Microsoft Office 365 pentru întreprinderi este un set de instrumente Web ușor de utilizat care vă permite să vă accesați poșta electronică, documentele importante, persoanele de contact și calendarul de aproape oriunde și de pe orice dispozitiv. Pentru o introducere rapidă, urmăriți turul pentru utilizatorii Office 365 pentru a obține o prezentare generală a Office 365.

Aceste instrumente conțin Microsoft Office Web Apps, care sunt versiuni Web ale aplicațiilor desktop Microsoft Office cu care v-ați familiarizat deja, cum ar fi Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Cu Office Web Apps aveți posibilitatea să creați și să editați documente pe orice computer cu un browser Web.

Acest ghid de pornire rapidă vă va ghida prin unele dintre activitățile obișnuite pentru a vă oferi o idee asupra utilizării zilnice a Office 365.

Dacă sunteți administrator Office 365, consultați Introducere pentru administratori Office 365 pentru a afla despre activitățile asociate administrării.

Experiența pe Web

Portalul Office 365 vă oferă acces instant la poșta electronică și documentele partajate din firmă. Oricând și oriunde aveți acces la Internet, aveți acces la Office 365.

Înainte să începeți, trebuie să cunoașteți ID-ul și parola Microsoft Online Services. Dacă nu le aveți deja, solicitați-le administratorului firmei.

Faceți sign la portalul Office 365

 1. Accesați pagina de sign-in a Office 365.

 2. Introduceți ID-ul și parola Microsoft Online Services.

Antetul portalului Office 365

După ce faceți sign in la Portal Office 365, uitați-vă în partea de sus a paginii. Bara orizontală care conține câteva linkuri se numește antet. Antetul apare în partea de sus a majorității paginilor, astfel încât să aveți acces rapid la caracteristicile Office 365. Pur și simplu, faceți clic pe unul dintre linkuri.

Antetul Office 365

 • Pornire Aceasta este pagina pe care o vedeți de fiecare dată când faceți sign in la Office 365.
 • Outlook Faceți clic pe acest link pentru a vă citi poșta electronică.
 • Site de echipă Faceți clic pe acest link pentru a partaja documente.

Corespondență

Contul Office 365 conține poștă electronică. Pentru a contribui la protejarea confidențialității și securității, mesajele de poștă electronică sunt stocate pe servere Microsoft. Aveți posibilitatea să citiți mesajele de poștă electronică în aplicația desktop Outlook sau să le citiți în Microsoft Outlook Web App.

Crearea unui mesaj de poștă electronică în Outlook Web App

 1. În antet, faceți clic pe Outlook.

  Apare Inboxul. Dacă ați utilizat aplicația desktop Outlook, această pagină vi se va părea foarte familiară.

 2. În partea de sus a panoului din mijloc, faceți clic pe Nou pentru a începe un mesaj nou.

Persoane de contact

Aveți posibilitatea să creați persoane de contact pentru a stoca informații despre persoanele cu care comunicați, inclusiv adresa de e-mail, adresa poștală și numărul de telefon.

Crearea unei persoane de contact

 1. În partea din stânga jos a ferestrei, faceți clic pe Persoane de contact.

  Persoane de contact Outlook în Office 365

 2. În partea de sus a panoului din mijloc, faceți clic pe Nou.

  Persoană de contact nouă în Office 365

 3. În fereastra persoanei de contact noi, introduceți informațiile pe care doriți să le includeți despre persoana de contact.

Importul persoanelor de contact în Outlook Web App

 1. În partea de sus a panoului din mijloc, faceți clic pe Se importă.

  Importul persoanelor de contact în Office 365

 2. Urmați pașii din expertul Import persoane de contact.

Dacă aveți persoane de contact dublură, acestea se vor repeta automat în noua listă de persoane de contact. Dacă doriți să aveți un control mai mare asupra persoanelor de contact dublură, consultați Importul persoanelor de contact mai jos în acest ghid, sub „Experiența cu aplicațiile desktop”.

Calendarul

Utilizați calendarul pentru a stoca rezervări și a programa întâlniri cu colegii, Când programați o întâlnire, aveți posibilitatea să utilizați calendarul pentru a vedea programul și a găsi orele la care sunt disponibili și colegii. Apoi aveți posibilitatea să trimiteți colegilor o solicitare de întâlnire.

