Hurtigveiledning for

Office 365 for eksperter og småbedrifter

Microsoft Office 365 for eksperter og småbedrifter er et brukervennlig sett med webaktiverte verktøy som gjør det mulig å få tilgang til e-post, viktige dokumenter, kontakter og kalender, fra nesten hvor som helst og hvilken som helst enhet. Hvis du vil ha en hurtig innføring, kan du se innføringen for Office 365-brukere for å få en oversikt over Office 365.

Verktøyene omfatter Microsoft Office Web Apps, som er webversjoner av Microsoft Office-skrivebordsprogrammene som allerede er velkjent, for eksempel Microsoft Word, Excel og PowerPoint. Med Office Web Apps kan du opprette og redigere dokumenter på alle datamaskiner som har en webleser.

Denne hurtigveiledningen veileder deg gjennom noen vanlige oppgaver slik at du kan bli kjent med hverdagslig bruk av Office 365.

Hvis du er Office 365-administrator, kan du se Innføring for Office 365-administratorer for å lære mer om administrasjonsrelaterte oppgaver.

Webopplevelsen

Office 365-portalen gir deg umiddelbar tilgang til e-post og delte dokumenter i firmaet. Når du har tilgang til Internett, har du tilgang til Office 365.

Før du begynner, må du kjenne til din Microsoft Online Services ID og -passordet. Hvis du ikke allerede har dem, spør du firmaets administrator om å få dem.

Logg på Office 365-portalen

1. Gå til Office 365-siden logg på .

2. Skriv inn Microsoft Online Services ID og -passordet.

Portaltopptekst for Office 365

Når du har logget på Office 365-portal, kan du se øverst på siden. Den vannrette linjen som inneholder koblinger, kalles toppteksten. Toppteksten vises øverst på de fleste sider, slik at du har hurtig tilgang til funksjonene i Office 365. Bare klikk en av koblingene:

Office 365-overskrift

• Hjem: Dette er siden som vises hver gang du logger på Office 365.
  • Outlook: Klikk denne koblingen for å lese e-post.
  • Gruppeområde: Klikk denne koblingen for å dele dokumenter.

E-post

Office 365-kontoen omfatter e-post. E-posten blir lagret på Microsoft-servere for å beskytte ditt personvern og din sikkerhet. Du kan lese e-post i Outlook-skrivebordsprogrammet eller i Microsoft Outlook Web App.

Opprette en e-postmelding i Outlook Web App

1. Klikk Outlook i overskriften.

Innboksen vises. Hvis du har bruket Outlook-skrivebordsprogrammet, vil du kjenne igjen denne siden.

2. Klikk Ny øverst i ruten i midten for å starte en ny melding.

Kontakter

Du kan opprette kontakter for å lagre informasjon om personer du kommuniserer med. Dette kan omfatte e-postadresse, gate-/veiadresse og telefonnummer.

Opprette en kontakt

1. Klikk Kontakter nederst til venstre i vinduet.

Outlook-kontakter for Office 365

2. Klikk Ny øverst i ruten i midten.

Ny kontakt for Office 365

3. Skriv inn ønsket informasjon for kontakten i vinduet for den nye kontakten.

Importere kontakter i Outlook Web App

1. Klikk Importer øverst i ruten i midten.

Import av kontakter for Office 365

2. Følg trinnene i veiviseren Importer kontakter.

Hvis du har duplikatkontakter, gjentas de automatisk i den nye kontaktlisten. Hvis du vil ha mer kontroll over duplikatkontakter, kan du se Importere kontakter under Skrivebordsprogramopplevelsen, senere i denne veiledningen.

Kalender

Bruk kalenderen til å lagre avtaler og organiserer møter med kolleger. Når du organiserer et møte, kan du bruke kalenderen til å vise tidsplanen din og finne tidspunkter som kollegaer også er tilgjengelige. Deretter kan du sende en møteinnkallelse til kollegaene.

Vise kalenderen

• Klikk Kalender nederst til venstre i vinduet.

