Uw rol als beheerder

Als u zich aanmeldt voor Microsoft Office 365 voor professionals en kleine bedrijven, wordt u de automatisch een beheerder van uw bedrijf. Als beheerder bent u verantwoordelijk voor het maken van nieuwe gebruikers, het toewijzen van licenties, het distribueren van referenties aan nieuwe gebruikers en het beheren van instellingen voor de gehele service. Al deze functies zijn voor u beschikbaar op de pagina Beheerderstaken. 'Gewone' gebruikers (niet-beheerders) kunnen deze pagina niet bekijken. Wanneer u nieuwe gebruikers maakt, kunt u deze echter ook instellen als beheerder.

Gebruikers die geen beheerder zijn, zijn van u afhankelijk om ervoor te zorgen dat alles correct is ingesteld voor uw organisatie. Zij vragen u om hulp bij zaken zoals het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Meer informatie over gebruik van de Office 365-services

Wilt u eerst weten wat de mogelijkheden van de Office 365-services zijn voordat u uw administratieve taken gaat uitvoeren?

• Lees dan de Beknopte handleiding. Deze bevat een korte beschrijving van de basistaken die u en uw gebruikers kunnen uitvoeren in Office 365. Het betreft hier taken zoals het lezen van e-mail, het delen van documenten in Microsoft SharePoint Online en het configureren van de Microsoft Office-desktoptoepassingen, zodat deze kunnen communiceren met Office 365.
  • Bekijk de rondleiding voor beheerders van Office 365 om een beeld van Office 365 te krijgen vanuit het perspectief van een beheerder.
  • Bekijk de rondleiding voor gebruikers van Office 365 om een beeld van Office 365 te krijgen vanuit het perspectief van een gebruiker.
  • Bekijk de pagina Aan de slag in de Help van Office 365. Hier vindt u koppelingen naar Help-onderwerpen met stapsgewijze instructies voor gebruikers en beheerders om veelvoorkomende taken uit te voeren.

Als u informatie wilt over het werken met Office 365 op een Mac, leest u het onderwerp Uw Mac instellen voor Office 365.

Terug naar boven

De Office 365-portal ontdekken

In de Office 365 Portal kunt u uw e-mail controleren en werken met gedeelde documenten.

De koptekst van Office 365 boven aan het venster bevat koppelingen naar uw services en toegang tot de beheerdersfunctie.

Koptekst Office 365

• Startpagina: via de Startpagina hebben gebruikers toegang tot downloads die ze nodig hebben om hun desktoptoepassingen te koppelen aan Office 365 en tot de verschillende services van Office 365.
  • Outlook: de koppeling Outlook biedt direct toegang tot uw Postvak IN in Microsoft Outlook Web App. Vervolgens kunt u e-mail verzenden, uw agenda bekijken of algemene e-mailinstellingen wijzigen.
  • Team site: de koppeling Team site biedt toegang tot de team site van SharePoint Online voor uw organisatie en tot gedeelde documenten.
  • Beheerder: als beheerder hebt u toegang tot de pagina Beheerderstaken. Hier kunt u nieuwe gebruikersaccounts maken, instellingen voor services opgeven en beheren, de status van een service controleren, abonnementen kopen en licenties toewijzen.

De pagina Beheerderstaken

U gaat naar de pagina Beheerderstaken voor toegang tot de verschillende servicegebieden waarvoor u als beheerder verantwoordelijk bent.

Overzichtpagina Office 365 beheer

• Beheer: gebruik de koppelingen in dit gedeelte om gegevens van gebruikers toe te voegen of te wijzigen, wachtwoorden opnieuw in te stellen en domeinen te beheren.
  • Abonnementen: gebruik de koppelingen in dit gedeelte om serviceabonnementen te kopen en te beheren, extra licenties en invoegtoepassingen te kopen, gegevens van creditcards bij te werken en facturen te bekijken.
  • Ondersteuning: de pagina Overzicht is de centrale locatie voor het vinden van Help-informatie en het raadplegen van communitybronnen. Als u een serviceaanvraag wilt indienen voor een probleen met een factuur of abonnement, klikt u op Serviceaanvragen. Als u de status van uw Office 365-services wilt bekijken, gebruikt u de pagina Servicestatus. Voor informatie over aanstaand serviceonderhoud en de onderhoudsgeschiedenis klikt u op Gepland onderhoud.

