Faceți clic aici pentru a instala Silverlight*
RomâniaModificare|Toate site-urile Microsoft
Microsoft
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România


Pentru a ajuta consumatorii să obțină ceea ce așteaptă de la comenzile online, Microsoft a pregătit următoarele sfaturi generale.

Nu toată lumea este la fel de cinstită ca dumneavoastră, așa că aflați cu cine aveți de-a face. Căutați pagini web cu design profesionist care oferă informații de contact de la început. Este mai sigur să folosiți situri care vă oferă acces la comercianți cunoscuți și nume de marcă.

Obțineți adresa completă și numerele de telefon de la început. Evitați să faceți afaceri cu acele situri care nu își probează identitatea și nu oferă o adresă fizică și un număr de telefon.

Obțineți și păstrați detaliile privind comanda dvs. și condițiile de returnare a acesteia, serviciile sau politica de garanție. Evitați să cumpărați de la comercianții online care nu oferă o descriere corespunzătoare a acestor politici înainte de a plasa o comandă. Păstrați o variantă tipărită a paginii cu comanda și orice confirmări primite prin e-mail, până când primiți comanda și sunteti mulțumit de ea.

Întreprindeți mai mult pentru a vă proteja. Plătiți cu cărți de credit și păstrați printate dovezile tuturor tranzacțiile efectuate. De asemenea fiți prudent în ceea ce privește divulgarea informațiilor personale.

Verificați politica de confidențialitate a companiei. Aflați ce informații sunt înregistrate despre dumneavoastră atunci când faceți o tranzacție și modul în care pagina web le va folosi. Dacă nu puteți găsi politica de confidențialitate, contactați compania și solicitați să o vedeți.

Gândiți-vă la securitate. Verificați întotdeauna simbolul lacătului sau o notificare a tehnologiilor SSL (Secure Socket Layer), adesea aflate la baza paginii, pentru a vă asigura că site-ul pe care îl vizitați este sigur.

Verificați prețurile pentru a reduce riscul de a cumpăra produse ilegale. Dacă prețul pare prea bun pentru a fi adevărat, probail că așa e. Confruntați oferta cu prețul recomandat de vânzare al producătorului.

Fiți prevăzători cu distribuitorii care oferă afaceri neobișnuit de bune, lichidări de stoc sau achiziții prin vânzări de lichidare. Falsificatorii folosesc adesea astfel de fraze pentru a-i face pe cumpărători să creadă că obțin un produs veritabil.

Cercetați și înțelegeți produsul. Este foarte dificil să determinați pe Internet dacă este vorba de un produs contrafăcut sau ilegal, din cauză că nu puteți vedea produsul fizic. Intreprindeți o cercetare pentru a afla maimulte despre produs și distribuitorii online.

Dacă aveți dubii, sunați producătorul. Acesta vă poate oferi detalii privind documentația pe care trebuie s-o primiți odată cu produsul și vă va da indicații privind gama de prețuri. Producătorul poate fi de asemenea în măsură să vă spună care sunt produsele sale disponibile în prezent spre vânzare.


Cumpărături online

Cum să afli?

Resurse

Informații juridice

Administrarea licențelor


©2016 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate