A Microsoft Office 365 nagyvállalatoknak könnyen használható webes eszközcsomag, mely szinte bárhonnan és bármilyen eszközről hozzáférést biztosít az e-mailekhez, a fontos dokumentumokhoz, a partnerekhez és a naptárakhoz. Az Office 365 felhasználók számára készült bemutatója gyors áttekintést ad az Office 365 szolgáltatásról.

A csomag tartalmazza a A Microsoft Office webes alkalmazásai alkalmazásokat, amelyek a már ismert Microsoft Office asztali alkalmazások (például Microsoft Word, Excel vagy PowerPoint) webes verziói. Az Az Office webes alkalmazásai használatával bármely webböngészővel rendelkező személyi számítógépen létrehozhatók és szerkeszthetők dokumentumok.

Ez az Első lépések című útmutató végigvezeti néhány gyakori feladaton, hogy megtapasztalhassa, milyen lehet az Office 365 mindennapi használata.

Ha Ön az Office 365 rendszergazdája, olvassa el a Bevezetés az Office 365 rendszergazdái számára című weblapot a rendszergazdai feladatokról.

Felhasználói élmény a weben

Az Office 365 portálon azonnal hozzáférhet az e-mailekhez és a vállalat megosztott dokumentumaihoz. Bárhol és bármikor hozzáférhet az Office 365 szolgáltatáshoz, ha hozzáfér az internethez.

A kezdéshez ismernie kell Microsoft Online Services azonosítóját és jelszavát. Ha ezekkel még nem rendelkezik, kérje őket vállalata rendszergazdájától.

Jelentkezzen be az Office 365 portálra

 1. Lépjen az Office 365 szolgáltatás bejelentkezési lapjára.

 2. Írja be Microsoft Online Services azonosítóját és jelszavát.

Az Office 365 portál fejléce

Miután bejelentkezett az Office 365 portál webhelyére, tekintse meg a lap tetejét. A hivatkozásokat tartalmazó vízszintes sáv neve fejléc. A fejléc a legtöbb lap tetején megtalálható, így gyorsan hozzáférhet az Office 365 fő funkcióihoz – csak kattintson a hivatkozások egyikére:

Office 365 fejléc

 • Kezdőlap Ez a lap jelenik meg az Office 365 szolgáltatásba történő bejelentkezéskor.
 • Outlook Az e-mailek elolvasásához kattintson erre a hivatkozásra.
 • Csoportwebhely Dokumentumok megosztásához kattintson erre a hivatkozásra.

Levelek

Az Office 365-fiók levelezési szolgáltatást is tartalmaz. Az adatvédelem és a biztonság érdekében a szolgáltatás az e-maileket a Microsoft kiszolgálóin tárolja. Az e-maileket elolvashatja az Outlook asztali alkalmazásban, de a Microsoft Outlook Web App webes alkalmazásban is.

E-mail írása az Outlook Web App alkalmazásban

 1. A fejlécen kattintson az Outlook hivatkozásra.

  Megjelenik a Beérkezett üzenetek mappa. Ha már használta az Outlook számítógépes alkalmazást, ez a lap nagyon ismerősnek fog tűnni.

 2. Új üzenet írásához a középső ablaktábla felső részén kattintson az Új lehetőségre.

Névjegyalbum

Névjegyeket hozhat létre azokkal a személyekkel kapcsolatos információk (például e-mail címek, utcacímek és telefonszámok) tárolásához, akikkel kommunikál.

Névjegy létrehozása

 1. Az ablak bal alsó részén kattintson a Névjegyalbum lehetőségre.

  Office 365 Outlook-névjegyalbum

 2. A középső ablaktábla felső részén kattintson az Új lehetőségre.

  Office 365 új partner

 3. Az új névjegy ablakban írja be a névjegyhez megadni kívánt információkat.

Névjegyek importálása az Outlook Web App alkalmazásba

 1. A középső ablaktábla felső részén kattintson az Importálás lehetőségre.

  Office 365 fontos partnerek

 2. Kövesse a Névjegyek importálása varázsló lépéseit.

Az ismétlődő névjegyek az új névjegylistában automatikusan ismétlődnek. Ha pontosabban szeretné szabályozni az ismétlődő névjegyek kezelését, olvassa el az útmutató alábbi, "Felhasználói élmény az asztali alkalmazások használatakor" témakörben található, Névjegyek importálása című szakaszát.

Naptár

A naptárat találkozók tárolására és a munkatársakkal egyeztetendő értekezletek létrehozására használhatja. Értekezlet létrehozásakor a naptárban megtekintheti a napirendjét, és olyan időpontokat kereshet, amikor a munkatársai is ráérnek. Ekkor értekezletmeghívót küldhet nekik.

