Faceți clic aici pentru a instala Silverlight*
RomâniaModificare|Toate site-urile Microsoft
Microsoft
Antipiraterie 
|Pentru parteneri|Microsoft România


Chiar dacă știți că distribuirea sau copierea ilegală de software sunt considerate piraterii, poate nu sunteți conștient că și posesia unor astfel de programe software copiate în mod ilegal intră în aceeași categorie. Există de fapt mai multe tipuri de piraterie iar cunoașterea lor vă poate proteja de orice legatură, chiar și involuntară, cu furtul de proprietate intelectuală.

Piraterie la nivelul Utilizatorului Final - când utilizatorii copiază un software fără licență. Aceasta include atât simpla copiere și distribuire a copiilor între indivizi, cât și companii care nu monitorizează numărul de licențe instalate sau nu achiziționează licențe suficiente pentru a acoperi necesarul de programe software.

Programe software preinstalate - când un producător de calculatoare ia o singură copie a programului software și o instalează pe mai multe calculatoare. Cumpărătorii trebuie să fie atenți la documentația licenței programului software de pe calculatorul nou achiziționat pentru a se asigura că primesc ceea ce au plătit. Pentru mai multe informații despre ce trebuie căutat, vizitați pagina COA.

Pirateria pe Internet - când copii neautorizate sunt descărcate de pe Internet. Dacă descărcările sunt disponibile pe Internet, trebuie să vă asigurați că cel care le-a publicat are și dreptul de a le distribui.

Contrafacere - când copii ilegale sunt produse și distribuite în pachete ce imită pachetele originale. De obicei, în aceste pachete sunt incluse și numere de înregistrare neautorizate.

Licitații online - există în mai multe forme:

Software revândut prin încălcarea termenilor originali de vânzare, software de tip NFR(Not for resale) sau software OEM ce nu este niciodată autorizat pentru revânzare de o terță parte.

Distribuitori care oferă online promoții speciale, lichidări de stoc sau oferă achiziționarea prin vânzări falimentare. Aceste tipuri de fraze sunt folosite pentru a păcăli consumatorii, creându-le impresia că achiziționează produse originale pentru care nu ar fi obținut o reducere in alt mod.

Nu vă lăsați păcălit

Dacă oferta programelor software este prea bună pentru a fi reală, atunci probabil că așa este, șansele ca programul software să nu fie autentic sau fără licență sunt mari. Pachetele piratate pot arăta asemănator cu cele reale. Pentru a fi siguri de autenticitatea produselor Microsoft cumpărați de la un distribuitor cunoscut și vizitați pagina noastră "Cum să aflăm?", unde veți găsi informații importante despre semnele distinctive aflate pe produsele Microsoft autentice.

**

Cum vă afectează Pirateria?

Tipuri de piraterie.

Proprietatea intelectuală

De ce este importantă licența?

**

©2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate. Contactați-ne |Condiții de utilizare |Mărci comerciale |Declarație de confidențialitate