Vis kalender for Office 365

Opprette et møte

1. Klikk Ny øverst i ruten i midten.

Nytt møte for Office 365

2. På linjene Til og Valgfritt skriver du inn navnet på deltakerne du vil invitere til møtet.

3. Skriv inn et emne.

4. Skriv inn en plassering.

5. Velg dato og klokkeslett ved siden av Starttidspunkt og Sluttidspunkt.

6. Skriv inn formålet med møtet i meldingsteksten.

7. Klikk kategorien Planleggingsassistent nær toppen av vinduet. Du kan se om deltakerne er ledige. Hvis de ikke er ledige, velger du et annet tidspunkt.

8. Klikk Send øverst til venstre i vinduet.

Direktemeldinger

Når du har lagt til personer i kontaktlisten, kan du chatte med dem direkte fra webleseren ved hjelp av Outlook Web App.

Chatte med en kontakt

1. Klikk Kontakter nederst til venstre på skjermen.

Outlook-kontakter for Office 365

2. Høyreklikk navnet i kontaktlisten, og velg deretter Chat.

3. Begynn å skrive i chattevinduet.

Chattevindu for Office 365

Dele dokumenter og informasjon med SharePoint Online

Office 365 har et gruppeområde der du kan samarbeide på dokumenter og dele informasjon. Gruppeområdet vedlikeholdes med Microsoft SharePoint Online, der gruppen lagrer dokumenter på én enkelt plassering. Lagring av dokumenter på SharePoint Online bidrar til å opprettholde sikkerhet, tilby versjonskontroll og gjør det mulig å redigere og vise dokumentene i Office-skrivebordsprogrammer eller Office Web Apps. I tillegg til å samarbeide på dokumenter kan du dele bilder, lister, wikier, blogger og mye mer. Hvis du vil lære mer om hvordan du lagrer arbeidet fra Office 2010 på teamområdet, kan du se Lagre et dokument i SharePoint fra Office 2010.

Vise SharePoint-gruppeområdet

• Klikk Gruppeområde i overskriften.

Lære om SharePoint 2010

Tilbake til toppen

Bruke Office Web Apps

Office Web Apps utvider Microsoft Office-programmene du allerede kjenner – Word, PowerPoint, Excel og OneNote – med de ekstra fordelene med tilgang fra hvor som helst og enkel deling. Dokumentet ser likt ut i leseren og Office-skrivebordsprogrammer. Office Web Apps lar deg også redigere dokumenter i leseren, med det kjent utseendet og virkemåten til Office.

Opprette en fil med Office Web Apps

1. Klikk ikonet for Word, Excel, PowerPoint eller OneNote under GruppeområdeHjem-siden.

Et nytt leservindu åpnes, og du blir bedt om å skrive inn et navn på den nye filen.

2. Skriv inn et filnavn, og klikk OK.

Office Web Apps åpnes og du kan begynne å redigere filen.

Når du lagrer dokumentet, lagres det automatisk på gruppeområdet. Når du senere vil vise eller redigere dokumentet, går du til gruppeområdet for å åpne det. Gruppemedlemmene kan også åpne det fra gruppeområdet.

Tilbake til toppen

Skrivebordsprogramopplevelsen

Du kan fremdeles bruke Microsoft Office-skrivebordsprogrammene som du allerede er kjent med og bruker daglig. Konfigurer datamaskinen slik at den kan kommunisere med Office 365, for en best mulig opplevelse.

Obs Informasjonen i denne delen gjelder for datamaskiner som kjører operativsystemet Microsoft Windows. Hvis du bruker en Mac, kan du se Konfigurere Mac for Office 365.

Konfigurere Office-skrivebordsprogrammene for Office 365

Du har tilgang til e-postkontoen i Office 365 direkte fra Outlook-skrivebordsprogrammet. Når du arbeider i andre Office-skrivebordsprogrammer, kan du lagre filene direkte på SharePoint-gruppeområdet for å dele og samarbeidet med gruppemedlemmene.

Hvis du vil konfigurere Office-innstillingene for disse funksjonene, kjører du Skrivebordsinstallasjon av Microsoft Office 365.