Services instellen

U kunt de instellingen voor al uw services openen via de pagina Beheerderstaken.

• Outlook: de algemene instellingen voor Microsoft Exchange Online worden hier geopend; deze beïnvloeden wat uw gebruikers zien in Microsoft Outlook. De standaardinstellingen zijn geconfigureerd om u te helpen bij het beheren van gebruikerspostvakken en gedeelde bronnen, zoals distributiegroepen, in uw gehele organisatie.
  • Lync: via Microsoft Lync Online beschikt u over services voor chatten, video- en audiovergaderingen, en aanwezigheid voor uw organisatie. Gebruikers kunnen deze functies van Lync Online gebruiken om te chatten met andere gebruikers, gesprekken met collega's te voeren of te kijken of een andere gebruiker online is.
  • Team sites en documenten: gebruik SharePoint Online om de team site van uw organisatie in te richten, zodat gebruikers documenten kunnen delen en kunnen samenwerken. De koppelingen in dit gebied zijn snelkoppelingen naar de meest gebruikte taken van SharePoint Online.
  • Website: u kunt uw openbare website bewerken met het hulpprogramma Microsoft Site Designer in SharePoint Online. Met SharePoint Online kunt u eenvoudiger de inhoud en het ontwerp van uw website bijwerken en de toegang van gebruikers tot team sites beheren.

Terug naar boven

Uw aangepaste domein toevoegen aan Office 365

Tijdens het aanmeldproces voor Office 365 hebt u een nieuw domein voor uw account gemaakt (nieuw_domein.onmicrosoft.com). U kunt dit domein gebruiken met de meeste Office 365-services. Als u echter wilt dat uw gehoste e-mail of andere services in plaats daarvan uw geregistreerde domeinnaam (dat wil zeggen uw aangepaste domein) gebruiken, voegt u uw aangepaste domein toe aan Office 365 en stelt u daarna uw Office 365-services in met dat domein. Nadat u bijvoorbeeld uw aangepaste domein hebt toegevoegd aan Office 365, kunt u Office 365-accounts voor uw gebruikers maken die hun huidige e-mailadres bevatten (met uw aangepaste domein). Op deze manier (en nadat u de naamserverrecords hebt geconfigureerd zoals hieronder wordt beschreven) komen e-mailberichten die naar uw gebruikers zijn verzonden, aan in hun respectieve Exchange Online-postvakken in Office 365.

Wanneer u uw aangepaste domein toevoegt en configureert in Office 365, wijzigt u de bestemming van domeinservices zoals e-mail, zodat deze wijst naar uw aangepaste Office 365 domein. Vervolgens kunt u uw aangepaste domein beheren in Office 365. Office 365 configureert uw DNS-instellingen automatisch voor e-mail en chat. Office 365 biedt ook een openbare website. Als u al een werkende openbare website hebt, kunt u uw huidige hostingprovider blijven gebruiken voor die website.

Opmerking U kunt uw huidige website niet importeren in Office 365.

Als u uw aangepaste domein wilt gebruiken met Office 365, moet u het volgende doen:

• Voeg uw aangepaste domein toe aan Office 365.
  • Maak een DNS-record bij uw domeinregistrar om te verifiëren dat u de eigenaar van het domein bent.
  • Maak nieuwe gebruikersaccounts voor uw gebruikers in Office 365 en pas desgewenst uw openbare website aan met SharePoint Online. Als u de website van Office 365 wilt gebruiken voor de openbare website op uw aangepaste domein, kunt u dit configureren in Office 365.
  • Wijzig uw naamserverrecords, zodat internetverkeer naar uw aangepaste domein wordt doorgestuurd naar de nieuwe locatie in Office 365.

Stapsgewijze instructies voor het gebruik van uw aangepaste domein met Office 365 kunt u lezen in het onderwerp Uw domein toevoegen aan Office 365.

Nieuwe gebruikersaccounts maken

Als u nieuwe gebruikers toevoegt aan Office 365 via de pagina Beheerderstaken, moet u gebruikersnamen en e-mailadressen voor hen definiëren. Nadat u gebruikers hebt toegevoegd aan een service en een licentie hebt toegewezen, beschikken deze gebruikers over de volgende onderdelen:

• Een postvak van Office 365 dat toegankelijk is vanuit de desktoptoepassing van Outlook of Outlook-webtoepassing.
  • Toegang tot de pagina Download om desktoptoepassingen te downloaden, zoals Microsoft Office 2010 en Lync 2010 voor chatberichten, en om hun computer te installeren en configuren voor samenwerking met Office 365.