Vizualizarea calendarului

 • În partea din stânga jos a ferestrei, faceți clic pe Calendarul.

  Vizualizare calendar în Office 365

Crearea unei întâlniri

 1. În partea de sus a panoului din mijloc, faceți clic pe Nou.

  Întâlnire nouă în Office 365

 2. În liniile Către și Opțional, introduceți numele participanților pe care doriți să-i invitați la întâlnire.

 3. Introduceți un subiect.

 4. Introduceți o locație.

 5. Lângă Oră de început și Oră de sfârșit, selectați datele și orele corespunzătoare.

 6. Introduceți scopul întâlnirii în corpul mesajului.

 7. Lângă partea superioară a ferestrei, faceți clic pe fila Asistent planificare. Aveți posibilitatea să vedeți dacă participanții sunt liberi. Dacă nu sunt liberi, alegeți altă oră.

 8. În partea din stânga sus a ferestrei, faceți clic pe Trimitere.

Mesagerie instant

După ce ați adăugat persoanele în lista de persoane de contact, aveți posibilitatea să discutați cu ele direct din browser, utilizând Outlook Web App.

Discuția cu o persoană de contact

 1. În partea din stânga jos a ecranului, faceți clic pe Persoane de contact.

  Persoane de contact Outlook în Office 365

 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe un nume din lista de persoane de contact, apoi faceți clic pe Discuție.

 3. Începeți să tastați în fereastra Discuție.

  Fereastra Chat din Office 365

Partajarea documentelor și informațiilor cu SharePoint Online

Office 365 vă oferă un site de echipă unde puteți colabora la documente și partaja informații. Site-ul de echipă este întreținut cu ajutorul Microsoft SharePoint Online, locul în care echipa dvs. stochează documentele într-o singură locație. Stocarea documentelor în SharePoint Online contribuie la păstrarea securității, oferă controlul versiunilor și vă permite să editați și să vizualizați documentele în aplicațiile desktop Birou sau în Office Web Apps. Pe lângă colaborarea în documente, aveți posibilitatea să partajați imagini, liste, pagini wiki, bloguri etc. Pentru a afla mai multe despre cum să vă salvați munca din Office 2010 pe site-ul dvs. de echipă, consultați Salvarea unui document pe SharePoint din Office 2010.

Vizualizarea site-ului de echipă SharePoint

 • În antet, faceți clic pe Site de echipă.

Despre SharePoint 2010

Înapoi la început

Experiența cu aplicațiile desktop

Încă aveți posibilitatea să utilizați Microsoft Office pe care le cunoașteți deja și le folosiți zilnic. Pentru cea mai bună experiență, configurați computerul astfel încât acesta să poată „vorbi” cu Office 365.

Notă Informațiile din această secțiune se aplică pentru computerele care execută un sistem de operare Microsoft Windows. Dacă utilizați un Mac, consultați Configurarea Mac pentru Office 365.

Configurarea aplicațiilor desktop Office pentru Office 365

Aveți posibilitatea să accesați contul de poștă electronică Office 365 direct din aplicația desktop Outlook. Când lucrați în alte aplicații desktop Birou, aveți posibilitatea să salvați fișierele direct în site-ul de echipă SharePoint pentru a partaja și a colabora cu colegii dvs. de echipă.

Pentru a configura setările Birou pentru aceste caracteristici, executați Instalare Microsoft Office 365 pentru desktop.

Instalare și configurare aplicații desktop Office

 1. În antet, faceți clic pe Pornire.

 2. În partea dreaptă a paginii Pornire, sub Resurse, faceți clic pe Descărcări.

 3. Din pagina Descărcări instalați programele dorite pe computer.

  După ce ați terminat de instalat programele, întoarceți-vă la pagina Descărcări, căutați sub titlul Instalare și configurare aplicații desktop Office și faceți clic pe Configurare.

 4. Urmați instrucțiunile de configurare.

Citirea mesajelor de poștă electronică în aplicația desktop Outlook

Aveți posibilitatea să citiți mesajele de poștă electronică în aplicația desktop Outlook sau în Outlook Web App. Este posibil să comutați fără probleme între aplicația desktop și cea de pe Web. De exemplu, unele persoane utilizează aplicația desktop la birou, iar aplicația de pe Web acasă sau în deplasare.

