A&C Associated

Studiu de caz: Windows Implementare Small Business Server

Consider că SBS 2008 este alegerea ideală pentru companiile mici și medii. Această suită de soluții permite o administrare facilă, fără probleme și cu costuri reduse. Suplimentar, avantajele Microsoft Office, Exchange Server și SharePoint Services sunt majore, întreaga suită de aplicații contribuind la creșterea semnificativă a productivității angajaților companiei - Liviu Marius Mocanu, Managing Partner, Accounting & Consulting Associated.

Despre organizație

A&C Associated este prezentă pe piața începând cu anul 1999. Compania oferă servicii de contabilitate, consultanță fiscală și pentru acordarea de fonduri UE. În existența de peste 10 ani pe piață, compania a dezvoltat o serie de servicii profesionale prin care a acordat și acordă sprijinul companiilor aflate în portofoliul său. La finele anului 2008 portofoliul de clienți se situa la un număr de cca. 50 de companii, aflate in județele Covasna, Brașov, Mureș, București, Harghita, Giurgiu.

A&C Associated și-a consacrat poziția de lider pe piața județului Covasna, anul 2008 fiind al treilea an consecutiv în care obține o cifra de afaceri care îi asigură primul loc în cadrul societăților de contabilitate și expertiză contabilă. Societatea este membră CECCAR, având statutul de societate de expertiză contabilă.

Infrastructura A&C Associated s-a dezvoltat în baza identificări necesităților clienților săi, în acest moment oferind servicii de contabilitate atât on-line, cât și off-line.

Ținând cont de specificul activității, dezvoltarea unei infrastructuri IT și de aplicații a devenit o necesitate absolută pentru companie. După ce a utilizat platforma Linux, A&C Associated a decis să migreze la Small Business Server 2008 și Microsoft Office pentru a avea un suport consistent pentru serviciile profesionale oferite de companie.

Situația inițială

Windows Small Business Server 2008 consider că a fost alegerea cea mai potrivită, sistemul permițând o administrare facilă, fără probleme și cu costuri reduse.
Liviu Marius Mocanu
Managing Partner
A&C Associated

La început am folosit un server Linux, însă costurile de administrare a unui sistem de operare Linux s-au dovedit foarte ridicate. Din acest motiv, am decis să folosim o aplicație de server care să fie user friendly. Windows Small Business Server 2008 consider că a fost alegerea cea mai potrivită, sistemul permițând o administrare facilă, fără probleme și cu costuri reduse, a declarat Liviu Marius Mocanu, Managing Partner - Accounting & Consulting Associated.

De asemenea, serverul Linux de e-mail nu a mai corespuns cerințelor companiei. Instabilitatea soluției și lipsa funcțiilor de colaborare au fost câteva dintre dezavantajele care au condus la migrarea la Exchange Server.

Soluția

Windows Small Business Server este un pachet care include mai multe servere complet integrate, gândit pentru a oferi companiilor mici sau mijlocii toate serviciile necesare. De asemenea, SBS oferă companiilor o platformă de aplicații pentru a dezvolta soluții de afaceri adaptate la nevoi foarte specifice.

Clip video demo soluție A&C Associated

Prin SBS pot fi accesibile extrem de simplu facilități altă dată existente doar în infrastructura marilor companii. Printre aceste servicii se numără: acces securizat VPN sau administrare de la distanță, suport pentru dispozitivele mobile, e-mail accesibil de oriunde, conectivitate securizată la Internet, portaluri Web intranet, partajarea datelor și a altor resurse din rețea, backup și recuperare de date etc.

Windows SBS 2008, în comparație cu versiunea anterioară SBS 2003 R2, aduce avantaje semnificative prin integrarea ultimelor versiuni ale produselor Microsoft Office Exchange, SharePoint și SQL Server. De asemenea, SBS 2008 oferă suport complet pentru Windows 7.

SBS 2008 este construit pe baza Windows Server 2008 R2, cel mai performant sistem de operare de tip server creat pentru mediul de afaceri. Windows Server 2008 R2 oferă acces la instrumente de virtualizare, la o nouă generație de tool-uri de administrare și este compatibil cu Windows 7.

Beneficiile

SBS 2008 a adus a contribuit la optimizarea proceselor de business din companie. Implementarea SBS, în comparație cu platforma Linux, a optimizat modul în care este realizată interacțiunea cu angajații companiei și cu clienții acesteia. Și în ceea ce privește lucruri simple, SBS 2008 a condus la economisirea de resurse și timp după cum a precizat Liviu Marius Mocanu: Chiar și în ceea ce privește lucrurile relativ simple, SBS 2008 a contribuit substanțial la eficientizarea activității. Astfel, la cererea clienților noștri, facturile pentru prestările de servicii se trimit și pe fax. Aceasta este o operațiune este destul de cronofagă și presupune alocarea unui om jumătate de zi în fiecare lună. Prin serviciul de fax din SBS, acest proces a fost automatizat în totalitate.

SBS a oferit un raport cost-performanță foarte avantajos pentru noi și a răspuns foarte bine cerințelor companiei noastre
Liviu Marius Mocanu
Managing Partner
A&C Associated

De la Linux la Windows Small Business Server

Serverul Linux, folosit inițial de companie, a fost greu de administrat și presupunea costuri mari pentru întreținere. La administrarea dificilă se adăuga și gradul mare de indisponibilitate a serverului de mail Linux.

Integrarea Microsoft Small Business Server 2008 a adus avantaje majore față de serverele Linux folosite până atunci. Microsoft Office Exchange și Outlook oferă acces unitar la resursele de colaborare din cadrul organizației. Utilizatorii pot accesa soluția de colaborare folosind aplicația Outlook, browserul Web sau chiar telefonul mobil - Eduard Galan, Director Executiv - ASK4IT.

În ceea ce privește funcțiile de colaborare (partajarea de calendare , resurse etc.), acestea lipseau cu desăvârșire în cazul serverului Linux. De asemenea, nu existau nici facilități pentru crearea unui portal Intranet, portal care să permită integrarea cu clienții firmei.

De la OpenOffice.org la Microsoft Office

Inițial am folosit OpenOffice, aplicație care pentru activități simple tabelare răspundea decent nevoilor noastre. În momentul în care am crescut și am început să avem nevoie de conectivitate, de transfer din baze de date, de suport pentru tabele pivot sau cuburi OLAP, aceste operațiuni nu au mai putut fi realizate prin OpenOffice, a precizat Liviu Marius Mocanu.

Microsoft Office este o soluție completă, adaptabilă pentru procesele de afaceri din companii. Pe lângă aplicația desktop, Microsoft Office este integrat într-un ansamblu de servere care oferă un suport consistent la nivel enterprise.

SharePoint Services permite conectarea utilizatorilor şi a echipelor din cadrul organizaţiilor, oferind posibilitatea de comunicare şi acces la informaţii prin intermediul unui portal Web. Integrarea unui mediu colaborativ, a oferit A&C Associated noi posibilități de colaborare cu clienții.

Soluția pentru solicitările clienților noștri a fost SharePoint Services din SBS 2008. Prin acest serviciu oferit de SBS 2008, folosind Office Excel 2007 și Microsoft Query se generează rapoartele solicitate de clienți, rapoarte care se publică și se actualizează în mod automat în Intranet-ul creat pe baza SharePoint Services, a declarat Liviu Marius Mocanu.

Suita de aplicații Office a fost necesară atât pentru integrarea cu SharePoint, cât și pentru productivitatea mare pe care o oferă în comparație cu soluții gen OpenOffice, a completat Eduard Galan.

Din aceste motive, consider că Microsoft Office este net superior în comparație cu OpenOffice pe aceste aspecte. Microsoft Office oferă acces la instrumente profesioniste de colaborare, posibilități de conectare la surse de date externe și funcții pentru publicarea prin intermediul SharePoint, funcții indispensabile pentru mediul de afaceri, a concluzionat Liviu Marius Mocanu.

SBS 2008 - soluția ideală pentru companiile mici și medii

Consider că SBS 2008 este alegerea ideală pentru companiile mici și medii. Această suită de soluții permite o administrare facilă, fără probleme și cu costuri reduse. Suplimentar, avantajele Microsoft Office, Exchange Server și SharePoint Services sunt majore, întreaga suită de aplicații contribuind la creșterea semnificativă a productivității angajaților companiei, a concluzionat Liviu Marius Mocanu.