Begin met het toevoegen van één gebruiker aan uw service. Als u meerdere gebruikers tegelijkertijd wilt toevoegen, leest u Meerdere gebruikers toevoegen met bulkimport.

Een nieuwe gebruiker maken

1. Ga naar de pagina Beheerder (klik in de koptekst op Beheerder).

2. Klik in het linkerdeelvenster onder Beheer op Gebruikers.

3. Klik op de pagina Gebruikers op Nieuw en klik vervolgens op Gebruiker om de wizard Nieuwe gebruiker te starten.

4. Vul de pagina Eigenschappen in.

5. Ga op de pagina Instellingen naar de sectie Machtigingen toewijzen en geef aan of u beheerdersmachtigingen wilt geven aan de gebruiker.

Beheerders hebben toegang tot de pagina Beheerderstaken en kunnen daar nieuwe gebruikersaccounts maken, abonnementen beheren en service-instellingen wijzigen.

Tip Zorg dat u ten minste één andere gebruiker beheerdersmachtigingen geeft, zodat hij of zij u zo nodig kan helpen uw wachtwoord te herstellen.

6. Selecteer de werklocatie van de gebruiker om automatisch zijn of haar taal en agenda-instellingen in de portal in te stellen.

7. Selecteer op de pagina Licenties de licenties die u wilt toewijzen aan de gebruiker.

8. Via de pagina E-mailadres kunt u de gebruikersnaam en het tijdelijke wachtwoord (referenties) desgewenst versturen naar een bepaald e-mailadres.

U kunt deze informatie sturen naar het e-mailadres van de gebruiker of naar uw eigen e-mailadres. Als u de referenties naar uw eigen e-mailadres verstuurt, kunt u de gegevens vervolgens met aanvullende instructies doorsturen naar de nieuwe gebruiker zodat deze Office 365 kan openen.

Dit doet u door het selectievakje E-mail verzenden in te schakelen en het e-mailadres te typen waarnaar u de gegevens wilt verzenden. U kunt maximaal vijf e-mailadressen invoeren, gescheiden door een puntkomma. Klik daarna op Maken.

9. Controleer de gegevens op de pagina Resultaten en klik op Voltooien als u tevreden bent.

Nadat u de gebruikersaccounts hebt gemaakt, raadpleegt u Gebruikers configureren voor Office 365 voor informatie over hoe u uw gebruikers helpt aan de slag te gaan met Office 365.

Terug naar boven

Uw Office 365-services configureren

Voordat uw gebruikers beginnen met het gebruik van Office 365, moet u mogelijk extra instellingen op serviceniveau configureren.

Machtigingen van SharePoint Online beheren voor uw team site

Machtigingen en gebruikersgroepen van SharePoint Online staan helemaal los van de instellingen van Office 365. Als de eerste beheerder van Office 365 wordt u ook automatisch toegevoegd als een beheerder voor de SharePoint-team site.

Het is echter niet zo dat nieuwe gebruikersaccounts die u maakt in Office 365 automatisch worden toegevoegd aan de lijst met gebruikers van uw team site. U moet gebruikers handmatig toevoegen aan de team site, zodat u zelf kunt bepalen wie in uw organisatie toegang heeft tot de team site. Bovendien kunt u machtigingen toewijzen aan gebruikersaccounts die specifiek gelden voor de team site.

Het is raadzaam pas gebruikers toe te voegen aan de team site nadat u het volgende hebt gelezen: Stap 1: Sites plannen en gebruikers beheren.

Een openbare website ontwerpen en bewerken

Toen u zich aanmeldde voor Office 365, is er een openbare website gemaakt voor uw account. U kunt deze website bekijken door naar de Startpagina te gaan en onder aan de pagina te klikken op de koppeling onder Uw openbare website weergeven.

Als beheerder kunt u het ontwerp en de inhoud van de site aanpassen. U kunt het ontwerpprogramma starten door naar de pagina Beheerder te gaan en onder Uw openbare website ontwerpen en bewerken te klikken op Website bewerken. Meer informatie over het bewerken van uw openbare website kunt u lezen in Basistaken in SharePoint Online voor Office 365 voor professionals en kleine bedrijven in de Help van SharePoint Online.