Dacă ați descărcat și instalat Microsoft Office 2010, porniți Microsoft Outlook 2010 pentru a accesa contul de poștă electronică Office 365. Outlook vă va ghida prin pașii inițiali necesari pentru a configura setările.

Dacă ați instalat deja o versiune anterioară a Office Outlook 2007 sau Outlook 2010 pe computer și doriți să accesați contul de poștă electronică Office 365, mai întâi trebuie să creați un profil nou pentru a accesa contul de poștă electronică Office 365. Un profil este alcătuit din conturi, fișiere de date și setări care specifică unde se salvează mesajele de poștă electronică.

Crearea unui profil pentru Office 365

 1. Dacă Outlook se execută, închideți Outlook.

 2. Faceți clic pe meniul Start din Windows, apoi faceți clic pe Panou de control.

 3. În caseta Căutare din Panoul de control, căutați Corespondență.

 4. În Panoul de control, faceți clic pe Corespondență.

 5. În caseta de dialog Inițializare poștă, faceți clic pe Afișare profile.

 6. Faceți clic pe Adăugare pentru a crea un profil nou.

 7. Introduceți un nume pentru profil, apoi faceți clic pe OK.

 8. În caseta de dialog Adăugare cont nou de poștă electronică, introduceți adresa de e-mail Office 365.

 9. Faceți clic pe Următorul și urmați pașii rămași în expert.

 10. Când vă întoarceți la caseta de dialog Corespondență, veți vedea listat profilul nou.

 11. Faceți clic pe Se solicită profil pentru utilizare, apoi faceți clic pe OK.

Mai departe, de fiecare dată când deschideți Outlook, vi se solicită să alegeți un profil. Pentru a comuta între profile, ieșiți din Outlook și reporniți-l.

Importul persoanelor de contact

Persoanele de contact se pot importa în Outlook din alte aplicații sau din persoane de contact Outlook exportate. Aceste instrucțiuni presupun că ați exportat deja persoane de contact din Outlook sau din altă aplicație, cum ar fi un client Web, o foaie de calcul Excel sau o aplicație de baze de date.

Instrucțiunile pentru importul persoanelor de contact în Office Outlook 2007 sunt diferite de instrucțiunile pentru Outlook 2010. Urmați procedura de mai jos pentru versiunea pe care o utilizați.

Importul persoanelor de contact cu ajutorul Outlook 2007

 1. În Office Outlook 2007, în meniul Fișier, faceți clic pe Import și export.

 2. Faceți clic pe Import din alt program sau fișier , apoi faceți clic pe Următorul.

 3. Faceți clic pe Valori separate prin virgulă (DOS), apoi faceți clic pe Următorul.

 4. Faceți clic pe Răsfoire pentru a găsi fișierul care conține persoanele de contact pe care le importați și selectați-l.

 5. Sub Opțiuni, selectați una dintre următoarele opțiuni:

  • Se înlocuiesc dublurile cu elemente importate: Dacă o persoană de contact Outlook există deja, este înlocuită cu informațiile pe care le importați.
  • Se permite crearea dublurilor: Dacă o persoană de contact Outlook există, persoana de contact importată este creată ca persoană de contact secundară.
  • Nu se importă elemente cu dubluri: Dacă există o persoană de contact Outlook, informațiile despre persoana de contact dublură nu se importă.
 6. Faceți clic pe folderul Outlook cu persoane de contact unde doriți să salvați persoanele de contact importate, apoi faceți clic pe Următorul.

  Mulți utilizatori au doar un singur folder Persoane de contact. Cu toate acestea, dacă aveți mai multe foldere cu persoane de contact, trebuie să alegeți folderul în care doriți să salvați persoanele de contact.

 7. Faceți clic pe Terminare.

Importul persoanelor de contact cu Outlook 2010

 1. În Outlook 2010, faceți clic pe fila Fișier.

 2. Faceți clic pe Deschidere.

 3. Faceți clic pe Import.

 4. Faceți clic pe Import din alt program sau fișier , apoi faceți clic pe Următorul.

 5. Sub Selectare tip de fișier de importat, faceți clic pe tipul de fișier pe care doriți să-l importați, apoi faceți clic pe Următorul.