A naptár megtekintése

 • Az ablak bal alsó részén kattintson a Naptár lehetőségre.

  Office 365 naptár megtekintése

Értekezlet létrehozása

 1. A középső ablaktábla felső részén kattintson az Új lehetőségre.

  Office 365 új értekezlet

 2. A Címzett és a Tudjanak róla soroknál adja meg az értekezletre meghívni kívánt résztvevők nevét.

 3. Töltse ki a Tárgy mezőt.

 4. Töltse ki a Hely mezőt.

 5. A Kezdés időpontja és a Befejezés időpontja mezőkben válassza ki a megfelelő dátumokat és időpontokat.

 6. Írja be az értekezlet célját a szövegtörzsbe.

 7. Az ablak tetejének közelében kattintson az Ütemezési segéd fülre. Láthatja, hogy ráérnek-e a résztvevők. Ha nem érnek rá, válasszon másik időpontot.

 8. Az ablak bal felső részén kattintson a Küldés gombra.

Csevegés

Miután személyeket adott a névjegylistához, az Outlook Web Apps használatával közvetlenül böngészőjéből cseveghet velük.

Csevegés egy partnerrel

 1. A képernyő bal alsó részén kattintson a Névjegyalbum lehetőségre.

  Office 365 Outlook-névjegyalbum

 2. Kattintson a jobb gombbal egy tetszőleges névre a névjegylistában, majd kattintson a Csevegés lehetőségre.

 3. Írjon üzenetet a csevegőablakba.

  Office 365 csevegőablak

Dokumentumok és információk megosztása a SharePoint Online használatával

Az Office 365 olyan csoportwebhelyet kínál, ahol együttműködhet a dokumentumokon, és megoszthatja az információkat. A csoportwebhelyet a Microsoft SharePoint Online szolgáltatással tarthatja karban, ahol a csoport a dokumentumokat egyetlen helyen tárolhatja. A dokumentumok SharePoint Online szolgáltatásban történő tárolása elősegíti a biztonság megőrzését, verziókövetést kínál, és lehetővé teszi a dokumentumok szerkesztését és megtekintését az Office asztali alkalmazásokban vagy az Az Office webes alkalmazásai szolgáltatásban. A dokumentumokon végzett együttműködésen túlmenően megoszthat többek között képeket, listákat, wikiket és blogokat is. Ha további információkat szeretne arról, hogy miként lehet a munkát az Office 2010 alkalmazásaiból a csoportwebhelyre menteni, olvassa el a Dokumentum mentése a SharePoint szolgáltatásba az Office 2010 rendszerbőlcímű részt.

A SharePoint-csoportwebhely megtekintése

 • A fejlécen kattintson a Csoportwebhely hivatkozásra.

Tudnivalók a SharePoint 2010 szoftverről

Vissza a tetejére

Felhasználói élmény a számítógépes alkalmazások használatakor

Továbbra is dolgozhat a napi szinten használt, és már jól ismert Microsoft Office-alkalmazásokkal. A maximális integrációhoz állítsa be a számítógépét az Office 365 rendszerrel folytatott kommunikációra.

Megjegyzés A jelen szakasz információi Microsoft Windows operációs rendszert futtató számítógépekre vonatkoznak. Ha Mac számítógépet használ, tájékozódjon A Mac beállítása az Office 365 használatáhozweblapjain.

Az Office asztali alkalmazások beállítása az Office 365 szolgáltatáshoz

Office 365 e-mail fiókja közvetlenül elérhető az Outlook asztali alkalmazásból. Amikor más Office asztali alkalmazásban végez munkát, fájljait közvetlenül a SharePoint csoportwebhelyre mentheti, így a fájlok megoszthatók a csoport más tagjaival, és lehetővé válik az együttműködés.

Futtassa a Microsoft Office 365 asztali telepítő programot az Office beállításához ezen funkciókhoz.

Az Office asztali alkalmazások telepítése és konfigurálása

 1. A fejlécen kattintson a Kezdőlap hivatkozásra.

 2. A Kezdőlap lap jobb oldalán, az Erőforrások területen kattintson a Letöltések lehetőségre.

 3. A Letöltések lapról telepítse a kívánt programokat számítógépére.

  Ha végzett a programok telepítésével, térjen vissza a Letöltések lapra, és Az Office asztali alkalmazások telepítése és konfigurálása fejléc alatt kattintson a Beállítás lehetőségre.