Externe contactpersonen in- of uitschakelen in Lync

De standaardinstelling is dat gebruikers contactpersonen van externe berichtenservices, zoals Windows Live Messenger, kunnen toevoegen aan hun accounts van Microsoft Lync 2010. Als u deze functionaliteit wilt uitschakelen, kunt u dat aangeven in het configuratiescherm van Lync Online.

1. Klik in de koptekst op Beheerder.

2. Klik onder Lync op Algemene instellingen.

Het configuratiescherm van Lync Online wordt geopend.

3. Selecteer Uitschakelen bij Instellingen voor externe communicatie.

Zie Microsoft Lync Online instellenvoor meer informatie.

Office-desktoptoepassingen gebruiken en configureren

Uw gebruikers hebben niet alleen via de bestaande desktoptoepassingen van Microsoft Office toegang tot hun services, maar ook via de Microsoft Office Web Apps.

• Office-desktoptoepassingen: Office 365 is compatibel met de desktoptoepassingen Microsoft Office 2007 en Microsoft Office 2010. Als binnen uw organisatie al wordt gewerkt met een van deze versies van Microsoft Office, kunnen gebruikers deze desktoptoepassingen configureren voor gebruik met de e-mailfunctie en team sites van Office 365.
  • Lync 2010 : gebruikers kunnen via de Startpagina Lync 2010 downloaden als ze gebruik willen maken van de services voor chatberichten en online vergaderen van Office 365.

Als u meer informatie wilt over de desktoptoepassingen van Microsoft Office die compatibel zijn met Office 365, raadpleegt u Softwarevereisten voor Office 365.

Office-desktoptoepassingen instellen en configureren

Als uw gebruikers Office-desktoptoepassingen gebruiken, moeten ze deze bijwerken en configureren voor samenwerking met Office 365. Instrueer uw gebruikers om de pagina Download te openen vanaf de Startpagina. De laatste stap op de pagina Download bevat de knop Instellen waarmee u het proces start.

Schermafbeelding van laatste stap op pagina Downloads

De Beknopte handleiding bevat stapsgewijze instructies voor het instellen en configureren van Office-desktoptoepassingen. Lees meer informatie het onderwerp Lokale computers handmatig bijwerken en configureren voor Office 365.

Gebruikers configureren voor Office 365

Uw gebruikers moeten enkele stappen uitvoeren voordat ze aan de slag kunnen met Office 365. Om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken, is het raadzaam de gebruikers een welkomstmail te sturen met de volgende informatie:

• Een beschrijving van Office 365.
  • Een koppeling naar de Beknopte handleiding, met instructies voor het instellen en het eerste gebruik van services van Office 365.
  • Een koppeling naar de pagina Aan de slag in de Help van Office 365. Deze pagina bevat koppelingen naar Help-onderwerpen met stapsgewijze instructies voor het uitvoeren van veelvoorkomende taken.
  • Aanvullende informatie die specifiek geldt voor uw werkomgeving en beschrijft welke downloads ze nodig hebben, zoals Lync 2010.

Help en ondersteuning

Als u een vraag hebt over Office 365, hebt u de volgende mogelijkheden:

• U kunt zoeken in de Help-onderwerpen en communityberichten: de meest voorkomende vragen en taken worden behandeld in Help-onderwerpen en communityberichten. Om te zoeken in deze bronnen, typt u een vraag of woordgroep in het zoekvak op de Startpagina.
  • U kunt berichten lezen en plaatsen op het communityforum: Het communityforum is een plek waar iedereen die werkt met Office 365 vragen kan stellen, die dan door andere gebruikers worden beantwoord. Kijk voordat u een vraag gaat stellen of deze al niet eerder is geplaatst en beantwoord.
  • Contact opnemen met de ondersteuning voor vragen over de facturering en abonnementen: hoewel er geen technische ondersteuning beschikbaar is voor Microsoft Office 365 voor professionals en kleine bedrijven, kunt u contact opnemen als u vragen hebt over de facturering en abonnementen. Meer informatie kunt u lezen in Contact opnemen met de ondersteuning voor vragen over de facturering en abonnementen.

Terug naar boven

©2011 Microsoft Corporation    Juridisch | Privacy
Feedback