse ohjauspaneelissa Posti.

5. Valitse sähköpostin määritysikkunassa Näytä profiilit.

6. Voit luoda uuden profiilin valitsemalla Luo.

7. Anna profiilille nimi ja valitse sitten OK.

8. Kirjoita Uuden sähköpostitilin lisääminen -valintaikkunaan Office 365 -sähköpostiosoitteesi.

9. Valitse Seuraava ja toimi sitten ohjatun toiminnon muiden vaiheiden ohjeiden mukaisesti.

10. Kun palaat Posti-valintaikkunaan, näet siinä uuden profiilisi.

11. Valitse Valitse käytettävä profiili ja valitse sitten OK.

Tästä lähtien sinua pyydetään valitsemaan profiili aina, kun avaat Outlook-ohjelman. Jos haluat vaihtaa profiilia, sammuta Outlook ja käynnistä se sitten uudelleen.

Yhteystietojen tuominen

Voit tuoda yhteystietoja Outlook-ohjelmaan muista sovelluksista tai Outlook-ohjelmasta viedystä yhteystietoluettelosta. Näissä ohjeissa oletetaan, että olet jo vienyt yhteystiedot Outlook-ohjelmasta tai muusta sovelluksesta, esimerkiksi verkkoasiakasohjelmasta, Excel-taulukosta tai tietokantasovelluksesta.

Yhteystietojen tuomisen ohjeet ovat erilaiset Office Outlook 2007:ssä ja Outlook 2010:ssä. Valitse alta oman versiosi yhteystietoja vastaavat ohjeet.

Yhteystietojen tuominen Outlook 2007:ssä

1. Valitse Office Outlook 2007:n Tiedosto-valikosta Tuo ja vie.

2. Valitse Tuo toisesta ohjelmasta ja valitse sitten Seuraava.

3. Valitse Luetteloerottimilla erotetut arvot (DOS) ja valitse sitten Seuraava.

4. Valitse Selaa ja siirry sijaintiin, jossa yhteystiedot sisältävä tiedosto on. Valitse tiedosto.

5. Valitse Asetukset-kohdassa jokin seuraavista:

• Korvaa päällekkäisyydet tuoduilla kohteilla: jos Outlook-yhteystieto on jo olemassa, se korvataan tuomillasi tiedoilla.
    • Salli päällekkäisten kohteiden luominen: jos Outlook-yhteystieto on jo olemassa, tuotu yhteystieto luodaan toiseksi yhteystiedoksi.
    • Älä tuo päällekkäisiä kohteita: jos Outlook-yhteystieto on olemassa, päällekkäisen yhteystiedon tietoja ei tuoda.
  6. Valitse se Outlook-yhteystietokansio, johon haluat tuoda yhteystiedot, ja valitse sitten Seuraava

Monilla käyttäjillä on vain yksi yhteystietokansio. Jos sinulla on kuitenkin useita yhteystietokansioita, valitse se kansio, johon haluat yhteystiedot tallentaa.

7. Valitse Valmis.

Yhteystietojen tuominen Outlook 2010:ssä

1. Valitse Outlook 2010:n Tiedosto-välilehti.

2. Valitse Avaa.

3. Valitse Tuo.

4. Valitse Tuo toisesta ohjelmasta ja valitse sitten Seuraava.

5. Valitse Valitse tiedostotyyppi, joka tuodaan, kohdassa tuotavan tiedoston tiedostotyyppi ja valitse sitten Seuraava.

Yleisin tiedostotyyppi on Pilkuin erotetut arvot (Windows). Se tunnetaan myös nimellä CSV-tiedosto. Jos tuot tietoja, jotka on viety Outlookista Outlook-datatiedostoon (.pst), valitse Outlook-datatiedosto (.pst).