  Cel mai cunoscut tip de fișier este Valori separate prin virgulă (Windows), cunoscut și ca fișier CSV. Dacă importați persoane de contact care au fost exportate din Outlook într-un fișier de date Outlook (.pst), faceți clic pe Fișier de date Outlook (.pst).

 6. Sub Fișier de importat, faceți clic pe Răsfoire, selectați fișierul pe care doriți să-l importați, apoi faceți clic pe OK.

 7. În caseta de dialog Import fișier, sub Opțiuni, faceți clic pe una dintre următoarele opțiuni:

  • Se înlocuiesc dublurile cu elemente importate: Dacă o persoană de contact Outlook există deja, este înlocuită cu informațiile pe care le importați.
  • Se permite crearea dublurilor: Dacă o persoană de contact Outlook există, persoana de contact importată este creată ca persoană de contact secundară.
  • Nu se importă elemente cu dubluri: Dacă există o persoană de contact Outlook, informațiile despre persoana de contact dublură nu se importă.
 8. Faceți clic pe Următorul.

 9. În caseta de dialog Import fișier, sub Selectare folder de destinație, faceți clic pe un folder pentru persoanele de contact importate, apoi faceți clic pe Următorul.

  În general, selectați folderul Persoane de contact, cu excepția cazului în care aveți conturi multiple sau ați creat mai multe foldere pentru persoanele de contact în contul dvs.

 10. Faceți clic pe Terminare.

Mesagerie instant cu Lync 2010

Microsoft Lync 2010 este o aplicație pe care o instalați pe desktop pentru a comunica cu alte persoane prin mesagerie instant (discuție), apeluri audio și apeluri video.

Descărcarea și executarea Lync 2010

 1. În antet, faceți clic pe Pornire.

 2. Pe pagina Pornire, sub antetul Lync, faceți clic pe Instalați Lync 2010.

 3. Urmați instrucțiunile de instalare.

 4. După ce instalarea se termină, aveți posibilitatea să executați Lync 2010 din meniul Start.

Pentru mai multe informații despre utilizarea Microsoft Lync Online, consultați pagina de asistență.

Trimiterea unui mesaj instant

 1. Porniți Lync 2010.

 2. În caseta albă din partea superioară a ferestrei Lync 2010, introduceți numele unei persoane din persoanele dvs. de contact sau adresa de e-mail a unui coleg.

 3. Numele sau adresa de e-mail apare direct sub caseta albă.

  Fereastra de mesaj instant Lync din Office 365

 4. Faceți clic cu butonul din dreapta pe nume sau pe adresa de e-mail.

  Apare un meniu de comenzi rapide care listează toate comenzile disponibile.

 5. Faceți clic pe Trimitere mesaj instant.

Înapoi la început

Experiența pe dispozitive mobile

Aveți posibilitatea să conectați o varietate de dispozitive mobile - de obicei, telefoane mobile care pot sincroniza informații cu Windows - la Office 365, apoi să utilizați dispozitivul pentru a trimite și a primi mesaje de poștă electronică și pentru a accesa informații de calendar.

Pentru informații despre configurarea dispozitivului mobil Windows, Apple iPhone sau BlackBerry®, consultați Utilizarea poștei electronice pe telefonul mobil în Ajutor.

Înapoi la început

Ajutor și comunitatea Office 365

Doriți mai mult ajutor cu Office 365? Aveți posibilitatea să găsiți răspunsuri la numeroase întrebări în Ajutorul Office 365; începeți cu secțiunea Introducere De asemenea, construim o comunitate cu alți utilizatori ai acestor servicii care discută împreună probleme, soluții sau caută alte sfaturi. Aveți posibilitatea să căutați simultan un răspuns în articolele din Ajutor și în publicările din comunitate.

Găsiți un răspuns în Ajutor și comunitate

 1. Accesați pagina Pornire.

 2. În caseta Căutare din partea dreaptă a paginii, introduceți ceea ce căutați.

  Caseta de căutare Office 365

 3. Pagina de rezultate listează răspunsuri din Comunitatea și Ajutorul Office 365.

 4. Dacă nu reușiți să găsiți răspunsul dorit, publicați o întrebare în Comunitate.

©2011 Microsoft Corporation    Juridic | Confidențialitate
Părere