Assa Abloy Romania

Studiu de caz: Implementare Microsoft Dynamics AX

LLP Bucharest a investit în localizarea Microsoft Dynamics AX - anterior Axapta - pentru piața românească, realizând o implementare complexă a acestei soluții în cadrul Assa Abloy Romania.


Despre organizație

Colaborarea cu echipa de implementare din cadrul LLP Bucharest a fost excelentă. Flexibilitatea echipei LLP Bucharest în abordarea proiectului a condus la derularea extrem de rapidă a procesului de implementare.
Cristian Marin
IT Manager
Assa Abloy Romania

Assa Abloy este liderul mondial în producerea și furnizarea de soluții de închidere, capabile să satisfacă cerințele utilizatorilor finali de siguranță și securitate.

Prezentă cu mai mult de 150 de companii în 40 de țări, Assa Abloy Romania utilizează soluțiile Microsoft Dynamics AX pentru automatizarea proceselor în cadrul companiilor productive din grup. Ținând cont de competența companiei și localizarea produsului pentru piața românească, Assa Abloy Romania a ales LLP Bucharest pentru implementarea acestei soluții.

Situația inițială

Assa Abloy Romania prezintă un nivel ridicat de complexitate a proceselor de business. Spre exemplu, în procesul de producție intră aproximativ 7000 de coduri de articole, rezultând nu mai puțin de 4000 de variante de produse.

Assa Abloy Romania folosea un alt sistem ERP - Epicor-Scala - în tandem cu o soluție dezvoltată intern pentru automatizarea fluxurilor de producție.

Decizia de a implementa un nou sistem ERP a venit în urma unei analize a fluxurilor interne din cadrul companiei. Ca o consecință a lipsei de eficiență a ERP-ului precedent, fluxurile erau extrem de întortocheate și greu de gestionat. În plus, prin utilizarea mai multor aplicații, exista o fragmentare accentuată a informațiilor existente în diverse sisteme din cadrul companiei. Am avut două variante: prima consta în achiziția unor module suplimentare pentru sistemul ERP utilizat, iar cea de a doua consta în implementarea unei noi soluții. În urma unei analize și ținând cont de costurile extrem de ridicate ale modulelor adiționale, am luat decizia de a implementa un nou sistem ERP. ne-a declarat Cristian Marin, IT Manager la Assa Abloy Romania.

Soluția

Principala motivație în alegerea Dynamics AX a fost flexibilitatea modulului de producție. În plus, avem la dispoziție codul sursă al aplicației, acest lucru oferind posibilități de dezvoltare internă a ERP-ului
Cristian Marin
IT Manager
Assa Abloy Romania

Dynamics AX prezintă multiple posibilități de adaptare, putând fi configurată cu ușurință pentru a răspunde diverselor cerințe de business. Este integrat un modul performant pentru managementul producției, precum și funcționalități avansate pentru asigurarea lanțului de aprovizionare.

În urma unei analize a ofertelor existente, am ales LLP Bucharest pentru implementarea Microsoft Dynamics AX în cadrul companiei. Decisive în acest proces de alegere, au fost competențele deosebite pentru acest sistem ERP oferite de companie, precum și localizarea sistemului realizată de LLP Bucharest. a declarat domnul Cristian Marin.

Beneficiile

Assa Abloy Romania a ales să implementeze sistemul ERP în două etape. Într-o primă etapă, care a durat aproximativ 4 luni, au fost implementate modulele financiar-contabil, logistic, de mijloace fixe, gestionare furnizori și clienți. A doua etapă, în curs de derulare, este dedicată implementării modulelor de producție și planificarea producției.

Colaborarea cu echipa de implementare din cadrul LLP Bucharest a fost excelentă. Pot să precizez că în momentul în care am început implementarea și am stabilit termenele de proiect, nimeni nu se aștepta ca acestea să fie realizate. Flexibilitatea echipei LLP Bucharest în abordarea proiectului a condus la derularea extrem de rapidă acestuia. Practic nu au existat limitări de genul "așa spune planul de proiect, așa facem", membrii echipei fiind foarte deschiși în abordarea unor noi probleme care au apărut în procesul de implementare. a declarat domnul Cristian Marin.

Microsoft Dynamics AX a contribuit la fluidizarea fluxurilor interne din cadrul Assa Abloy Romania, crescând eficiența proceselor de business.

Noul sistem ERP asigură o gestionare mai bună a stocurilor și o trasabilitatea excelentă a articolelor de stoc. De asemenea, aplicația permite definirea variantelor diferite de produse și a produselor configurabile.

Sistemul dispune de funcții performante din categoria SCM (Supply Chain Management), acestea asigurând automatizarea fluxurilor de aprovizionare.

Accesul la surse și posibilitățile deosebite de customizare a aplicației, permit adaptarea acesteia la nevoi specifice de business. Împreună cu LLP Bucharest, au fost realizate peste 20 de personalizări ale soluției pentru ASSA ABLOY ROMANIA. - Cristian Marin, IT Manager la Assa Abloy Romania.

Într-un mediu de afaceri tot mai dinamic, integrarea completă a proceselor de business la nivelul Assa Abloy Romania permite acestei companii să răspundă cât mai rapid la modificările intervenite în piață și contribuie la eficientizarea proceselor de business.