Installere og konfigurere Office-skrivebordsprogrammer

1. Klikk Hjem i overskriften.

2. Til høyre på Hjem-siden under Ressurser klikker du Nedlastinger.

3. Nedlastinger-siden kan du installere ønskede programmer på datamaskinen.

4. Når du har fullført programinstallasjonen, går du tilbake til Nedlastinger-siden og ser under overskriften Installer og konfigurer Office-skrivebordsprogrammer. Deretter klikker du Installer.

5. Følg konfigurasjonsinstruksjonene.

Lese e-post i Outlook-skivebordsprogrammet

Du kan lese e-post i Outlook-skrivebordsprogrammet eller i Outlook Web App. Du kan veksle sømløst mellom skrivebordsprogrammet og webprogrammet. Noen personer bruker for eksempel skrivebordsprogrammet på arbeid og webprogrammet hjemme og på farten.

Hvis har lastet ned og installert Microsoft Office 2010, starter du Microsoft Outlook 2010 for å få tilgang til e-postkontoen i Office 365. Outlook veileder deg gjennom de første trinnene som kreves for å konfigurere innstillingene.

Hvis det allerede er installert en tidligere versjon av Office Outlook 2007 eller Outlook 2010Outlook 2010 på datamaskinen, og du vil ha tilgang til e-postkontoen i Office 365, må du først opprette en ny profil for å få tilgang til e-postkontoen i Office 365. En profil består av kontoer, datafiler og innstillinger som angir hvor e-postmeldingene blir lagret.

Opprette en profil for Office 365

1. Hvis Outlook kjører, avslutter du programmet.

2. Klikk Start-menyen i Windows, og klikk deretter Kontrollpanel.

3. Søk etter E-post i Søk-boksen i kontrollpanelet.

4. Klikk E-post i kontrollpanelet.

5. Klikk Vis profiler i dialogboksen for konfigurasjon av e-post.

6. Klikk Legg til for å opprette en ny profil.

7. Skriv inn navnet på profilen, og klikk deretter OK.

8. I dialogboksen for å legge til ny e-postkonto, skiver du inn e-postadressen for Office 365.

9. Klikk Neste, og følg deretter resten av trinnene i veiviseren.

10. Når du kommer tilbake til dialogboksen E-post, vises den nye profilen.

11. Klikk Spør om profil som skal brukes, og klikk deretter OK.

Hver gang du heretter åpner Outlook, blir du bedt om å velge en profil. Hvis du vil bytte profil, avslutter og starter du Outlook på nytt.

Importere kontakter

Kontakter kan importeres til Outlook fra andre programmer eller fra eksporterte Outlook-kontakter. Disse instruksjonene forutsetter at du allerede har eksportert kontakter fra Outlook eller et annet program, for eksempel en webklient, et Excel-regneark eller et databaseprogram.

Instruksjonene for import av kontakter til Office Outlook 2007 er forskjellig fra instruksjonene for Outlook 2010. Følg prosedyren nedenfor for versjonen du bruker.

Importere kontakter med Outlook 2007

1. Klikk Importer og eksporterFil-menyen i Office Outlook 2007.

2. Klikk Importer fra et annet program eller fil, og klikk deretter Neste.

3. Klikk Verdier atskilt med komma (MS-DOS), og klikk deretter Neste.

4. Klikk Bla gjennom for å finne filen som inneholder kontaktene du vil importere, og velg den.

5. Velg ett av følgende under Alternativer:

• Erstatt like elementer med importerte elementer: Hvis en Outlook-kontakt allerede finnes, blir den erstattet med informasjonen du importerer.
    • Tillat oppretting av like elementer: Hvis en Outlook-kontakt finnes, blir den importerte kontakten opprettet som en ny kontakt.
    • Ikke importer like elementer: Hvis en Outlook-kontakt finnes, blir ikke informasjonen for kontakten importert.
  6. Klikk Outlook-kontaktmappen du vil lagre de importerte kontaktene i, og klikk deretter Neste.

Mange personer har én kontaktmappe. Hvis du imidlertid har flere kontaktmapper, velger du mappen du vil lagre kontaktene i.

7. Klikk Fullfør.

Importere kontakter med Outlook 2010

1. Klikk kategorien Fil i Outlook 2010.

2. Klikk Åpne.

3. Klikk Importer.

4. Klikk Importer fra et annet program eller fil, og klikk deretter Neste.

5. Klikk filtypen du vil importere under Velg filtypen du vil import, og klikk deretter Neste.

Den vanligste filtypen er Verdier atskilt med komma (Windows), som også kalles en CSV-fil. Hvis du importerer kontakter som ble eksportert Outlook til en Outlook-datafil (PST), klikker du Outlook-datafil (PST).

6. Klikk Bla gjennom under Fil som skal importeres, velg filen som skal importeres, og klikk deretter OK.

7. Klikk ett av følgende under Alternativer i dialogboksen for filimport:

• Erstatt like elementer med importerte elementer: Hvis en Outlook-kontakt allerede finnes, blir den erstattet med informasjonen du importerer.
    • Tillat oppretting av like elementer: Hvis en Outlook-kontakt finnes, blir den importerte kontakten opprettet som en ny kontakt.
    • Ikke importer like elementer: Hvis en Outlook-kontakt finnes, blir ikke informasjonen for kontakten importert.
  8. Klikk Neste.

9. Under Velg målmappe i dialogboksen for filimport , klikker du en mappe for de importerte kontaktene, og deretter klikker du Neste.

Vanligvis velger du kontaktmappen hvis du ikke har flere kontoer, eller har opprettet flere kontaktmapper for kontoen.

10. Klikk Fullfør.

Direktemeldinger med Lync 2010

Microsoft Lync 2010 er et program du installerer på skrivebordet for å kommunisere med andre via direktemeldinger (chat), lydsamtaler og videosamtaler.

Laste ned og kjøre Lync 2010

1. Klikk Hjem i overskriften.

2. Klikk Installer Lync 2010 under overskriften LyncHjem-siden.

3. Følg installasjonsinstruksjonene.

4. Når installasjonen er fullført, kan du kjøre Lync 2010 fra Start-menyen i Windows.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Microsoft Lync Online, kan du se kundestøttesiden.

Sende en direktemelding

1. Start Lync 2010.

2. I det hvite feltet øverst i vinduet for Lync 2010, skriver du inn navnet på en person i kontaktlisten eller e-postadressen til en kollega.

3. Navnet eller e-postadressen vises rett under det hvite feltet.

Lync-direktemeldingsvindu for Office 365

4. Høyreklikk navnet eller e-postadressen.

Det vises en hurtigmeny med en liste over tilgjengelige kommandoer

5. Klikk Send en direktemelding.

Tilbake til toppen

Mobilopplevelsen

Du kan koble til en rekke mobile enheter, vanligvis mobiltelefoner som kan synkronisere informasjon med Windows, til Office 365, og deretter bruke enheten til å sende og motta e-postmeldinger og kalenderinformasjon.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer din Windows Mobile-enhet, Apple iPhone eller BlackBerry®-mobilenhet, kan du se Bruke e-post på mobiltelefonen.

Tilbake til toppen

Hjelp og Office 365-gruppen

Vil du ha mer hjelp med Office 365? Du får svar på mange spørsmål i Hjelp for Office 365. Start med Komme i gang -delen. Vi har også utviklet en gruppe med andre brukere av tjenestene, som deler problemer, løsninger og andre råd. Du kan søke etter svar i alle Hjelp-artiklene og gruppeinnleggene samtidig.

Finne svar i Hjelp og gruppe

1. Gå til Hjem-siden.

2. Skriv inn det du søker etter i søkefeltet til høyre på siden.

Søkeboks for Office 365

3. Resultatsiden viser svarene fra Office 365-gruppen og Hjelp.

4. Hvis du ikke finner svaret du trenger, legger du inn et spørsmål i Office 365-fellesskapet.

Tilbake til toppen

©2011 Microsoft Corporation    Juridisk | Personvern
Tilbakemelding