 4. Kövesse a telepítésre vonatkozó utasításokat.

E-mail olvasása az Outlook számítógépes alkalmazásban

Az e-maileket az asztali Outlook alkalmazásban és az Outlook Web App webalkalmazásban is megtekintheti. Az asztali és a webes alkalmazás között bármikor zavartalanul átválthat. Egyesek például az asztali alkalmazást használják a munkahelyükön, otthon és útközben pedig a webalkalmazást.

Ha letöltötte és telepítette a Microsoft Office 2010 alkalmazást, az Office 365 e-mail fiók eléréséhez indítsa el a Microsoft Outlook 2010 programot. Az Outlook végigvezeti a beállítások konfigurálásához szükséges kezdeti lépéseken.

Ha a számítógépre telepítve van a Office Outlook 2007 vagy az Outlook 2010 régebbi verziója, és szeretne hozzáférni Office 365 e-mail fiókjához, először létre kell hoznia egy új profilt az Office 365 e-mail fiók eléréséhez. A profilok fiókokból, adatfájlokból és az e-mailek mentési helyét meghatározó beállításokból állnak.

Profil létrehozása az Office 365 szolgáltatáshoz

 1. Ha fut az Outlook, lépjen ki az Outlook programból.

 2. Kattintson a Windows Start menüjére, majd a Vezérlőpult menüpontra.

 3. A Vezérlőpult Keresés mezőjében keressen a Posta kifejezésre.

 4. A Vezérlőpulton kattintson a Posta hivatkozásra.

 5. A Levelezés beállítása párbeszédpanelen kattintson a Profilok megjelenítése lehetőségre.

 6. Új profil létrehozásához kattintson a Hozzáadás gombra.

 7. Írja be a profil nevét, majd kattintson az OK gombra.

 8. Az Új e-mail fiók hozzáadása párbeszédpanelen írja be Office 365 e-mail címét.

 9. Kattintson a Tovább gombra, majd kövesse a további lépéseket a varázslóban.

 10. Amikor visszatér a Levelezés párbeszédpanelhez, megjelenik az új profil a listán.

 11. Kattintson a Rákérdezés a használni kívánt profilra lehetőségre, majd az OK gombra.

A továbbiakban a rendszer az Outlook minden indításakor profil kiválasztását kéri. A profilok közötti váltáshoz zárja be az Outlook programot, majd indítsa el ismét.

Névjegyek importálása

Az Outlook programba névjegyeket más alkalmazásokból vagy az exportált Outlook-névjegyekből lehet importálni. Az útmutató azt feltételezi, hogy már exportálta a névjegyeket az Outlook programból vagy más alkalmazásból, például webügyfélből, Excel-táblából vagy adatbázis-alkalmazásból.

A névjegyek importálására vonatkozó utasítások különböznek az Office Outlook 2007 és az Outlook 2010 programok esetén. Az alábbiakban ismertetett eljárások közül az Ön által használt verziónak megfelelőt kövesse.

Névjegyek importálása az Outlook 2007 alkalmazásban

 1. Az Office Outlook 2007 Fájl menüjében kattintson az Importálás és exportálás menüpontra.

 2. Kattintson az Importálás más programból vagy fájlból lehetőségre, majd a Tovább gombra.

 3. Kattintson a Pontosvesszővel tagolt adatok (DOS) lehetőségre, majd a Tovább gombra.

 4. Az importálandó névjegyeket tartalmazó fájl megkereséséhez kattintson a Tallózás gombra, majd jelölje ki a fájlt.

 5. A Beállítások területen válassza a következők egyikét:

  • Ismétlődő elemek felülírása az importáltakkal: Az Outlook alkalmazásban már meglévő névjegyek felülírása az importált névjegyekkel.
  • Ismétlődő elemek létrehozásának engedélyezése: Ha egy névjegy már létezik az Outlook alkalmazásban, az importált névjegy új névjegyként jön létre.
  • Ismétlődő elemek nem kerülnek importálásra: Ha egy névjegy már létezik az Outlook alkalmazásban, az importálandók közötti másolatát nem importálja a rendszer.
 6. Kattintson arra az Outlook-névjegymappára, ahová menteni szeretné az importált névjegyeket, majd kattintson a Tovább gombra.

  Sokaknak csak egy Névjegyek mappája van, ha viszont több névjegymappával rendelkezik, ki kell választania azt a mappát, ahová a névjegyeket menteni szeretné.

 7. Kattintson a Befejezés gombra.

Névjegyek importálása az Outlook 2010 alkalmazásban

 1. Az Outlook 2010 alkalmazásban kattintson a Fájl fülre.

 2. Kattintson a Megnyitás lehetőségre.

 3. Kattintson az Importálás lehetőségre.

 4. Kattintson az Importálás más programból vagy fájlból lehetőségre, majd a Tovább gombra.

 5. Az Importálandó fájltípus kiválasztása területen kattintson az importálandó fájl típusára, majd a Tovább gombra.

  A leggyakoribb fájltípus a Pontosvesszővel tagolt adatok (Windows), amely CSV-fájlként is ismert. Ha olyan névjegyeket importál, amelyeket az Outlook alkalmazásból Outlook-adatfájl (.pst) formátumban exportáltak, kattintson az Outlook-adatfájl (.pst) lehetőségre.

