Compania de Apă Oradea

Studiu de caz: Soluție complexă pe platformă Microsoft

Cum am vrut noi să fie, așa a și ieșit. Mai ales virtualizarea mașinilor ne-a încântat extraordinar de mult... Sunt foarte multe funcționalități noi și utile. Dar când vezi că îți merge mai bine, aproape că nici nu mai poți să le ții minte pe toate - Georgeta Lar, Șef Compartiment Informatică, Compania de Apa Oradea.


Despre organizație

Compania de Apă Oradea deservește în acest moment cu apă potabilă și cu servicii de canalizare pluvială și menajeră, aproape toată populația din această capitală de județ. Compania bihoreană gestionează, practic vorbind, un întreg proces complet și complex: de la captarea, aducțiunea, tratarea și pomparea apei potabile, transportul și distribuția acesteia și până la colectarea, transportul apelor uzate și pluviale, epurarea și deversarea lor.

Dacă în Oradea era pus în funcțiune, încă din 1894, un rezervor de stocare al apei cu un volum de 2.000 metri cubi, ca primă sursă de alimentare centralizată cu apă potabilă cu rețelele de distribuție aferente, în prezent Compania de Apă Oradea a ajuns să exploateze capacități de captare-tratare-pompare a apei potabile de 2.100 litri pe secundă, cu 543 kilometri de rețele de transport și distribuție apă și 83 de stații de hidrofor, la care se adaugă 360 kilometri de rețele de canalizare a apelor menajere, 320 kilometri de rețea de canale pluviale și o capacitate de epurare mecano-biologică a apelor uzate de 2.200 litri pe secundă.

O activitate cu complexitatea celei desfășurate de Apă Oradea poate fi astăzi una eficientă și cu rezultate calitativ superioare doar dacă este susținută de un sistem informatic modern și bine pus la punct. Și compania îl are, de mai mulți ani.

Dar și canalele de comunicare, nu numai conductele, se învechesc, se uzează și trebuie schimbate sau recondiționate. Altfel ajung să nu mai facă față debitului de date care se "scurge" prin ele. Iar presiunea suplimentară generată de creșterea fluxului de date în sistemele de colectare, stocare, prelucrare și distribuție a informațiilor, nevoia unui plus de certitudine în asigurarea fluidității neîntrerupte și de asigurare a unui plus de calitate și claritate a informațiilor, ajung adesea să impună modernizarea întregului sistem informatic.

La Compania de Apă Oradea modernizarea IT s-a bazat pe tehnologia de ultimă oră de la Microsoft.

Situația inițială

Când am venit eu, cu mai mulți ani în urmă, compania deținea doar două PC-uri, cu sistem de operare DOS. Pe unul dintre cele două computere se rezolva salarizarea iar pe celălalt erau legate niște video-terminale. Mai aveam și un micro-calculator Coral, pe care se ținea gestiunea din magazii și facturarea, își amintește Georgeta Lar, șef compartiment informatică la Compania de Apă Oradea, după care trece direct la subiect:
Compania s-a dezvoltat mult într-un timp relativ scurt. Acum avem 14 servere și 250 de computere. Numărul de angajați ai companiei este în jur de 580, dintre care utilizatori de IT sunt cam 300 de oameni, aflați în mai multe sedii ale companiei care sunt amplasate în toată zona orașului Oradea. Mai avem o rețea de computere care leagă prin fibră optică toate aceste sedii, inclusiv cu uzinele de apă și stația de epurare. Monitorizăm astfel în timp real date de la 77 de stații de hidrofor, în cadrul fiecăreia existând câte un computer care adună datele de la integratoarele aflate la fiecare scară de bloc. Aceste date se colectează pe un server din sediul central și sunt utilizate pentru facturare. Practic, în orice moment, noi trebuie să știm care este consumul, de exemplu, la o scară de bloc. Când există fluctuații ale consumului în sus sau în jos, știm că este o problemă iar dacă este o avarie, trebuie să aflăm imediat unde trebuie să intervenim.

La o populație a Oradei de circa 220.000 de locuitori deserviți de Compania de Apă, numărul de facturi emise pentru serviciile de apă-canal este de aproximativ 20.000 lunar, pentru asociațiile de locatari, facturându-se la nivel de scară de bloc și nu de consumator individual. În plus, mai există și consumatorii industriali – aproximativ 3.000 de agenți economici. Un volum mare de apă, dar și de date este gestionat astăzi de Compania de Apă Oradea.

Și mai mult de atât, Georgeta Lar precizează: În prezent, compania este într-un continuu proces de extindere și va deservi întreaga regiune a Bihorului. Mergem pe regionalizare, ceea ce înseamnă că vom pune la dispoziție servicii de apă și canal în toate localitățile din județul Bihor. Dar noi am făcut o rețea de computere, pentru prima dată, în anul 2000.

Serverele achiziționate atunci, cu sistem de operare Windows 2000, au funcționat non-stop până acum, cu doar două sau trei opriri, și acelea doar din cauza unor căderi de energie. Serverele din 2000 și-au trăit viața și trebuiau schimbate. Nu mai făceau față la ceea ce avea nevoie compania, care trebuia să monitorizeze simultan atât stațiile de hidrofor, cât și stațiile de pompare și preconiza monitorizarea unei stații de epurare foarte moderne, cu deversare în Criș. Era deja de procesat un volum foarte mare de date, iar platformele existente ar fi putut cu greu să mai facă față la debitul de date în creștere și la nevoile de management sporite. Era necesară o soluție care să facă mai eficientă gestionarea activității.

Aveam nevoie de capacități mai mari, pe care să putem rula și aplicații noi, care să ne ofere performanțe noi și sporite. Aveam neapărat nevoie de o schimbare, subliniază Georgetă Lar.

Iar schimbarea a fost posibilă, la nivelul dorit, cu tehnologiile moderne de la Microsoft.

Soluția

Logo Eta 2U

De ce Microsoft? Cristian Leoveanu, Business Unit Manager la ITPS, firmă componentă a grupului ETA2U, Gold Certified Partner Microsoft, cel ce a gestionat implementările recente de la Compania de Apă Oradea, explică simplu: Clientul folosea, în mod tradițional, produse Microsoft și existau competențe dobândite ale administratorilor IT, pe aceste tehnologii. Lansările produselor de management și mesagerie Microsoft, din 2007, au adus funcționalități deosebite care pot și merită să fie utilizate.

Iar Georgeta Lar dorește să puncteze: Acum opt ani, toată lumea vroia să mă descurajeze cu privire la utilizarea acestui Windows 2000. Mi se spunea că am un curaj nebun. Nu-i nimic, le ziceam eu, noi vom folosi Windows 2000 și vom vedea ce va fi pe urmă. Și am văzut: am fost foarte mulțumiți, credeți-mă!.

Un sistem complex, cu multe noutăți

Cristian Leoveanu povestește primii pași în conturarea noului sistem: A fost aleasă o soluție Microsoft. Am utilizat platforma Windows Server 2003 Enterprise 64bit, pentru 8 servere nou achiziționate, iar Active Directory a fost upgradat de la Windows 2000 la 2003 R2. Pentru partea de comunicare a fost ales Exchange Server 2007 cu soluția de Clustering CCR (Clustered Continuous Replication). Aceasta este superioară, ca performanțe, soluțiilor tradiționale de clustering, asigurând Failover/Failback mult mai rapid și, în plus, elimină nevoia de Shared Storage, reducând astfel costurile totale.

Pentru securizarea conexiunilor s-a ales publicarea serviciilor Exchange cu ISA Server 2006, dat fiind că perechea ISA Server-Exchange, dintre toate soluțiile de mesagerie disponibile, a fost apreciată ca fiind cea mai sigură și mai funcțională.

System Center Configuration Manager (SMS, v4) – ales datorită capacităților sale deosebite de inventariere Hardware și Software – cuplat cu instrumentele puternice de raportare din SQL 2005 oferă acum o imagine coerentă a configurațiilor stațiilor din rețea. Totodată, acest instrument a oferit și puternice instrumente de Remote Control, Aplication/OS Deployment și Patch Management.

Să vă spun: cum am vrut noi să fie serverele, așa au și ieșit!
Georgeta Lar
Șef compartiment informatică
Compania de Apă Oradea

Apoi, pentru a menține protecția datelor și a asigura restaurarea lor în cel mai scurt timp posibil, a fost ales Data Protection Manager 2007 (conectat la un Autoloader cu o capacitate combinată de 17,6 TB de Storage). Ceea ce îl diferențiază de alte sisteme de Data Backup și Recovery și îl face să fie instrumentul cel mai adecvat, este integrarea nativă cu aplicații gen Exchange Server și SQL Server. Acest "Manager" este astfel capabil să facă operațiunile de restaurare fără nici nu fel de intervenție administrativă. Procesele sale interne asigură oprirea serviciilor, rescrierea bazelor de date, adăugarea log-urilor tranzacționale (după verificări prealabile), repornirea serviciilor și reconfigurarea sistemului, pentru a utiliza noua versiune a bazei de date. Toate aceste operații se fac fără intervenția administratorului. Sistemul permite ferestre de restaurare în 15 minute din momentul configurării serviciului, explică Cristian Leoveanu.

La Compania de Apă Oradea a mai fost instalat și System Center Operations Manager 2007, instrumentul care furnizează o privire de ansamblu asupra "sănătății" întregii infrastructuri – permițând monitorizarea activă a tuturor serverelor și echipamentelor de rețea, identificarea exactă și imediată a problemelor apărute – și care conține instrumente automatizate pentru diagnosticare și remediere.

Pentru gestionarea bazelor de date s-a făcut o migrare la SQL Server 2005 Enterprise. A fost configurat un cluster High Availability, care să permită migrarea bazelor de date de pe sistemele vechi, pe o platformă îmbunătățită ca performanțe și eficiență a instrumentelor de administrare. Configurația în cluster asigură continuitatea accesării datelor în orice condiții.

Și în fine, dar nu în ultimul rând, pentru a beneficia la maximum de performanțele sporite ale configurațiilor hardware, a fost ales Virtual Server 2005 R2, ca instrument de virtualizare. Prin VS 2005, clientul rulează acum mai multe sisteme de operare, independente unul față de celălalt, pe același echipament hardware. Soluțiile de virtualizare sunt cele care permit o flexibilitate sporită în design, capacitatea de a exploata mai eficient investițiile în hardware, printr-un grad de utilizare relativ redus al resurselor, datorită distribuției rolurilor pentru componentele sistemelor alese.

Beneficiile

Se poate vorbi deja despre beneficii vizibile ale dezvoltării acestui sistem IT, la Compania de Apă Oradea? Să vă spun: cum am vrut noi să fie serverele, așa au și ieșit!", răspunde Georgeta Lar și continuă cu primul dintre beneficiile vizibile ale noului sistem: "O cerință inițială, pe deplin satisfăcută, a fost aceea de separare a serverelor de aplicații de cele de date, e-mail și internet – adică să avem servere distincte. Apoi, pentru că avem aplicații de monitorizare a consumurilor, care sunt în timp real și trebuie să lucreze permanent, o altă cerere a fost ca atât serverele de date cât și cele de aplicații să fie pereche în cluster. Acum, când unul dintre servere se oprește, celălalt îi preia automat toate funcțiile, fără intervenția inginerului de sistem.

Oamenii pot greși, tehnologia nu

Tehnologia poate să meargă sau nu, poate să corespundă mai mult sau mai puțin unor cerințe, dar nu greșește. Prin monitorizarea fără greș și fără întreruperi a paramentrilor de la stațiile de hidrofor și de la uzinele de apă, Compania de Apă Oradea poate să-și eficientizeze costurile cu forța de muncă. Mai ales la uzina de apă, precizează Georgeta Lar. Dacă un parametru în stația de pompare, în uzina de apă, depășește valoarea normală, prin aceste aplicații pot să dau comenzile necesare și să deschid sau să închid de la distanță, computerizat, anumite echipamente, anumite instalații, ori să măresc cantitatea de clor, să fac modificări în tratare sau presiune. Uzina nu poate să rămână fără informațiile din fiecare punct în care pot apare variații ale parametrilor normali. Iar acum are astfel de date continuu, fără risc de întreruperi în flux și nu mai este nevoie să plaseze ori să deplaseze un om care să constate ce se întâmplă acolo unde apar modificări în sistem.

Tot cu noua tehnologie Microsoft se poate face astăzi și salvarea continuă de date, la anumite ore – nu numai fișiere sau baze de date, ci orice fel de date. Ne interesează să salvăm și documente făcute în Word sau Excel, care acum nu se mai salvează individual. Colegii noștri își salvează pe computerele lor documente temporare, de lucru, pe care vor să le păstreze. Dar datele care au o importanță deosebită pentru firmă și care trebuie să aibă oricând o salvare, se scriu pe servere. Înainte, era desemnată o persoană care răspundea de asemenea salvări de date. La noi este implementat managementul de calitate, exista o procedură prin care ni se spune care sunt datele care trebuie tot timpul salvate și se fac proceduri automate pentru aceasta. Acum, noul soft ne aduce un avantaj imens: că nu uită niciodată să salveze datele. Omul poate să uite, ori să fie bolnav, să lipsească... dar mașina, nu, spune Georgeta Lar.

Virtual, ne merge bine. Și mai ieftin.

Datorită softului de virtualizare, acum poate fi folosit mai eficient fiecare dintre servere, pot fi "separate", pe probleme de gestionat, ca și cum ar fi mai multe echipamente într-unul singur. Ceea ce se traduce, de fapt, în reducerea costurilor de achiziție sau de amortizare pentru echipamentele hardware.

A fost extraordinar pentru noi că am putut să realizăm astfel de mașini virtuale", confirmă Georgeta Lar. "Virtualizarea mașinilor ne-a încântat extraordinar de mult. Toate resursele unei mașini pot să le împart, prin aceste softuri, ca și cum aș avea două mașini separate. Atâta memorie are mașina unu, atâta are mașina doi ș.a.m.d. Și pot să le utilizez ca pe două servere separate, ceea ce înseamnă o utilizare mai eficientă a hardului, a tuturor resurselor. Ca să facem aceleași lucruri pe care le facem acum cu această tehnologie Microsoft, ne-ar fi trebuit, probabil, cel puțin 2 servere în plus, cu 10-20 de mii de euro, pentru fiecare!

Mai mult, mai repede, mai sigur

Cu noul Exchange Server 2007, administrarea comunicării este mult mai ușoară. Putem pune anumite filtre pe partea de mesagerie, pe mesaje, putem face automat salvări și back-up-uri la bazele de date cu e-mail-uri. Putem controla totul mult mai bine... Înainte, aveam o problemă: dacă baza de date cu e-mail-urile se strica, era foarte greu de recuperat. Acum se poate salva, e mult mai ușor de lucrat ... Și, în plus, putem scana e-mail-urile de viruși, înainte ca acestea să ajungă la utilizatori. Există posibilitatea să ai mai multe motoare de scanare cu semnături de anti-viruși, deci este vorba despre un plus de securitate, pe care n-o aveam anterior, precizează Georgeta Lar.

Cu noul Exchange, a putut crea și conturi de e-mail mult mai mari, până la 1 Gb, pentru colegii care au nevoie să știe istoricul mesajelor pe care le-au transmis sau primit.

De altfel, administrarea întregului sistem este acum cu mult mai lesnicioasă, de la distanță, generând astfel economii substanțiale de timp și implicit de bani. Noile tehnologii permit monitorizarea mai eficientă a întregii rețele, vizualizarea a ceea ce este instalat pe fiecare stație de lucru și inclusiv starea echipamentelor. Și multe altele. Sunt foarte multe funcții noi și utile. Dar te obișnuiești foarte repede cu ceea ce ai și când vezi că îți merge mai bine, aproape că nici nu mai poți să le ții minte și să le menționezi pe toate..., mai spune Georgeta Lar.