6. Valitse Tuotava tiedosto -kohdassa Selaa. Valitse sitten tuotava tiedosto ja sen jälkeen Seuraava.

7. Valitse Tiedoston tuominen -valintaikkunan Asetukset-kohdassa jokin seuraavista:

• Korvaa päällekkäisyydet tuoduilla kohteilla: jos Outlook-yhteystieto on jo olemassa, se korvataan tuomillasi tiedoilla.
    • Salli päällekkäisten kohteiden luominen: jos Outlook-yhteystieto on jo olemassa, tuotu yhteystieto luodaan toiseksi yhteystiedoksi.
    • Älä tuo päällekkäisiä kohteita: jos Outlook-yhteystieto on olemassa, päällekkäisen yhteystiedon tietoja ei tuoda.
  8. Valitse Seuraava.

9. Valitse Tiedoston tuominen -valintaikkunan Valitse kohdekansio -kohdassa tuotujen yhteystietojen kansio ja valitse sitten Seuraava.

Yleensä voit valita oletusyhteystietokansion, jos sinulla ei ole useita tilejä tai et ole luonut tiliisi useita yhteystietokansioita.

10. Valitse Valmis.

Lync 2010 -pikaviestintä

Microsoft Lync 2010 on työasemaan asennettava sovellus, jolla voit pitää muihin yhteyttä pikaviestikeskusteluilla, äänipuheluilla ja videopuheluilla.

Lync 2010:n lataaminen ja suorittaminen

1. Valitse sivun yläosasta Aloitus.

2. Valitse Aloitus-sivun Lync-kohdasta Asenna Lync 2010.

3. Toimi asennusohjeiden mukaan.

4. Kun Lync 2010 on asennettu, voit käynnistää sen Käynnistä-valikosta.

Jos haluat lisätietoja Microsoft Lync Online -palvelun käytöstä, katso tukisivua.

Pikaviestin lähettäminen

1. Käynnistä Lync 2010.

2. Kirjoita Lync 2010 -ikkunan yläosan valkoiseen ruutuun jonkun yhteyshenkilösi nimi tai jonkun työtoverisi sähköpostiosoite.

3. Nimi tai sähköpostiosoite näkyy valkoisen ruudun alapuolella.

Office 365 Lync -pikaviesti-ikkuna

4. Napsauta nimeä tai sähköpostiosoitetta hiiren kakkospainikkeella.

Näyttöön avautuu pikavalikko, josta näet käytettävissä olevat toiminnot.

5. Valitse Lähetä pikaviesti.

Takaisin alkuun

Mobiilikäyttö

Voit yhdistää Office 365 -palveluihin useita erilaisia mobiililaitteita, yleensä Windows-synkronointia tukevia matkapuhelimia, ja käyttää sitten sähköpostia ja kalenteritoimintoja tällä mobiililaitteella.

Jos haluat lisätietoja Windows-mobiililaitteen, Apple iPhonen tai BlackBerry®-mobiililaitteen määrittämisestä, tutustu seuraavaan ohjeartikkeliin: Sähköpostin käyttäminen matkapuhelimessa ohjeessa.

Takaisin alkuun

Ohje ja Office 365 -yhteisö

Tarvitsetko lisää ohjeita Office 365 -käyttöön? Löydät vastauksia moniin kysymyksiin Office 365 -ohjeesta. Pääset alkuun Aloittaminen-sivun tietojen avulla. Olemme myös kehittämässä käyttäjäyhteisöä, jossa näiden palveluiden käyttäjät voivat jakaa ongelmia, ratkaisuja vinkkejä. Voit hakea vastauksia kaikista ohjeartikkeleista ja yhteisön sisällöstä samalla kertaa.

Etsi vastaus ohjeesta ja yhteisöstä

1. Siirry Aloitus-sivulle.

2. Kirjoita sivun oikean reunan Haku-ruutuun hakusanasi.

Office 365 Hakuruutu

3. Tuloksissa luetellaan Office 365 -yhteisöstä ja ohjeesta löytyneet tulokset.

4. Jos et löydä vastausta, kysy kysymys yhteisössä.

©2011 Microsoft Corporation    Lainopilliset tiedot | Tietosuoja
Palaute