Faceți clic aici pentru a instala Silverlight*
RomâniaModificare|Toate site-urile Microsoft
Microsoft
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România

În cele ce urmează găsiți informații privind noile dezvoltări tehnologice care pot influența modul în care achiziționați și utilizați produsele și serviciile Microsoft.


Organizații locale

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor este organ de specialitate al administratiei publice centrale în subordinea Guvernului, cu personalitate juridica, fiind autoritate unica de reglementare, evidenta prin registre nationale, supraveghere, autorizare, arbitraj si constatare tehnico-stiintifica în domeniul drepturilor de autor si al drepturilor conexe.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor are rolul de a coordona și realiza strategia și politica Guvernului în domeniul protecției consumatorilor, acționând pentru prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității sau intereselor economice ale consumatorilor și evaluează efectele pe piață ale sistemelor de supraveghere a produselor și serviciilor destinate acestora.

Organizații internaționale

Business Software Alliance (BSA), alianța care reprezintă liderii producătorilor de software, combate pirateria software prin educarea utilizatorilor de calculatoare în ceea ce privește drepturile de autor, susținerea publică a inovației și extinderea oportunităților comerciale.

RIAA este o asociație comercială ai cărei membri creează, produc și/sau distribuie aproximativ 90% din toate înregistrările de sunet legitime produse și vândute în Statele Unite. Una din misiunile principale ale organizației este să asigure drepturile proprietății intelectuale ale artiștilor și companiilor membre care se ocupă de înregistrări.

Motion Picture Association of America pledează ca reprezentantă a industriilor de film, video și televiziune. Organizația oferă de asemenea informații despre publicarea de muzică, legi ale copyright-ului și standarde editoriale.

International Anti-Counterfeiting Coalition este cea mai mare organizație multinațională dedicată în exclusivitate combaterii contrafacerii și pirateriei de produse. Formată de companii cu domenii de activitate din cele mai diverse, precum industria auto, aparate de uz casnic, bunuri de lux, produse farmaceutice, alimente, editură, software și divertisment, IACC este dedicată în exclusivitate combaterii contrafacerii și pirateriei. Vânzările cumulate ale membrilor IACC au depășit 500 miliarde dolari și reprezintă mai mult de 10% din PIB-ul anual al SUA.

Software and Information Industry Association este principala asociație comercială pentru industria de software și conținut digital. SIIA oferă servicii globale în relații guvernamentale, dezvoltare de afaceri, educație colectivă și protecția proprietății intelectuale companiilor de vârf care stabilesc ritmul evoluției spre era digitală.

**

Comunicat

Potrivit unui studiu BSA - IDC, România ar înregistra creșteri economice ca urmare a reducerii pirateriei software:

Citiți mai mult

**
**
**

©2016 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate