Barleta

Studiu de caz: Windows Implementare Small Business Server

Folosind noul sistem, timpul de procesare al unei comenzi s-a redus la câteva minute

Despre organizație

Barleta este unul dintre cei mai mari producători de pungi de hârtie din România, având un portofoliu impresionant de clienți, printre aceștia numărându-se: Abomil, Auchan, Boromir, Carrefour, Cora, Dobrogea, Fornetti, Gregory's, Helpnet, KFC, LNB, Loulis Group, Ozone, Pambac, Pizza Hut, Real, Sensiblu, Vel Pitar, Vipromin, Zeelandia etc.

Compania a realizat investiții de peste 4,5 milioane de Euro în ultimii ani, având utilaje de ultimă generație pentru producția de pungi. Ținând cont de aceste investiții, compania a înregistrat o evoluție deosebită, în ultimii ani fiind necesară remodelarea și adaptarea infrastructurii IT pentru a răspunde noilor cerințe.

Situația inițială

Când am venit la Barleta am găsit o situație caracteristică multor firme din România: tehnologii disparate, Linux îmbinat cu ceva Windows și foarte mult spam în companie
Adrian Munteanu
Managing Partner
KTB Infonet

Barleta avea acum câțiva ani o infrastructură IT care nu mai răspundea cerințelor de dezvoltare a firmei. Pe măsură ce capacitatea firmei creștea, înregistram probleme tot mai mari în procesarea comenzilor. Întreg procesul se realiza manual și, din această cauză, de multe ori se pierdeau foarte multe ore până ce o comandă recepționată intra efectiv în fluxul de producție. Acest lucru conducea la pierderi printr-o folosire inadecvată a capacității de producție. De asemenea, primeam tot mai multe comenzi externe care trebuiau preluate folosind un sistem electronic, a precizat Horațiu Damșa, Manager – Barleta.

Când am venit la Barleta, am găsit o situație caracteristică multor firme din România: tehnologii disparate, Linux îmbinat cu ceva Windows și foarte mult spam în companie. De asemenea, exista o problemă stringentă pe partea economică: imposibilitatea procesării comenzilor primite de la clienți în timp util pentru execuția acestora, a declarat Adrian Munteanu, Managing Partner la KTB Infonet, partenerul care a implementat soluția în cadrul firmei Barleta.

Soluția

Barleta a decis să implementeze Microsoft Windows Small Business Server și să folosească Windows SharePoint Services pentru procesarea comenzilor din cadrul companiei.

Logo KTB Infonet

Microsoft Windows Small Business Server - sau SBS - este o soluție avansată pentru servere, dedicată IMM-urilor, având ca trăsături esențiale un nivel ridicat de adaptabilitate la cerințele utilizatorilor și instrumente care simplifică configurarea serverelor integrate. SBS are ca fundament Windows Server, oferind îmbunătățiri importante la capitolele securitate și administrare. De asemenea, integrarea Exchange Server și Windows SharePoint Services în produs aduce avantaje în derularea proceselor de business din cadrul companiilor.

Clip video demo soluție Barleta

Small Business Server a oferit un raport cost-performanță foarte avantajos pentru noi și a răspuns foarte bine cerințelor companiei noastre - Horațiu Damșa, Manager Barleta

Windows SharePoint Services permite conectarea utilizatorilor și a echipelor din cadrul organizațiilor, oferind posibilitatea de comunicare și acces la informații prin intermediul unui portal Web. Integrarea unui mediu colaborativ, având la bază această soluție, a contribuit la eficientizarea proceselor de business, determinând îmbunătățirea modului de lucru în echipă și reducerea timpului necesar pentru luarea deciziilor.

Beneficiile

Integrarea SBS a adus avantaje importante în organizarea infrastructurii IT a companiei Barleta. Folosind Small Business Server, am reușit, prin intermediul Active Directory, să implementăm Group Policy pentru a asigura securitatea stațiilor de lucru și gestionarea utilizatorilor în mod centralizat. Exchange Server și Active Directory au permis stabilirea unor reguli de comunicație stricte în cadrul organizației, a declarat Valy Greavu, Managing Partner la KTB Infonet. Active Directory este o structură de director ce menține centralizat informații despre rețeaua IT cu SBS: resursele, utilizatorii, drepturile de acces sau politici de utilizare. Prin Group Policy se aplică astfel de politici și se facilitează managementul centralizat.

Exchange Server este o soluție performantă de mesagerie electronică și de colaborare. Prin intermediul acestei soluții, pot fi automatizate fluxurile informaționale din cadrul organizației, permițând în acest mod comunicarea mai simplă și mai eficientă între angajați. În comparație cu sistemul de mesagerie bazat pe Linux, considerăm că Exchange Server și suita Office au contribuit semnificativ la creșterea productivității angajaților companiei, a precizat Horațiu Damșa.

SBS a oferit un raport cost-performanță foarte avantajos pentru noi și a răspuns foarte bine cerințelor companiei noastre
Horațiu Damșa
Manager
Barleta

Fluxurile informaționale din cadrul organizațiilor sunt elementele fundamentale care contribuie la desfășurarea eficientă activității. Mediul de afaceri a înregistrat în ultimul timp schimbări importante - în acest sens au apărut nevoi sporite de mobilitate și accesibilitate din orice locație a informației.

În ceea ce privește procesarea comenzilor, pe baza unei analize amănunțite a business-ului, KTB Infonet a modelat un flux în Windows SharePoint Services. Fluxul a inclus toate etapele specifice procesării unei comenzi, inclusiv debitarea materiei prime, planificare calendaristică și încărcarea pe mașinile din hala de producție, a continuat Adrian Munteanu.

Folosind noua soluție informatică pentru procesarea comenzilor, de la momentul în care o comandă intră în sistemul informațional până la lansarea efectivă a acesteia în producție este necesar un interval de numai câteva minute, a concluzionat Horațiu Damșa.

Cert este că, la 4-5 luni de la implementare, managementul de la Barleta a fost foarte mulțumit de timpul foarte scurt pentru procesare și de eliminarea hârtiilor, ajugându-se în acest moment să se listeze un singur centralizator cu comenzile pentru fiecare mașină de producție, a declarat Adrian Munteanu.

Flexibilitatea Windows SharePoint Services a permis construcția unei soluții adaptate în totalitate cerințelor companiei Barleta. În acest mod, fluxul de business din cadrul companiei a fost modelat într-o soluție care a adus avantaje majore imediat după ce a fost implementată.