 6. Az Importálandó fájl területen kattintson a Tallózás lehetőségre, jelölje ki az importálandó fájlt, majd kattintson az OK gombra.

 7. A Fájl importálása párbeszédpanel Beállítások területén kattintson a következők egyikére:

  • Ismétlődő elemek felülírása az importáltakkal: Az Outlook alkalmazásban már meglévő névjegyek felülírása az importált névjegyekkel.
  • Ismétlődő elemek létrehozásának engedélyezése: Ha egy névjegy már létezik az Outlook alkalmazásban, az importált névjegy új névjegyként jön létre.
  • Ismétlődő elemek nem kerülnek importálásra: Ha egy névjegy már létezik az Outlook alkalmazásban, az importálandók közötti másolatát nem importálja a rendszer.
 8. Kattintson a Tovább lehetőségre.

 9. A Fájl importálása párbeszédpanel Jelölje ki a célmappát területén kattintson egy mappára az importált névjegyek számára, majd kattintson a Tovább gombra.

  Általában a Névjegyek mappát kell kiválasztani, hacsak nem rendelkezik több fiókkal, vagy nem hozott létre több névjegymappát a fiókjához.

 10. Kattintson a Befejezés gombra.

Csevegés a Lync 2010 alkalmazással

A Microsoft Lync 2010 egy alkalmazás, amelyet azért telepíthet a számítógépre, hogy másokkal cseveghessen, valamint hang- és videohívásokat kezdeményezhessen.

A Lync 2010 alkalmazás letöltése és futtatása

 1. A fejlécen kattintson a Kezdőlap hivatkozásra.

 2. A Kezdőlap lap Lync fejléce alatt kattintson a Lync 2010 telepítése lehetőségre.

 3. Kövesse a telepítési utasításokat.

 4. A telepítés befejezését követően a Lync 2010 alkalmazást a Start menüből futtathatja.

A Microsoft Lync Online használatáról az eszköz támogatási lapjánolvashat.

Csevegőüzenet küldése

 1. Indítsa el a Lync 2010 alkalmazást.

 2. Írja be a Lync 2010 ablakának tetején található fehér mezőbe egy személy nevét a névjegyekből, vagy egy munkatárs e-mail címét.

 3. A név vagy e-mail cím megjelenik közvetlenül a fehér mező alatt.

  Office 365 Lync csevegőablak

 4. Kattintson a jobb gombbal a névre vagy az e-mail címre.

  Megjelenik egy helyi menü az összes elérhető paranccsal.

 5. Kattintson a Csevegőüzenet küldése lehetőségre.

Vissza a tetejére

Felhasználói élmény mobil eszközök használatakor

Az Office 365 szolgáltatáshoz többféle mobil eszközzel kapcsolódhat – jellemzően olyan mobilkészülékekkel, amelyek képesek a Windows rendszerrel adatokat szinkronizálni –, majd az eszközzel e-maileket küldhet és fogadhat, valamint hozzáférhet a naptáradatokhoz.

A Windows mobil eszközök, Apple iPhone vagy BlackBerry® mobil eszközök konfigurálásával kapcsolatos információk a Levelezés mobiltelefonnal című szakaszban olvashatók, a súgóban.

Vissza a tetejére

Súgó és az Office 365-közösség

További segítségre van szüksége az Office 365 szolgáltatással kapcsolatban? Sok kérdésre választ találhat az Office 365 súgójában; kezdje az Első lépések szakasszal. A szolgáltatás más felhasználóiból álló közösséget is létrehozunk; itt a felhasználók megoszthatják problémáikat, megoldásaikat és egyéb tanácsaikat. Egyszerre kereshet válaszokat az összes súgótémakörben és közösségi közleményben.

Válasz keresése a Súgóban és a közösség webhelyén

 1. Lépjen a Kezdőlap lapra.

 2. Írja be a lap jobb oldalán található Keresés mezőbe a keresendő kifejezést.

  Office 365 keresőmező

 3. Az eredmények lapon megjelennek az Office 365 közösségéből és súgójából származó válaszok.

 4. Ha nem találja, amire szüksége van, tegyen fel kérdést a Közösség.

©2011 Microsoft Corporation    Jogi tudnivalók | Adatvédelem
Visszajelzés