Faceți clic aici pentru a instala Silverlight*
RomâniaModificare|Toate site-urile Microsoft
Microsoft
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România


Ce trebuie să fac dacă suspectez că, fără să-mi dau seama, am achiziționat produse software Microsoft ilegale?

Mai întâi, returnați produsul de unde l-ați obținut și cereți înlocuirea sa cu varianta legală sau solicitați să se verifice dacă produsul pe care l-ați achiziționat este legal. În cazul în care comerciantul refuză să vă ajute, solicitați returnarea banilor și găsiți un dealer autorizat care vă poate oferi produse Microsoft® cu licență.

În situația în care comerciantul refuză să vă returneze banii, raportați aceaste acțiuni la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.


Ar trebuie, de asemenea, să contactați Microsoft Romania telefonând la 021-203.61.61 sau trimițând un e-mail către ropiracy@microsoft.com sau să contactați Business Software Alliance (BSA) la 021-224.22.55 sau prin e-mail la: bsaromania@bsa.org

Ce face Microsoft ca urmare a plângerilor pe care le trimit?

Fiecare plângere este procesată de departamentul juridic, iar acțiunile pe care le întreprinde Microsoft pot lua diferite forme, de la o scrisoare de atenționare, până la urmărirea penală declanșată a autorități.

Raportez că o companie piratează. Îmi puteți spune cum merge investigația?

Microsoft își dedică importante resurse de timp și energie pentru lupta împotriva pirateriei software și puteți fi sigur că adoptă măsurile cuvenite ca răspuns la raportarea dumneavoastră.
Multe dintre comunicările primite la centrul de informare sunt protejate din punct de vedere legal și sunt confidențiale, ca și comunicările din cadrul Microsoft în legătură cu investigațiile. De aceea, rapoartele de status și detaliile privind investigațiile sau diversele aspecte ale cazului, privind indivizi sau organizații, nu pot fi divulgate.

Dacă reclam pe cineva privind piratería, primesc o recompensă?

Microsoft nu oferă nici o recompensă pentru informații privind pirateria software. Totuși, informația pe care ne-o furnizați este foarte importantă, întrucât pirateria produce neajunsuri clienților care nu raportează, afacerilor legale, industriei software și economiei. Informația pe care ne-o furnizați poate chiar să contribuie la prinderea unui infractor sau a unui grup infracțional și la prevenirea infracțiunilor pe care aceștia le comit.©2014 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate