Faceți clic aici pentru a instala Silverlight*
RomâniaModificare|Toate site-urile Microsoft
Microsoft
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România

Programele software piratate afectează pe oricine, de la dezvoltatori până la distribuitorii de software și nu în ultimul rând utilizatorul final. Copierea și distribuirea ilegală a programelor software are un impact mare asupra economiei, aducând României pierderi semnificative în fiecare an, înregistrându-se scăderi ale numărului locurilor de muncă, precum și pierderi de pe urma taxelor guvernamentale – fonduri care ar fi trebuit să ajungă de fapt în comunitățile locale. Mai mult decât atât, multe companii care suferă pierderi datorate pirateriei se văd nevoite să investească din propriile fonduri dedicate dezvoltării de noi tehnologii pentru a-și proteja software-ul și utilizatorii săi de bună credință. In concluzie, pirateria ne afectează pe toți în aceeași măsură.

Calitatea - De obicei, unui program software piratat îi lipsesc elemente cheie de identificare, documentație și nu aduce nici o garanție privind actualizarea ulterioară.

Viruși - Nefiind testate, discurile contrafăcute pot fi infectate, uneori chiar intenționat, cu viruși ce pot distruge sau sustrage informații de pe hard disk-ul dumneavoastră sau de pe rețeaua locală și nu aveți posibilitatea de a cere suport tehnic.

La locul de muncă - Copierea sau folosirea ilegală a programelor software la locul de muncă pune întreaga companie în pericol. Compania poate fi sancționată conform legii drepturilor de autor. Programele software piratate ce nu sunt funcționale sau sunt infectate cu viruși irosesc resursele companiei și cresc costurile IT din respectiva companie.


Tipuri de piraterie.

Ați putea fi surprins de acțiunile ce pot fi catalogate drept acte de piraterie. Aflați mai multe despre tipurile de piraterie

Proprietatea intelectuală

Proprietatea intelectuală este termenul cheie în lupta susținută împotriva pirateriei programelor software. Aflați mai multe despre Proprietatea intelectuală.

De ce este importantă licența?

Aflați mai multe despre diferența dintre deținerea de software și alte tipuri de a deține un produs?


©2016 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate