*
Microsoft*
rezultate după Bing
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România

Așa da, așa nu

Certificatul de Autenticitate (COA)

E-mailuri spam

Raportarea pirateriei

Această imagine oferă o scurtă trecere în revistă a ceea ce trebuie și a ceea ce nu trebuie să faceți pentru a obține o licența autentică a programului software Microsoft Windows.

Cel mai ușor și economic mod de a avea Windows pe un nou PC este să-l cumpărați preinstalat atunci când cumpărați noul PC. Astfel, veți fi gata să rulați Windows când duceți noul aparat acasă sau la birou, iar pentru software-ul dvs. Microsoft Windows veți beneficia de asistență din partea producatorului de computere. O metodă alternativă de a dobândi Windows este achiziționarea unei licențe la pachet (FPP), însă va trebui să instalați și configurați dumneavoastră sistemul de operare.

O părere greșită, larg răspândită, este aceea că, dacă ești client Microsoft, deținătorul unor licențe de volum, poți utiliza această licență pentru a instala versiunea inițială integrală de Windows pe noul tău PC. Este important să înțelegeți că acordurile privind licențierea de volum oferă numai upgrade-uri pentru Windows – nu licențe pentru versiunile complete de Windows – de aceea trebuie mai întâi să obțineți licența Windows, cea mai facilă și avantajoasă modalitate fiind la achiziționarea noului computer – sau prin intermediul vânzării cu amănuntul, așa cum am descris mai sus. De asemenea, nu se pot folosi kit-urile de volum pentru a instala o licență Windows completă pe noul dvs. PC. Este important de știut că acordurile de licențiere de volum oferă numai actualizări ale sistmului de operare Microsoft Windows, nu licențe Windows integrale. Achiziționarea licențelor Windows printr-un program de Licențiere de Volum Microsoft presupune existența licențelor într-o versiune anterioară, achiziționate împreună cu sistemul de calcul (OEM) sau printr-un canal de distribuție cu amănuntul așa cum este descris mai sus.

O altă concepție greșită este aceea că se poate transfera o copie Windows preinstalată (OEM) de la un PC “vechi” la unul nou. O licență software OEM nu poate fi transferată de la un PC vechi la unul nou, chiar dacă cel vechi nu mai este în stare de funcționare. Licența OEM este legată de computerul pe care a fost inițial instalată și nu poate fi transferată pe alt sistem de calcul.©2014 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate